Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 578
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Да едната е ДХЕА,а другата М 2 .И да в майчин дом другото ,,светило" там др.Яков ми каза че имам обърната матка.Това никога не са ми го казвали.В тази клиника за репродуктивна мед.доктора остойно на 3 Д ме прегледа,с цялото търпение на света,честно,и каза че нямам обърн.матка.Ох понякога се чудя на какво и кого вече да вярвам.Моето АМХ през август беше 0,8 а на 22.ноември беше 0,61 незная дали не е от хр.добавки.От 1.декември на сама глава пих вит.А+Е за пет дни,и хоп овулация.А да и фолиева к. от 15  месеца.

DHEA , подобрява функцията на яйчниците. Масово го изписват във щатите , в Турция го отричат. Трябва постоянно да се следят хормоните. М2 подобрява прогестерона , на мен също ми го изписа Сариев , казвал ми е че дава добри резултати. От 7 години съм при него и мога само хубави неща да кажа. Той беше единствения лекар който искаше да се бори със мен. Той ме проследяваше до като правех опити в Турция. Беше готов и във Щерев да ме прати. За д-р Яков мога да кажа ,че поставя много точни диагнози. Ако ФСХ ти е в норма пробвай със Витамин Д , липсата на Витамин Д води до изкуствено занижени нива на АМХ.  За DHEA https://www.drmalpani.com/knowledge-center/the-infertile-woman/oopause  

# 406
  • София
Момичета, и от донорска Я може да се получи кухо яйце или БХ, разберете, че дори и "нормалните" жени с доказан фертилитет имат неуспешни бременности, не всичките им Я са супер качество и не всичните им Я се превръщат в бебета. Ако беше така, опитите с донорска Я щяха да са с 100% успеваемост, бъдете реалисти. Имам приятелка с 4 деца, заченати на първи или най много втори месец опити. Наред с тях, обаче, има и един мисед и една бх. И тя е човек, все пак, и при нея природата дава грешки.

# 407
Така е, Буена, но ако примерно си получил 10 я.  за опита и нито една не е  довела до успешна бременност, според мен донорката не е отговаряла на изискванията. Споделяли са ми и такива случаи

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 10:27 от puh4e05

# 408
Напълно съм съгласна с Пухчето, то иначе за какво да си даваме парите за донорска, като ни дават лоши яйцеклетки.

# 409
За качеството на донирските яйцеклетки има 100% гаранция.Донорката за това се издледва щателно.Използват се най добрите така да кажа,получени ембриони.Това че в последствие не се развиват или отхвърлят от организма е съвсем различно нещо.Фактори и причи и много.Незнам дали ще мога да ви кача как за всяка стъпка ме уведомяват,от клибуката,кога и какво точно правят и тн.Има го като клауза в договора ни с клиникат,ако някъде по др.нсчин са нещата незная.Дори ме пиата колко ембриона искам да ми имплантират.В крайна сметка ние със съпруга ми им даваме една шапка с пари,грубо казано.Има цена в клиниката от 20 хил евро в която болницата се задължава така да се изкажа да излезете бременна от там.За да казвам есичко това, имам документи и не говоря празни приказки.Ако някой се интересува ще ви пратя линкове.

# 410
А при мъжа какво изследват преди опит с донорски я. в Чехия?

# 411
Благодаря, Mersedes, за инфото! Hug То в чужбина има гаранция, ама в БГ за нищо няма.
snow22, аз не съм компетентна, защото сега се сблъсквам с тези проблеми, обаче от личните разкази на доста момичета, разбрах, че ниското фсх не е основен критерий за успех. Много момичета с ниско фсх не са успели поради различни причини и са имали некачествени яйцеклетки, а с високо са успели на ец. Всичко е строго индивидуално, според мен. За себе си нямам голяма надежда, да не казвам никаква, но съм сигурна, че много момичета могат да успеят и с високо фсх, а то се и мени де. Благодаря за инфото! Късмет ти желая! Hug

# 412
  • София
Така е, Буена, но ако примерно си получил 10 я.  за опита и нито една не е  довела до успешна бременност, според мен донорката не е отговаряла на изискванията. Споделяли са ми и такива случаи

Само да не забравяме, че освен качествена Я, за да има успех, трябва гостоприенна  лигавица, която не всеки месец е такава, добър имунологичен отговор и добра поддръжка на лутеалната фаза. Забременяването е комплексен момент. И най-важното - с какъв материал е оплодена тази Я, едно е да е оплодена с качествена сперма, друго е когато има мъжки фактор.

# 413
Приемам забележката.Но това са неща, които всеки добър екип би трябвало да преодолее - ако ембриологът си е свършил както трябва работата,  ако докторът е проверил всичко и е подготвил лигавицата добре, ако трябва и хистеро, за да е сигурен; ако се назначи правилна поддържаща терапия-тогава все ми се струва, че не може да няма успех . Поне ми се иска да вярвам, че е така

# 414
Рuh4e 05 абсолютно е така,лигавицата се подготвя предварително-задължителен момент,с медикаментозно лечение.Хистеро също.За  ин -витро с Д.Я за да се уверят че всичко е о.к, и при мъжа се прави тест не само за това дали бързо или бавни са сперматозоидите,което не е много важно, тъй като се прови ИКСИ.Има изследване на др.фактори ,който са задължителни за успеха на ин-витрото.Колкото е важно яйцеклетката да е о.к също толкова важно е и спермата да е наред.Това е съпкупност от фактори,машина така да се каже,която трябва да работи в синхрон,за да стигнем до двете чертички в теста☺

# 415
Диагнозата на съпруга ми от спермограмата е олигоастенотератозооспермия. Правили са консултация с андролог, той е казал, че за ин витро процедура тези стойности са приемливи. Ние разгледахме спермограмата, понеже е на турски, някои работи не ги разбрахме, обаче мъжът ми помни някои стойности и каза, че преди 3г. е била по-лоша, може да е от добавките, които пие.

# 416
ММ е със същата диагноза. Казаха, че е проблем за ест.забременяване, но не и за ИКСИ

# 417
Sisi 345-Т.нар ОАТ синдром при мъжете за който казваш ,че го има при съпругати е намалена подвижнокт на сперматозоидите,и лоша морфология.Качеството е ниско така да го кажа.Но това се "попрявя" с ИКСИ-то.Не е толкова страшно колкото знучи.Аз съм с медицинско образование☺ и поназнайвам това онова.

# 418
И моят започна със сериозна олиготератозооспермия. Сега е с астено. Но и при икси мъжкия фактор си е от значение - да преодолява се, но влияе на успеваемостта.    За фсх-то потвърждавам. Досега винаги е било ОК,лигавица винаги ОК, резултат 1 бременност от 4 опита.

# 419
Благодаря ви, момичета! HugТо имало някакви степени май, много минимален шанс за естествено заб. казаха, но не е изключено напълно. Дай боже да няма проблеми и да не се стига до микротесе. Лечение не му е предписано.

Общи условия

Активация на акаунт