Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 580
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 5 415
Добро утро!
Тук ли пишем все още?
Тези дни се опитах да наложа украсяването на по- малка елха за празниците, но всички у дома не одобриха идеята ми. Дори ММ.

# 5 416
  • Germany
Светкавица, аз писах вече, че тук са само 1ва смяна. Малките, до 4ти клас свършват в 12.05 или в 13.00. Големият е 7ми клас и един ден свършва в 15.20, един в 14.30, останалите в 13.05. Обикновенно вечеряме в 19.00, много рядко по късно. Германците около нас вечерят масово в 18.00. Малките деца са до 20.00 в леглото. За по големите нямам идея, но надали е след 22.00. Според мен, ако детето става по късно на другият ден, не е голям проблем да вечеря в 20.00.
Тази сутрин в 6 си кашляхме в дует с малкото... Дано само големият устиска и не се разболее и той, че утре ще му празнуваме рожденият ден. При нас от вчера също има сняг, но е малко. В понеделник имам час за смяна на гуми и се надявам до тогава да не навали повече, че оставам без кола...

# 5 417
  • Някъде там
Мария естествена елха ли украсявате?
Аз в къщи съм с изкуствена средна,но украсяваме и кипарисите на двора.Много ми е красиво,като ги навали сняг и светят вечер.Обичам да седна и да ги наблюдавам.

# 5 418
Давиз, имам изкуствена- висока над 170 см. И всяка година са едни пренасяния, сглобявания....
Тази година майка ми няма да украсява. След смъртта на баща ми няма настроение за украсяване и празнуване, та мислех да взема тяхната елха, но няма да ме огрее.

# 5 419
  • Варна
Оф, и аз се замислям за украси вече, и вкъщи и на работа. Пък нещо ме домързява.

# 5 420
Добро утро!

Не бях чувала за училища, в които смените се въртят всеки месец. Струва ми се ужасно.
Аз предпочитах втора смяна, Калина също.
В 7.30ч децата също не са адекватни, особено ако са станали още в 6ч. за да се придвижат до училище.

# 5 421
И аз не съм чувала за такива училища, това е безумие, престъпно направо спрямо биологичния чаровник на децата.
И съм съгласна, че сутрин рано също не са адекватни, дъщеря ми казва, че първия  час половината клас спи  Simple Smile
Лиляна  пак прибягва ненужно до ирония,  но 9 си е съвсем ок, ако беше така тя самата щеше да има повече време, да пие кафенце,  да пусне нова тема, но... няма. Wink
Момичета и казарма -абсурд. То остана  и патлаците да им вземем на мъжете и за какво са ни,  питай ме. Laughing
Мари, корите нищо не ги правиш .Режеш според формата на тавата, нареждаш и слагаш плънката.

# 5 422
  • Някъде там
Аууу Мария,не бих си го причинила аз.
И мен си ме мързи,за това украсявам всеки ден по малко.😃
Моите стават в 5.30,автобуса им е в 6.15, като сме на село.Майка ми не иска в града а аз не искам да я оставям сама.Децата са свикнали вече,но понякога ги виждам как от преумора заспиват веднага щом легнат.И според мен трябва да са на една смяна и от 8.30 на училище.
Когато аз бях ученичка,смени нямаше.Но тогава имаше много училища.А сега масово се затвориха по селата и за това е проблем едната смяна.
Уф мразя декември,постоянно някой изисква пари за нещо.Искам празници без излишни изнудващи те хора и мероприятия и тн.

# 5 423
Аууу,  милите,  как 5.30  Confused
Това е много неприятно, надявам се вечер си лягат в 8, иначе не виждам как ще се наспят.
Като се има предвид, че в Бг децата масово  си лягат късно, не ми се мисли как карат в училище.
Аз правя, струвам, в 9. 30 е заспала  вече. Не по -късно. Stop

# 5 424
В нашия клас има деца, които стават в 5.30, за да успеят да се подготвят и да се придвижат към обяд до училище.До 19.30 са вече каталясали.Моето не е способно на такъв подвиг, отспива си, но не успява да се подготви по всичко до обяд.Явно, така ще е- със смените.

За украсата- ние украсяваме в посл. момент, някак по- празнично ни е.А е и много прашно при нас, ако украся по- рано, трябва непрестанно да разбутвам украсата, за да бърша прах. Обикновено всяка година купувам нова играчка, но станаха много и тази година ще караме със старите.

Вчера ходих в Лидл, уж да гледам апрески, но не ми харесаха.Купих си две термоблузи, една дървена играчка за близко детенце на две годинки, кскто и неща за ядене.Цялото изобилие от коледни стоки, обаче не зная защо не ме зарежда с настроение, а дори някак ме отблъсква.

# 5 425
Декември е! Вън е бяло, истински сняг е валял през нощта и продължава да сипе. Зимно, красиво, празнично!
Децата отвориха първите кутийки от календара, малката беше най-нетърпелива, но и батковците го очакваха, макар и по-сдържани.

Реших и тук да ви направя импровизиран коледен календар. Всеки ден до Коледа ще ви показвам различна снежинка, изработена от мен. Ще я скривам, за да не досаждам, но се надявам със снежинките си да добавя още поне мъничко празничност в декемврийската ни тема.
Заповядайте, 1 декември е!
Скрит текст:

# 5 426
Благодаря ти, Сбъдваща. Усмихна ме, макар денят ми да не почна добре.

# 5 427
  • Sofia
Уау,давиз,ставане в 5.30  Shocked ooooh!.Моят син става в 7.45 и пак е със зор и уговорки  Rolling Eyes.
Не съм привърженик на сравняването"щом ние едно време можехме....,трябва и сега...." и много често споря с майка ми по тоя въпрос.Смятам,че щом нещо може да се спести, няма причина зорлем да се причинява. Като ранно ставане,например  Peace Пък и децата,обикновено приличат на родителите си.Ние сме сови вкъщи. Рано сутрин никой не е продуктивен. Но само на детето се налага да е "в час" от рано. До колко е-едва ли...първият час  му преминава в просъница. И по-рано да си ляга,пак става трудно и с нежелание.
Хубави български филми пускат по кината,както и детски  Peace.Изостанах с киното аз,имам да наваксвам и нямам търпение-"Дамасцена",Дъвка за балончета",Палавите мамчета","Падингтън 2".
Може и да украся през уикенда,може и да не. Не ми е любимо.Не купувам всяка година нова играчка за елхата.Разваля ми се цялостната визия,защото украсявам със сламени играчки,вече трета година.
Мрачно и неприятно.Ще наблегна на спорта аз  Party.
Хубава снежинка.Мама плете подобни,от скоро провежда и курсове за деца  Heart Eyes.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 08:54 от ДжеНа

# 5 428
Чудесна идея на Сбъдваща.
Ако си общувахме, бих ти казала само като Лиляна пусне декемврийската тема,  да я преместиш там, за да е на мястото си  и  да си продължи  поредицата до Коледа.   Peace

# 5 429
Вкъщи украсяваме елхата много късно, чак след 20ти декември когато си дойде сестра ми. 
Децата вече са наслагали разни други декорации из цялата къща.

Ставане в 5.30ч. всеки ден ми се струва престъпление.
Аз също преди 9ч. съм непродуктивна, за сметка на това мога спокойно да работя до 22ч.

Общи условия

Активация на акаунт