Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 581
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 5 400
Бърди, благодаря за мнението за фитбит-а. Реших да взема като твоя. Малко по-скъпа е, но има повече функции 🤗

# 5 401
Дано не е реклама-фирмата е Хелас Хем АД/бивша Хелас Хем Зееландия/-предлага суровини за сладкарството.

# 5 402
  • постоянно
Руми и аз мисля , че е по-добре така 👍

# 5 403
 Аз съм учила на смени, които се сменяха всеки месец.Така всеки сезон имахме и сутрешна, и следобедна смяна.

Майка ми  и леля ми, които са учителки-пенсионерки, също са учили на смени, поне до средата на 90-те

После ми се губи един "учебен отрязък". В първи клас детето беше само първа смяна, във втори- само втора, но не беше драма, защото най-много имаше 4 часа, може би веднъж седмично 5

Сега е 6 клас. Има и то не от тази година и по 7 часа.Миналата година, в трудния 5, още- по новата програма, както и сега, той и останалите деца в най-трудната възраст и по нова програма трябва да са съобразителни, подготвени, знаещи в... 19-20 понякога, когато имат последен час. Все си мисля, че това не е нормално и ако гъстотата на класовете налага две смени, то поне да се редуват през месец.Но щом повечето деца се сменят на срок/ признавам, за мен това беше новост/ и не е проблем през кратките и тъмни дни цели два сезона / есен и зима/да се прибират по тъмно , да вечерят след 20 часа  вероятно трябва да се замисля.

Моля, "чужбинските майки "за съвет- нормално ли е в продължение на два сезона едно дете да се налага да вечеря след 20 часа? Има ли го това някъде като норма?Имах идея да пиша някакво възражение до РУО, но очевидно, няма проблем с вторите смени у нас.Все пак, искам за себе си да си изясня, затова, благодаря на всички, които са се отзовали!

# 5 404
  • София
Светкавица, не е нормално, разбира се, ама като е на двусменен режим училището, винаги ще се налага. Истинската борба трябва да е за едносменен режим.

# 5 405
Румка, ние също сме с Chrge 2, много сме доволни, засега не е имало проблвми с никоя от двете.

Честит Трънчо номер две! Здрав и весел да е!

Честито зъбче на Козуначко! Да извади всички останали леко и да са му бели и здрави! 😘

На мен ни президента, ни Деси са ми симпатични, но им желая щастие. 16-17 години си е серизона разлика. Нашата е 13 и ако преди 10 години не се усещаше, то сега започва. Добре че аз съм от клуб пенсионер и не съм по излизането никак, че щеше да му е многооо тежко на моят любим:) За негово щастие в 22 часа съм в леглото, а на бар ми се дохожда веднъж на високосна.
Та да, до темперамент на двойката е. На най близката ми дружка мъжът е с година по- голям от нея, но е по смотан и от мен, с топ не мож го изкара вечер, та и до младост само не е.

Миа, да е жива и здрава, днес реши да готви супа топчета, накаря сервира яхния с ориз и цариградски кютета....но вкусна беше според опиталите я, само дето Жаки искаше чиния и нож да реже топчетата😂😂😂

# 5 406
..
Моля, "чужбинските майки "за съвет- нормално ли е в продължение на два сезона едно дете да се налага да вечеря след 20 часа? Има ли го това някъде като норма?Имах идея да пиша някакво възражение до РУО, но очевидно, няма проблем с вторите смени у нас.Все пак, искам за себе си да си изясня, затова, благодаря на всички, които са се отзовали!
Не знам дали е нормално, но на нашето дете му се налага да е така поне 2 пъти седмично когато се прибира в 8.05 от занимания. На едносменен режим е като от 6тте часа в у-ще учат около 3 часа,а всичко друго е междучасия и игри навън. Почти всеки месец почиват по няколко дни. Този месец от 5 петъка само 2 са били на у-ще и поне 2 понеделника също бяха почивни.

На у-ще тръгва с уч. автобус в 8.36 (започват в 9) и се прибира в 4.10 (свършват в 3.40). Хапва след прибиране следобедна закуска, пише домашни и се приготвя да тръгва.

На спорт и кръжоци ходи от 6-8 по 2-3 пъти седмично. Ляга веднага след това, защото ако спи под 11 часа на нощ и не й стигат. Става към 7.40 сутрин ако е на у-ще или към 8.20 ако нямат у-ще. Ляга си между 8.30 и 9.

Честито зъбче на козуначето!
И честити рожденици и именници!  bouquet bouquet

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 17:34 от Анонимен

# 5 407
  • Ямбол
Заложено е в закона за образованието от 2020 година всички училища да са минали на една смяна. Дали ще стане това, не знам.

# 5 408
Светкавица, не го намирам за нормално, особено ако дотогава детето цял ден е на училище/ занималня след училище и това се превръща в рутина. Често чувам от "чужбински" родители, че децата им по това време вече са по леглата. Ние обикновено около 19,30- 20 часа сядаме да вечеряме. Рядко и по- рано, но рядко. По креватите са в 21,30, като до 22 четат. Сутрин ги будя около 30 минути преди времето за излизане. В предишното училище ставаха в 6,50 и излизаха в 7,10. Трябваше да са на линия между 7, 30 и 7,40. Освен когато нямаха тренировки по плуване, които започваха в 6,30.  Mr. Green  И макар че живеехме много близко до училището, нямаше как да ходят пеша, а пътят с кола си отнемаше около 20 минути, при това преди час пик. Разстояния, какво да се прави. Учат само сутрин, но свършват училище в ранния следобед и ако имат и някакви клубове след това реално са вкъщи към 16,30- 17 часа.
Фитбит гривна имах Charge HR, която близо 2 години мощно експлоатирах и най- накрая тя просто буквално се разпадна в ръцете ми на съставни части. Отделно, от гумената верижка получавах обриви.
Сега съм в търсене на нова, като за мен е важно да отчита И пулс, както и да има GPS и опция за кожена верижка. Ориентирала съм се към Апъл Уотч засега.
Всички болнички да оздравяват, всички с поводи- честито!!!
Честито зъбче и на Козуначето, а на Ели Т- много кураж и стиснати палци от мен!
24 дни до Коледа!
Честит ни Декември!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 5 409
  • постоянно
Тили , “2 Дни до Коледа ?” Joy

# 5 410
Тили , “2 Дни до Коледа ?” Joy

Четворката ми е "забила", и аз го видях и се опулих. Ще ми се явно.   Joy Joy Joy Оправих го.  Laughing

ПП. Дано наистина се мине на една смяна.  Praynig

# 5 411
Аз нямам никаква надежда за минаване на едносменен режим.Никакъв капацитет нямат училищата.

# 5 412
  • на Мелмак
Добро утро!
Доста училища трябва да се построят, за да се мине на една смяна. Не ми се вярва.
Имам на телефона пулс, крачки, калории, не ги ползвам, само крачките си правя -7000 му бях задала в началото😊.
Всеки ден съм уведомена, че съм изпълнила плана.
Хубав ден от мен!

# 5 413
  • Някъде там
Добро утро!Топъл,уютен и изпълнен с вълшебство месец ви желая!Нека здравето да ви е постоянен спътник,а усмивките да греят като витлеемската звезда на лицата ви.

# 5 414
Добро утро,
закъсняха моите ученици днес, много са моткави и двамата.
При нас няма нужда от нови училища, а по скоро преразпределение на бройките ученици.
В големите градове може да трябва да се строи защото имам много нови хора.

Общи условия

Активация на акаунт