Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 556
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
 Ние нямаме мъжки фактор нормална му е спермограмата на мъжа ми ,при мен с лигавицата също няма проблем явно е било нещо друго защото имаше имплантация .Като причини за кухо яйце пишат хромозомна грешка или недостатъчно генетичен материал да се образува ембрион.И аз малко се съмнявам в донорката но какво мога да направя незнам най вероятно нищо.

# 421
лили78: съжаляжам да прочета твоята история. Аз имах такава бременност преди тази с дъщеря ми. Но те са резултат не само от некачествени яйцеклетки или сперматозоиди, а и от случайни грешки в деленото на ДНК, имунология и още много други неща. В момента се случва на моя добра приятелка, на 34, след ин витро с нейна яйцеклетка и ембрион тестван като нормален с ПИД. Не се обвинявай за решението си да ползваш донор; за съжаление, това се случва много често и на всички.

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 17:22 от elenna

# 422
Благодаря за подкрепата знам ,че е съвкупност от много фактори и при нормална бременност може да случи.Продължаваме напред няма да се отказваме аз не съм такъв човек,каквото искам го постигам рано или късно.Успех на всички и да не губим надежда.

# 423
лили78, пробвай пък сега с твоя, може да се получи. Късмет ти желая! Hug

# 424
Да едната е ДХЕА,а другата М 2 .И да в майчин дом другото ,,светило" там др.Яков ми каза че имам обърната матка.Това никога не са ми го казвали.В тази клиника за репродуктивна мед.доктора остойно на 3 Д ме прегледа,с цялото търпение на света,честно,и каза че нямам обърн.матка.Ох понякога се чудя на какво и кого вече да вярвам.Моето АМХ през август беше 0,8 а на 22.ноември беше 0,61 незная дали не е от хр.добавки.От 1.декември на сама глава пих вит.А+Е за пет дни,и хоп овулация.А да и фолиева к. от 15  месеца.

DHEA , подобрява функцията на яйчниците. Масово го изписват във щатите , в Турция го отричат. Трябва постоянно да се следят хормоните. М2 подобрява прогестерона , на мен също ми го изписа Сариев , казвал ми е че дава добри резултати. От 7 години съм при него и мога само хубави неща да кажа. Той беше единствения лекар който искаше да се бори със мен. Той ме проследяваше до като правех опити в Турция. Беше готов и във Щерев да ме прати. За д-р Яков мога да кажа ,че поставя много точни диагнози. Ако ФСХ ти е в норма пробвай със Витамин Д , липсата на Витамин Д води до изкуствено занижени нива на АМХ.  За DHEA https://www.drmalpani.com/knowledge-center/the-infertile-woman/oopause  
Точно по препоръка и добри отзиви ходих при д-р Сариев и Яков ( незная син или баща е бил ).
Ние ще правим в Германия инвитро и точно тук доктора се ужаси като видя добавките DHEA и M2 които др.Сариев ми предписа,без изследване на хормони и кръвни.Естествено обясни спокойно какви са точно съставките в тях и какво действие имат.Незная дали ги отхвърлят категорично и тук.
Честно да ви кажа момичета в последната една година се научих да търся и миним.поне още едно Док.мнение.Офф много мнителна съм станала Sad

# 425
bubanka75, много правилно си решила. Естествено, че ще си мнителна и че ще търсиш второ мнение. От горчив опит, винаги ще си остана мнителна. Яков - баща, спаси живота на сестра ми, добър лекар е, аз обаче отидох веднъж на преглед при него и не повторих. Диагнозата беше така, както каза, но се държа толкова вулгарно с мен, толкова непрофесионално, че едва го изтърпях, само защото спаси сестра ми и към нея имаше добро отношение, не го поставих точно там, където му е мястото. Късмет ти желая! Hug

# 426
  • Германия
Здравейте момичета.
На 43 години съм, живея в чужбина и имам 2 опита зад гърба си в Германия.Чета ви редовно, не пиша обаче във форума. Огромно благодаря на момичетата, с които разговарях  по телефона . Благодарение на вас не се чувствам сама по този труден път.Прегръщам  ви всички.
Започвам моят трети опит, купих лекарствата за стимулация и около нова година ще започна да си бия инжекциите /  Elonva 150 mg, Menopur 75 IU—6x1, Orgalutran - 3x1 и Ovitrelle. Вторият ми опит беше по тази схема и се получи добър отговор- 11 неравномерни фоликула, 7 яйцеклетки , 3 отлични бластоциста. От ЗЕТ при този опит имаше бременност, но завърши с мисед в 8 седмица. Хормоните са добре; АМХ-1.8
Преди месец си направих хистероскопия в Бг, отстраниха малка миома, полип и сраствания. Имам зелена светлина за започване на опита.
Тъй като до сега се доверявах изключително много на лекарите, вярвах че правят най-доброто за мен и знаят как, този път на разговорите за планиране на опита имах много въпроси и мои си изисквания.
Понеже морфологията на спермограмата ни е малко занижена / по немски стандарти  3% <4 % по изисквания с нормална морфология; по Бг стандарти 6%<14 % . Останалите показатели на спермограмата са отлични.
Никога не сме имали ИКСИ оплождане по тяхна преценка, а само IVF;  този път поисках IVF и ICSI с IMSI 50:50.
PID в Германия не се прави или се прави, но единствено ако имаме доказана вероятност за генетично наследствени заболявания и ако комисията разгледа молбата ни и ни разреши това изследваме.
Прави се обаче полярна диагностика на яйцеклетки. Струва ли си според вас? Като се има предвид възрасттта ми  и съм наясно колко малък процент от яйцеклетките ми са годни за здрава бременност.
Пожелах също да включим и Time laps Ембриоскоп. Вашето мнение?
Моля ви, дайте съвет относно транспортирането на инжекцията Elonva. Ще пътуваме към Бг за празниците - към България с кола / с нощувка в хотел/, от България за DE със самолет. На третият ден от цикъла трябва да си я инжектирам, а това ще се случи според календара в Бг или в деня на полета. Как безопасно да я транспортирам в колата и евентуално в самолета ? Да спомена, че се съхранява в хладилник 2-8 градуса.
Малко дълъг стана поста ми, но искам този път да направя възможно най-доброто и то не без ваша помощ.
Пожелавам на всички много вяра и търпение за сбъдване на най-съкровената ни мечта да станем майки.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 14:04 от luckylucky

