Луди, бесни сме глави - Козирози и Стрелци - ДЕКЕМВРИ 2004

• 16 182
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Здравейте,не мога да не се похваля-вчера сина ми имаше състезание по плуване и получи първата си грамота.Аз останах много  учудена ,че изобщо се е научил да плува/нас не ни пускат по време на тренировките/ .Миналото лято го водих по басейни,но влизаше с жилетка-не смееше да се отпусне ,а сега си плува съвсем сам.Ето снимки  http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=12665&AlbumId=52303

А относно ангините--много внимавайте,защото моя син ми е правил 2пъти      фебрилни гърчове точно при ангини-няма да ви обяснявам какъв ужас съм изживяла...А гърч се прави при 38.6-39.0 ,не при много висока Т.Пожелавам бързо оздравяване!!!

# 91
Смайлииииии, имам предложение - требе им планина , море каляване на тея риби, морето си го измислила - айде дружно на мойто село на Витоша е, хем е близо до София, хем е невероятен въздух и красота, полянка пред къщата, домашно огнище - няма обаче баня, и водата е само студена - но това са бели кахъри - заслужава си - една примерна ваканция 3-4 дена там, можем да спим 4 или 5 мами с чаветата
помислете Grinning

# 92
А тази лекарка бива ли я , така както ти ги назначава антибиотиците и ангините, нещо не ми се нрави на мен, що не я водиш и на още един доктор , ей така, да я провериш преди да почнеш антибиотика.
Аз си я уважавам нашата доктор Иванова. Тя първо мислеше да минем с по-леко лекарство, но като видя сливиците целите в налепи /и аз ги видях - те бяха бели направо/ реши, че няма да минем по тънката линия и изписа антибиотик. Това не се случва много често - това ни е втория за сега - като се има в предвид, че аз от 4 месеца Дара почти не съм я виждала напълно здрава  Confused На няколко пъти се разминахме с антибиотика, защото Иванова ме е научила още при първите симптоми да започвам с хомеопатията /макар и Боаронска/ докато други дечица около нас със същия вирус пиха и антибиотик и в болница даже едно влезе ... Но този път не можахме да се разминем /за съжаление/. Вчера Дара беше почти цял ден с температура, до 38 стигна, но днес е много по-добре. Кашля по-малко, сополи не текат.
Дрисъка обаче си продължава въпреки Милупата, чая от нар и дренките  Confused

... спомням си че Котешка стъпка беше за повишаване на имунитета...
Има едно сиропче - ADMedicine For Kids - то е с котешки нокът и е именно за засилване на имунитета. Моя приятелка ми го похвали. Продават го в аптеки Ремедиум, цената е 38 лева. Вчера се обаждах във фирмата вносител и там един младеж май не беше много убеден, че е подходящ за едногодишни деца  Confused
Сега проучвам и как стоят нещата с Аквасорс и се колебая между двете, но май виждам повече преимущества във водораслите  Thinking Ще видим ...

Смайлииииии, имам предложение - требе им планина ...

Ами ние имаме вила в Рила, местността Бодрост над Благоевград. Още не е напълно готова, но вече има топла вода и баня, ток ... Трябва да отидем - съгласна съм - но първо е морето  Wink

elena ml, браво на вашия батко! Дано тези уловени мигове щастие да са повече отколкото критичните ситуации  Hug

# 93
  • у дома
хайде и аз да се включа за кратко  с нашите преживелици!

МАМИ НА МОМИЧЕТА! Да ви напомня, че може да сте забравили като мен да проверите девойките си за вагинални сраствания! мкп беше писала и в нашата темичка по въпроса.
Онзи ден случйно попаднах обаче на подобна тема и в здравния форум и се оказва, че проблемът е доста често срещан при момичетата и се открива чак когато е станало прекалено късно. Та аз с епанирах отвсякъде и вечерта като я проверих още повече. Та уговорих педи да дойде днес и отначало си мислеше, че прекалено много чета и си измислям, ноооо след прегледа си промени мнението на 180 гр. и каза, че вече ще проверява момиченцата които ходят при нея и че досега не е и чувала  за подобно нещо тук в БГ!!!
Та и ние се оказваме със срастване и ни посъветва колкото се може по-скоро да отидем при хирурга в МД да ни оправи и да пуснем една стерилна урина за всеки случй да проверим за евентуални инфекции.
За повече инфо ето линк към темата в здравния:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71085.0

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ БОЛНИ ДЕКЕМВРИЙЧЕТА БЪРЗО ДА ОЗДРАВЯВАТ!  Praynig  Praynig  Praynig

райка, развръзката с Боги много ме изкефи!!! То за нас си беше ясно, че детето е наред, а другите са с проблем, нооооо друго е да ти го кажат специалисти!! Дано попадне в благодатна среда този път бъдещия лидер!!!!  Heart Eyes

# 94
Fastuche, много благодаря за напомнянето, но аз още тогава сръчках педито да прегледа Дара и при нея всичко е наред.
Дръж ни в течение как вървят нещата с Катето, дано да минете само с онова естрогеновото кремче  Hug

От мен пък хубава новина - излязоха резултатите от изследванията. Току що ги видях и съм много щастлива!
ВЪВ ФЕКАЛНАТА ПРОБА НЕ СЕ ОТКРИХА ЦИСТИ И ЯЙЦА ОТ ЧРЕВНИ ПАРАЗИТИ
* В ПЕРИАНАЛНИЯ ОТПЕЧАТЪК НЕ СЕ ОТКРИХА ЯЙЦА ОТ ЕNTEROBIUS VERMICULARIS *

Оххх олекна ми!  ooooh! ooooh! ooooh!

Днес пак бях на тренировка. Супер кеф! Пот се лееше дори от пръстите на краката ми!
После се възнаградих с парна баня  Wink

Лека нощ!

# 95
Здравейте и от нас!

радвам се за последните новини около Дарата, за онези за ангината - никак обаче! Sad А също и това за чревния вирус на Вики много ме натъжи, ама се надявам, че всичко отминава, нали, Криси? На мен идеята за планината много ми допадна, трябва да измислим нещо! Аз съм сравнително свободна през втората половина на юни.

Смайли, оназ външна записвачка - още не съм се добрала до нея, момичето, което я притежава, за няколко дни е извън софия, а не я издебнахме навреме, но не съм забравила и не съм се отказала, ама то и на теб сега не ти е много до това, предполагам...

Янче, за гърнето - и ние правим опити от 10-ина дни някъде, но все още нямаме нито един успех, за разлика от вас, макар че Савко сяда с удоволствие на него и голичък, и с дрешки, за да го 'возим', но се задържа там 30 сек - 1 мин... изобщо не мога да си представя как някои дечковци седят по 40 мин... докато се опитам да му дам играчка, той е станал вече... така че аз не мога много-много да помогна тук...

я да питам нещо - има ли още дечица (и майки, които са склонни да си признаят), които пият сокче или дори мляко през нощта? оправдавайки се с нуждата на Ежко да яде, и яде, и яде, аз давам... притеснявам се кога това става навик и как се премахва - той значи пие при първото си събуждане към полунощ АМ - ок 150 гр, после 1-2 пъти по 30 гр сок - малко е, но със сигурност иска сок, за да заспи веднага, чат-пат бозае, ако аз спя при него... опитвам да му давам пак мляко сутрин към 6, защото без друго почти не закусва после, но обикновено ме мързи да му правя... така звучи страшничко, може би пресилвам, но през някои дни си мисля, че наиситна повече 'яде' нощем...

и нещо съвсем офф - какво мислите за новото строителство? ако имате опит, вярно ли е, че е толкова несигурно, или пък има и доволни... такива общи работи... спомням си, че едно време dp под аватара си беше отбелязал, че живее в ново строителство, ама надали ще се включи тук скоро пак  Wink

Дороти,
много се радвам на свежия ти тон! След като никак не се засичаме тук, и аз си мислех, че сте заминали, ама е хубаво, че се включи поне за малко!
 Laughing

Бързо оздравяване на всички болнички приятелчета!

# 96
уф Смайлиетке и нашите са отрицателни - совбодно ядене на пясък продължава Joyпооправя му се и чревния вирус - мисля че ве по добре, мислех даже утре с мен в парка да го вземе - а вие що не дойдохте днес да се видим бе хора newsm78айде давайте график за да го мислим кога да идем по женски с децата на село - нали знаете че обичам да ви правя нестандартни и готини преживявания Hug

# 97
  • у дома
олеле, верно бре.. днес имаше акция за памперси.. покарай моите притеснения съвсем забравих  Crazy Криси пак ще превеждаме по сметката, нали може?
Много се радвам че и при Вики му се вижда края на пустото боледуване!!  Hug

Смайли, много хубави новини от изследванията!!! Поне една грижа отпада около Дарата! Дано и ангината бързо да отмине, че много съм патила и аз от ангини доскоро и знам че са гадно нещо!! Само че чудя- нали сливиците при децата се оформят до/след 2 годинки -откъде  накъде тогаз сте пипнали ангина? Или аз не съм в час нещо  newsm78
А за срастването - нашето педи каза,  че било отскоро - и аз си спомням че когато мкп писа и ни слиса  с новината погледнах и се бях успокоила, но явно трябва да се преглежда редовно.  #Crazy
Хе, маймунка най-сетне се появи.    bouquet Неви, ние не ядем през нощта - слава богу, но мисля че е добре децата да поемат мляко до към 500 мл на ден и ако Ежко не го пприема през деня  какъв е проблемът да си го пийва вечер/нощем?  newsm78 То моите познания не знам доклоко могат да са от полза, но май с епрепоръчва през нощта стомахчето да почива поне няколко часа - но пак си е до детенцето . Ако гоните килограми - не знам какви правила важат ... 

# 98
Здравейте мамчета Hug
Смайли,как е Дара-по-бързо да се оправя милата Hug

Елена,браво на баткото Grinning

За гърнето-аз съм решила сега като вземе мъжо пари да отида да му купя ново от тези дето са на колелата GrinningНадявам се то да му привле4е поне малко вниманието Wink

Вики,искам и аз на село Joy

Моето диване от два дни не е хапвало нищо ConfusedСъмнявам се пак,4е са ни тръгнали зъби Mr. Green
Онази ве4ер бяхме на гости при на мъжо братов4едката и противно на о4акванията ни,детенце като по4на да играе с нас и да се весели,та откара до 1 4аса JoyОстави това,ами като танцувах с някой друг а не с баща му,той идва и по4ва да ни разделя и да бута 4и4о си или другия ни познат.Абе ревност пуста hahahaне ме дава на никой JoyПак за наше у4удване заспа в другата стая,като се има в предвид,4е не може да заспива на друго място.Утре ще ка4а снимки на играещото 4ове4е Winkнаправо ни скри шапката Joy

По въпроса с проблемите със свеки-тя не говори с нас Mr. GreenПред комшиите разправя,4е аз съм се била съмнявала за мъжа ми и Маргото и,4е накрая съм си изтрила задника с нея #Cussing out #2gunfireИ 4е трябва да се отделим от мацката,щото сме се били карари заради нея ShockedКоето хи4 не е вярно Mr. Green

# 99
здравейте , момичета    bouquet

честит имен ден на всички елена  и константин. ( ако има празнуващи )   newsm51

тези дни ми беше доста натоварено - имах сто неща за вьршене и не ми остана време да пиша.
мартин е вече добре. спряхме всякакви медикаменти. вече ходим боси и голи - тук е супер жега  sweating

Смайли, каква е таз ангина пьк сега  Thinking . милата дара . пожелавам и бьрзо пак да е добре и да лудее  football
а ти как намираш време за -  jump . аз с тези двамата не мога да се погледна. малко ти завиждам , да знаеш ( благородно де ).

Петя, това за пясьчника на балкона ми звучи доста добре. само кажи от кьде ще вземеш пяськ , за да го напьлниш  newsm78.
аз иньче им пьлня басейна през лятото , ама , ако до него сложа един пясьчник -  hahaha - ще си прескачат от едното в другото.

Марси, това за водораслите ме заинтересува. я дай , плийз, повече инфо по вьпроса  Praynig

Маймунка мойте и двамата никога не са пили нищо през ноща. може би , защото спят отделно и дори да се сьбуждат , аз не ги чувам и няма кой да им дава шишето  Embarassed  Mr. Green
ама ти не се притеснявай, тий ежко сам ще си реши кога да спре  Hug

# 100
ехо , голям сьм заплес  doh
забравих да ви питам - видяхте ли това : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101038.0
малко е дьлгичко , но за тези на които не им се чете всичко - да отиват направо на 11-страница.

# 101
Честит имен ден на Ели с пожелания за най-хубави емоции и повечко срещи с нас! Wink (макар че май наистина няма нет, за да си види днес пожеланията), Честито и на Елена_мл и на всички други празнуващи! На мен и двете имена много ми харесват, а ето днес ще ходим на 2 рождени дни на момиченца - 2 и 4 г., но никое не се казва Елена, нито Константина  Wink

Аса, забравих да ти отговоря, извинявай - ами Ежко за втори път всъщнсот пие желязо - първо през септември-октомври, и сега от една седмица, като и през зимата пак се чудехме по едно време, но не дадохме - официално поводът беше сравнително ниският хемоглобин - 110-112 (+ниско тегло), а повишаването на апетита се очакваше като вторичен ефект; този път не сме мерили хемоглобин отдавна, но вероятно не е много по-висок, а и наистина Ежко не поглъща най-полезните храни, за което ме е доста срам, но все пак трябва поне нещо да похапва...

а за пиенето нощем - ами аз съм недоволна и защото, когато беше по-малък, той нито се будеше, нито пиеше и се започна в един момент само с будене, после с будене + биберон, после + водичка и т.н., та на моменти имам чувството, че положението се влошава и че не бива всичко да се оправдава с 'гоненето на кг',

хайде хубав ден засега!

# 102
ЧЕСТИТ ИМЕ ДЕН НА ДВЕТЕ ЕЛИТА, ЗА КОИТО СЕ СЕЩАМ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРАЗНУВАЩИ!

Здравейте и от мен! Благодаря за пожеланията за бързото оздравяване на Дара. На мен много нанагорно ми идва цялата тая история, едвам се държа (но май вече сдавам багажа). От сутринта ми тръгна накриво - Дара повърна и малкото, което беше изяла от зор (мкп знае за какво говоря), после ми се скапа компютъра (сега съм окупирала лаптопа на Румен, но май тия дни ще съм без компютър докато оня е на ремонт, или поне ще мога да се включвам само вечер Sad така че маймунка не се притеснявай за записвачката), а сега ме чака глобалното чистене отново и една купчина гладене. На всичкото отгоре майка ми обяви, че ще дойде на гости с приспиване(без коментар), баща ми се прави на интересен ... Добре, че е поне спининга!

Мони, съветвам те да издрапаш малко време за себе си - дали ще е половин час за маникюр или 2 часа за спорт и сауна, но си е нужно.
Вие по принцип рядко пишете за разни такива дребни "удоволствия". Защо? Не си ли ги позволявате?

За водораслите от Аквасорс прочетох много хубави неща тук във форума. Има няколко теми в здравния. Аз се свързах с Дино, която им е дистрибуторка и тя ми дообясни някои неща. При тях ефекта е многостранен - освен засилването на имунитета, подобравят апетита и подпомагат растежа ... Мисля да ги пробваме, но не знам кога ще е ... Тия 130 лева ми идват малко в повечко, но се надявам да си заслужава. По-добре за водорасли отколкото за антибиотици, лечебни Хумани и прочие.
Да ме убиете, не мога да ви кажа от къде е сега тази ангина  Cry Не знам да има някой болен наоколо точно пък от ангина. Джипката ме "успокояваше", че има ужасно много вируси по това време и съответно много болни деца.

Маймунка, ние също отдавна приключихме с нощните хранения. Още преди да я отбия дори. Не знам какво да те посъветвам. Вие още ли не успявате да се храните с лъжица?
Четок Спок малко оная вечер и хич не ми подейства добре. Според него освен, че трябва да ядем отдавна непасирани храни, но и вече трябва да го правят сами... Това първото при нас е мираж, пък камо ли да говорим за второто  Confused

# 103
  • София
Да ви похваля Мая - колкото пъти я сложа на гърнето, започва да се напъва и си върши работата... Явно схвана за какво става въпрос. За прилъгване и давам телефона ми, защоо нищо друго неможе да й привлече вниманието... Освен това си ходим заедно в банята да "показвам"... Сега ако почне и да си казва... цена няма да има Laughing

# 104
Здравейте и от мен.
Пиша набързо, че съм на работа и нямам много време.

Смайли и Вики1, много се радвам, че изследванията ви са добри. Както МКП каза, има нещо в главите на майките, не на децата  Mr. Green Дано Дарата се оправи бързо.

Вики не ползва гърне и не иска и да го погледне. Но пък за сметка на това трайно вече спи при нас на спалнята.

ИМАМ ДВД ЗАПИСВАЧКА! ДАВАЙТЕ ДА ПРАВИМ МАНИФАКТУРАТА С ДЕТСКИ ФИЛМЧЕТА!

Общи условия

Активация на акаунт