Какво мислите за случващото се в Каталония?

• 15 575
  • 170
  •   2
Отговори
# 75
Възможно е да има много хубави места за гледане, но първото и най-интересно си остава Барселона Simple Smile

# 76
, но първото и най-интересно си остава Барселона Simple Smile
За теб. Въпрос на личен избор.
Аз все още не съм ходила като турист в Барселона, но и не ми е в предпочитанията.

# 77
То и аз не карам Ламборджини и не мисля въобще да си купувам.

# 78
  • в кукувиче гнездо
Барселона е една от най-хубавите туристически дестинации в Европа. Обожавам този град и бих се връщала непрекъснато там. Не мога да му се наситя. Мадрид в сравнение с него е скучен и безцветен град.

# 79
и връзката между темата и ламбурджинито е?
не е въпрос.

# 80

Очевидно е, че повечето хора се информират за случващото се от официозите, сиреч -Мадрид, но има и друга гледна точка - каталунската.
Ето една капка от морето информация:

http://www.kultura.bg/bg/article/view/26588

Моето лично мнение е, че каталунците щяха да се задоволят с по-широка автономия /преди/, сега - не съм сигурна.
За Рахой не знам какво да мисля, с нищо неоправдана жестокост срещу хора, които  не провокират, не нападат, не палят, не трошат, не мятат пиратки....или грешна преценка /очаквал е каталунците да отвърнат и да настъпят безредици, с които да оправдае действията си/ или  си е такъв - налудничав, безотговорен и вреден политик.

# 81
Аз съм раздвоена - от една страна съм твърдо против каталунска независимост, от друга напълно против действията на Мадрид.
И най-лошото е, че нищо не е свършило.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 16:55 от flambe

# 82
И аз мисля, че конфликтът съвсем не е приключил. Само е във временно затишие.

# 83
  • София
Аз пък мисля, че приключи. Главния клоун избяга като мижитурка, каквато е и показа на целия свят колко е посветен на каузата.

# 84
Ще си проличи след решението на Брюксел по въпроса с екстрадацията. Предполагам, че сега се водят някакви преговори с Испания, ако се договорят за разумен компромис, вероятно ще приключи (засега) -предсрочни избори, връщане на автономията.
Ако ли не, всичко тепърва предстои.

# 85
Е, хубаво, нови избори и като ги спечелят пак националистите какво?
Чакаме нов Пучдемон?
Настроенията никъде не са изчезнали, действията на Мадрид бяха като на слон в стъкларски магазин.
Рано или късно ще избие отново и при това подсилено не само от събития от миналото.

# 86
  • Mediterraneo
Аз пък мисля, че приключи. Главния клоун избяга като мижитурка, каквато е и показа на целия свят колко е посветен на каузата.

Точно!

# 87
  • España
Мисля, че трябва са се организира легален референдум, със съответните избирателни секции, наблюдатели и т.н. Тогава със сигурност ще се види, че по- голямата част са против отделянето.
Живея в едно село Централна Каталуня, местното управление подкрепя националистите, от балконите масово висят каталунски знамена, навсякъде са разлепени плакати с призиви като Незавимост, Свобода за политическите затворници, Каталунска Република и подобни.
 Утре например има обявена стачка, дори магазините ще са затворени.

# 88
Разбираемо е донякъде,че Испания не иска разцепление,но май с насилие се стигна дотам в крайна сметка.Прекалено много излишна драма пак.Сякаш не стигат тероризма и другите проблеми.И онзи,дето духна...

# 89
За какво "бягство" става дума - човекът беше отишъл в Брюксел, за да преговаря, а вместо това, издадоха заповед за арест (както и на колегите му). Нали уж само фашистите и комунистите затварят хора, заради политически убеждения - това какво говори за испанското правителство? А и той се е предал в Белгия (и е освободен с пробация - т.е. наблюдават го и няма да напуска страната) - не е заминал за Белис, за да се скрие.

Общи условия

Активация на акаунт