# 427
  • София
Лъки, успех!
За транспортирането си вземи термокалъф (например за бебешко шише). Вътре слагаш инжекцията и до нея бутилка със студена вода. Бутилката можеш да подменяш на определено време, за да изстудява инжекцията. Можеш да я излееш преди митническата контрола на самолета, и после да я напълниш с вода от тоалетната. За инжекцията в самолета е възможно да ти трябва рецепта.

# 428
Привет,luckylucky! Преди всичко ви пожелавам този опит да завърши със  здравородено бебче! Аз за полярната диагностика незнам абсолютно нищо ( ще се поразровя по-късно). Учудвам се, че там след два неуспешни опита, единия с мисед,  и твоите години, не са достатъчна причина за  ПИД.Относно инжекциите, на идване може да използваш хладилна чанта, плюс това сега е зима, не е като да е август. Навсякъде, където се бавите ( хотел, в самолета, може да помолиш да ти приберат лекарството в техен хладилник. Аз моя Гонал го оставях за часове в барчето на автогарата в Истанбул. ( и инжекции съм си била даже там!)

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 13:17 от puh4e05

# 429
ММ е със същата диагноза. Казаха, че е проблем за ест.забременяване, но не и за ИКСИ
И ние сме с диагноза-олигоастенозооспермия,но две неуспешни ИКСИ.😢

# 430
  bubalini, само ИКСИ,  или с ИМСИ? И ако не е тайна- къде бяха

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 17:49 от puh4e05

# 431
  • София
Бубалини, колко неуспешни?

Ние сме с 2% морфология. Правихме ИКСИ, имаше 3 перфектни ембриона, но нямаше имплантация на нито един. За мен това си е частичен успех.

# 432
Бубалини, колко неуспешни?

Ние сме с 2% морфология. Правихме ИКСИ, имаше 3 перфектни ембриона, но нямаше имплантация на нито един. За мен това си е частичен успех.
Delisardeli, два неуспешни 😢... Имах добри фоликули-5 или 6,но заради повдигнат яйчник, който незнайно как видяха късно,успяха трудно да извадят само един фоликул . Яйцеклетката се оплоди,върнат ембрион на 3 ден, но нямаше имплантация. При второто ИКСИ, аз не съм доволна от стимулацията с Мериоферт, два зрели фоликула с две яйцеклетки,които не се оплодиха,защото били с лоша морфология.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 18:50 от bubalini

# 433
Мисля, че при лоша морфология ИМСИ е от голямо значение. В Бахчеджи ми казаха, че винаги правят ИКСИ с ИМСИ.

# 434
Здравейте момичета,отдавна ви чета, но досега не съм писала.Януари месец се решихме да направим първото инвитро.Аз съм с 0,61 АМХ, и в Майчин дом Варна,доктор Сариев направо си ме заби с въпроса,,на колко години си и нали знаеш,че не си първа младост "
Много кофти ми стана,но какво пък,истина е, аз съм си на 42г.и по-млада няма да стана Simple Smile
После ми предписа хр.добавки да пия, уж за по - добри яйциклетки.Слава богу, че не съм ги пила стриктно, защото се допитах и до друг доктор,и той като видя какво ми е предписал се ококори. Каза ми че точно тези добавки стимулират тестостерона.И верно от август месец теста за овулация беше винаги отрицателен,до този месец Simple Smile.На 5.12 направих тест за ову и беше положителен,на 6.12 сутринта също.Та въпросът ми, може ли с такова ниско АМХ да стане чудо.
Оф надеждата ми за,,чудо" умря много бързо.Тази сутрин направих ранен тест за бременност ( три дни преди лелката ) и е отрицателен, тъжно ми е.
В сряда стартираме с подготовка за инвитрото.Изморих се да се надявам, че е станало бебчето и да се разочаровам после,вече 15
мес.,затова решихме да направим и Инвитро.
И малко ми е чудно,че вместо инжекции или хапчета ще започнем със спрей за нос,,синарела".Търсих подобни теми, но тц....не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт