Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 627
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 315
Отклоненията при МАТ при проблем с жлезата са огромни -  в пъти... Щом TSH e в норма, просто го следете, успокой детето, че нищо му няма и се опитай и ти да се успокоиш, всичко е наред. Селена ще е от полза Smile
43 е нейния при норма 35. Ще трябва да питам за селена, мога ли сама да го предпиша? Добавка е, едва ли ще навреди 🤔.  Ужасно ви благодаря за подкрепата, момичета!!! Олекна ми, наистина, имах нужда

# 316
Рая, наистина дават отклонения хормоните, особено в тази възраст.  Аз бих чула и други мнения и то най-вече, ако са изписани и противозачатъчни. Peace Пожелавам ти всичко да е наред Hug

# 317
  • София
Райче, това не е никакво отклонение, изобщо не се притеснявай. Няма никаква нужда от селен.

# 318
  • София
Не ми е удобно много да пиша от почивката през телефона, но, Райче, спокойно, при моето диагностициране на Хашимото, тат и мат ми бяха в порядъка на 1000+. Пренебрежимо е това на дъщеря ти. Спокойно, наистина. Вижте АИП все пак, няма да навреди (автоимунен протокол).
Палци за всички, които имат нужда!!

# 319
  • постоянно
Рая,
 прегръщам те , нормално е като майка да си притеснена.
Не мога да дам съвет тъй като никак не съм наясно с подобни проблеми , но се надявам да съм от някаква емоционална подкрепа поне .  Hug bouquet

# 320
Всички ми бяхте огромна подкрепа!!! Благодаря ви! На нея казах, че всичко е наред, дано ми е повярвала Kissing Heart

# 321
Ако те види спокойна, ще ти повярва  Hug

# 322
Разбира се, че е наред Hug
Успокойте се, сипи  си нещо, гушкай си децата и мъжа,  обичайте се, няма нищо притеснително, съвсем минимално ми се струва това отклонение от нормата в изследването,, ако  въобще е е отклонение.  Peace
Ако трябва сутиени, гащи, до Лидъл ще отида, само се успокой  Hug Heart Eyes

# 323
Чета ви на пресекулки през телефона, ама да кажа на Рая да диша дълбоко и да не се тревожи. Отклонението е малко, изчакайте да мине малко време и повторете. Нищо му няма на детето! Прегръдки за теб!

# 324
  • Germany
Рая, прегръдки и от мен! Успокой се и потърсете 2ро мнение.

# 325
Рая, всичко ще се оправи. Потърсете и друго мнение и успокой дъщеря си!

У нас се яде 2 пъти, че и понякога и 3 пъти едно и също ядене, защото готвя по много и слагам и в кутии за другия ден за обяд.

Титина, честит прием в новото у-ще! Браво!

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 16:15 от Анонимен

# 326
  • София
Аз да се обадя от коневръза на читателите. Райче, няма страшно това Хашимото, половината жени в България го имат и не знаят. И по-добре. Наличието на антитела по ТАТ или МАТ не означава нищо. Може никога не се отрази реално на хормоните. Аз разбрах, че имам на 35 години и то в момент, в който от наистина огромен стрес в рамките на няколко дни качих килограми от въздуха, запада ми косата и отидох да проверя тази опция.  Ходих при няколко лекари, единия професор и голямо светило, и всичките ми казаха да не мисля повече за това, защото имам антителата, но хормонът ми се е нормализирал. Веднъж годишно изследвам ТСХ, обикновено в зимния период, така казаха, и веднъж на две-три години ходя на ехограф, и толкова. И дете родих преди това без изобщо да подозирам, и от откриването на Хашимотото насам нямам промени в щитовидния хормон или някакви оплаквания. В пубретета имах неизяснено сърцебиене, по-висок пулс, вероятно е  той да се е дължал на това, но това е всичко. И режим на хранене не спазвам специален. Режим се спазва при отклонения в ТСХ в зависимост от това в коя посока са, в едната се избягват йодсъдържащи храни, а в другата въглехидрати и тн. Лекар ще каже при нужда.  При нормално ТСХ не са необходими специални режими.

Само помни, когато някога реши да забременява да изследва ТСХ не просто да е в българската норма, а да е под 2. Ако е над 2 ще попие лекарство и толкова. Също не е страшно.

Нищо му няма на детето и както каза единият ми лекар – който търси той намира. Като много се изследвате нещо ще си намерите, но в случая това е едно нищо. Тогава ми идеше да се разрева, толкова грубо ми се стори, аз нали притеснена и тежко болна уж, но се оказа прав.
Не се тревожи, наистина. Няма нищо страшно, дори не е нужно някога да има каквото и да е било. (Зачезнали са нещо емотиконите, но гуш и букет)

# 327
Райче, не се притеснявай Hug. Моята дъщеря е с Хашимото. Откриха й го преди 2-3 години, покрай проблем с хормоните и нередовен цикъл. Пие си хапченцата и всичко е наред.

# 328
Бояна, да не си лекарката ни, абсолютно същото каза и тя! Благодаря ти за подробния пост, за отделеното време и внимание, на теб, на Яна...на всички. Нямате представа колко ми повдигнахте духа, не мога са опиша усещането и пак ми се доплака, заради вас 😙

# 329
А, да поплачеш от облекчение може. Давай, помага.

А Хашимотото как се открива? Изследват се двата хормона ТСХ и кой беше още и при отклонения на специалист или как?

Общи условия

Активация на акаунт