Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 628
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Не чети и не се отчайвай.  Hug
Как??? Добре, че съм сама, да се нарева...ужасно ми е скапано
Еееее,недей така.Що народ покрай мен е с проблемна щитовидна жлеза. Пият си хормоналните илачи и са си екстра.  Peace Горе главата!  Hug
Имам приятелка,супер суетна и параноична на тема здраве.С Хашимото е и тя.Промени си коренно начина на хранене и показателите са й много ,много добри.Не пие абсолютно никакви медикаменти.Блесна й и коса,и кожа.Абе, разхубави се момичето,покрай хранителния режим. Успех и на твоята прекрасница  Hug За майка ти се присетих,с дрезгавия глас? Размина ли й?
Сетила съм се  и за майката на Сесил? Възстановява ли се от счупванията?  Praynig
МС седна да пише домашни.Чудо невиждано  Shocked

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 15:41 от ДжеНа

# 301
Райче, не знам какво е, ама ето и момичетата казват, че няма страшно Hug

# 302
Рая,  аз знам, че не съм  от  най-обичаните тук, но  съвсем искрено ти желая нещата с детето ти да се развият по най- благоприятния начин и ти  изпращам голяма прегръдка, всичко ще е наред,  не се отчайвай Peace

# 303
Добре е майка ми, Джена, и за рак на гърдата я водих, трогна ме, че помниш Kissing Heart Какъв е хр. режим на твоята позната? Никол се храни много разумно, не пие газирано, сладко не яде, но може нещо друго да трябва...Говорих и с личната, и тя ме успокои. Ох, поех глътка въздух. За акнего гинеколожката изписа Белара, естествено противозачатъчни. Ще чета и за тях сега. Ша, благодаря ти Blush

# 304
Рая, не падай духом. Всичко ще се нареди, колкото и банално да звучи.

# 305
Рая, второ, че и трето мнение бих потърсила.

# 306
  • София
Райче, прочети и за ефекта от таблетки селен, а TSH в норма ли е?

# 307
  • Sofia
Добре е майка ми, Джена, и за рак на гърдата я водих, трогна ме, че помниш Kissing Heart Какъв е хр. режим на твоята позната? Никол се храни много разумно, не пие газирано, сладко не яде, но може нещо друго да трябва...Говорих и с личната, и тя ме успокои. Ох, поех глътка въздух. За акнего гинеколожката изписа Белара, естествено противозачатъчни. Ще чета и за тях сега. Ша, благодаря ти Blush
Тия дни ще се виждам с нея на раздумка и ще я разпитам по-подробно,но по спомени- изключи бялото брашно, захар, месо, млечни... основно се храни с  растителни продукти, много ядки  Peace Ще ти пиша като я разпитам. Със сигурност, контрацептивите ще повлияят и показателите на МАТ  Peace.

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 16:09 от ДжеНа

# 308
Рая, търси второ мнение. Аз години съм лекувана за Хашимото, без да имам. Стигнах до там, дори да чета медицински журнали. Спрях си лекарствата. Щяха да ме подлудят, буквално. Да не казвам на какво направиха организма ми. После лечение с хомеопатия....и косата и кожата ми е пушка за възрастта ми. Последното пък съвсем, след всички третирания, които съм и приложила.

Днес за пръв път през последните 10 години се успах. Въобще нямам спомени за алармата на часовника.

Снощи, след Кумон-а направихме бързо пазаруване, т.е.  всеки си слагаше което му е на сърце (успях да махна дублиращите се бройки). Обърка ми се малко графика, но днес ще ходя за униформи. Имам и среща и в новото и в старото училище. За новото имам 3 листа с въпроси.

Ядене и аз и Калин не ядем по два пъти, имам малки тенджерки и в тях готвя.

# 309
Рая, казали са ти, че и с проблеми с жлезата се живее, но имай предвид, че нивата в пубертета "играят".

Акнето и ще премине. Моят син има, но не се впягам много. Водили сме го на лекар и е пил лекарства, маже се и няма белези. Надявам се да свърши скоро. Дано и при вас се оправят нещата по-скоро, защото при момичетата е по-драматично.

Аз си спомням, че също имах хормонален дисбаланс в пубертета, но се оправи. Дали точно МАТ не беше?  Знам, че няма как да не се тревожиш, но се случват такива неща и просто трябва да правим най-доброто възможно, а ти го правиш

# 310
В рода ми имаме фамилна обремененост на ЩЗ.На майка преди години ӣ правиха операция на жлезата,сестра ми се „обзаведе” с Хашимото,леля и тя има проблеми с нея,само при мен не е дошло още.От сестра ми знам,че при Хашимотото е важен режима на хранене,от него се повлиява много добре.Автоимунен протокол се води този режим.Лекарства не пие,само някоя и друга добавка,в момента само за селена се сещам.Успех ви желая Рая,не се паникьосвай много,всяка втора—трета жена има проблеми с жлезата Hug .
Поспах аз,но имам нужда от повече.Детето за сега е добре,пъпки няма много,все още.Сутринта като си разбра диагнозата беше много щастлив Joy .На мен пък вече ми се ревеше.До миналата седмица бях в болнични,от днес пак.Как ме търпят толкова години на работа още не знам.Добре,че съм им ценен кадър,иначе като нищо да са ме съкратили.

# 311
Райче, прочети и за ефекта от таблетки селен, а TSH в норма ли е?
Да, той е ОК. Нищо няма да пие засега, съвсем малко било отклонението.  А и друго си мисля, тя до онзи ден беше с температура, в момента е на антибиотик...това не влияе ли също?

# 312
  • София
Райче, не разбирам нищо от жлези и хормони, но силно се надявам паниката да е временна и всичко да е наред с щерка ти.  Hug

# 313
Рая, задължително повторете изследванията след определен период от време. Виж и в темата за Хашимото в здравния, там със сигурност ще ти дадат добри насоки и качествени специалисти.
Не бързай да се шашкаш, тя е в пубертета все пак.

ДжеНа, вчера беше на контролен преглед тук в БГ. Махнали са гипса, вчера и днес е с подута ръка и сериозни болки. Казали, че било нормално след сваляне на гипса.
За крака ще трябва ЯМР, пуснали са запитване до здравната каса, някъде 10дни се чака за отговор. Ако не го отпуснат, ще го плащаме.
Не са много добри прогнозите, може да се наложи операция.

# 314
  • София
Отклоненията при МАТ при проблем с жлезата са огромни -  в пъти... Щом TSH e в норма, просто го следете, успокой детето, че нищо му няма и се опитай и ти да се успокоиш, всичко е наред. Селена ще е от полза Smile

Общи условия

Активация на акаунт