Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Добър вечер момичета.Когато предени 20-тина дни писах по тази тема,исках да споделя страховете си от неизвистното ,което ме очаква,моето ин- витро с Д.Я.Незнам защо но никой, не ми писа по точно за това което питах.Как протича процедурата,с кой опит е успяла някоя жена-нищо никоя.Исках да говоря с жена минала по този път.
Обсъждате диагнози,стойности,некъдърността на българските лекари,кой как се отнесъл с вас и какво ви е  казал.
Благодаря за това,че никой нищо не събра куража да сподели,или може би страха да но знаят и чюят хората,защото това ин-витрот с Д.Я не го възприема всеки, камоли да го направи та разбирам всичко....Хубави празници момичета.
Въпреки че никой не са свърза по моето питане с мен-аз ще разкажа всичко след процедурата, с най-голими подробности-ей така с надеждата да го прочете някоя жена,но не само-а  да и помогда да се реши на 200% или да знае какво да очаква.....☺

# 436
Мersedes, честно  да ти кажа, аз въобще не съм усетила, че си толкова притеснена.От  постовете ти струеше увереност и пълно доверие в клиниката ти.Бях останала с впечатлението, че си наясно какво те очаква. Иначе щях да ти препоръчам да попиташ в други две теми, които са специално за инвитро с ДЯ. Там щяха да ти отговорят жени, минали вече по този път. Тук почти всички все още се борят със собствени, или като мен- обмислят тепърва опит с ДЯ. В една друга тема има три жени , минали през това- едната вече си гушка бебчето, другата  отскоро е  с положителен тест, а третата чакаме всеки момент да се похвали. И трите винаги са ми отговаряли и обяснявали, за което съм им много благодарна. Да кажем, че ти просто не си знаела точно къде и кого да попиташ, ако бях разбрала притесненията ти, поне щях да те насоча. Ако в момента имаш конкретни въпроси, ако мога ще ти отговоря от това, което знам от тях.Пожелавам ти успешен трансфер и след 9 месеца да гушкаш вашето сладко, здраво бебче!

# 437
Mersedes, съжалявам,че никой не ти е отговорил.Наистина има група за жени с ДЯ,аз я следя,но за момента още също се боря за чудо с мои, обаче обмислям и въпроса с донорски.Не се отчайвай!Кураж и, дай Боже,скоро да гушкаш едно мъниче!

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 10:28 от bubalini

# 438
Благодаря за милите думи,аз съм сигурна в това което правя☺Дой боже всичко да мине и имам моето бебче.

# 439
Дели, извини ме за невежеството, но какво означава "морфология 2%"? При нас пише 3%, а за норма е посочено над 4. Много късмет ти желая!  Hug

bubalini, много съжалявам за случилото се, дано следващият опит да е успешен! Hug

bubanka75, и аз така прекалено дълго чаках "чудото" и изгубих много ценно време. Според мен не отлагай повече ин витро процедурата. А за другото - нямам представа защо. Успех!  Hug

Mersedes, не знам защо си останала с такива впечатления, отдавам го на напрежението, което всички изпитваме. Лично аз получих голяма подкрепа тук и благодаря на всички момичета! Всеки помага, колкото може. Нямам никакъв опит с ин витро процедурите, тепърва тръгвам по този път. Всеки споделя своите преживявания и това, което го вълнува. Както е писала Пухчето, доколкото и аз знам за редовните участници в темата, никой не е имал опит с ДЯ. Аз те подкрепям от сърце и ти стискам палци, но само това мога да сторя. Ще се радвам, ако разкажеш подробно, защото ще помогнеш на много момичета, в което число съм и аз. При мен е почти сигурно, че ще се наложи ДЯ. Аз отдавна съм приела тази мисъл. Успех ти желая! Hug

# 440
Дели, извини ме за невежеството, но какво означава "морфология 2%"? При нас пише 3%, а за норма е посочено над 4. Много късмет ти желая!  Hug

bubalini, много съжалявам за случилото се, дано следващият опит да е успешен! Hug

bubanka75, и аз така прекалено дълго чаках "чудото" и изгубих много ценно време. Според мен не отлагай повече ин витро процедурата. А за другото - нямам представа защо. Успех!  Hug

Mersedes, не знам защо си останала с такива впечатления, отдавам го на напрежението, което всички изпитваме. Лично аз получих голяма подкрепа тук и благодаря на всички момичета! Всеки помага, колкото може. Нямам никакъв опит с ин витро процедурите, тепърва тръгвам по този път. Всеки споделя своите преживявания и това, което го вълнува. Както е писала Пухчето, доколкото и аз знам за редовните участници в темата, никой не е имал опит с ДЯ. Аз те подкрепям от сърце и ти стискам палци, но само това мога да сторя. Ще се радвам, ако разкажеш подробно, защото ще помогнеш на много момичета, в което число съм и аз. При мен е почти сигурно, че ще се наложи ДЯ. Аз отдавна съм приела тази мисъл. Успех ти желая! Hug

Sisi345, благодаря ти за думите. И ние се надяваме следващият ни опит да е успешен, но Божа работа, подходяща стимулация и правилен лекар. При нас морфологията е 5%, поне толкова беше според последната спермограма. Това означава, че само 5% от сперматозоидите са с правилна структура отвсякъде и са годни да оплождат, а останалите 95% са с дефекти-било то главични,шийни, опашни и т.н. 5% са си доста малко Sad, както и да го погледнеш... Нормалните стойности по Крюгер са над 14%.....Нашите са и бавни...Sad.
Успех и на теб! Дано всички успеем в начинанията си!

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 10:47 от bubalini

# 441
  • София
5% изобщо не е малко, нормата е 4%.
имахме съфорумки които успяха с 0% морфология, но с икси естествено.
и зависи и какво е количеството, все пак това са проценти от него.

# 442
Много ви благодаря, bubalini, Бамба! Hug Пак я прегледах сперм., за да не бъркам, ама така е дадено за норма 4. Успех, момичета! Hug

# 443
  • София
нормата беше 14 преди години.
свалиха я на 4%, според незнам си какви изследвания били достатъчни за постигане на бременности.

# 444
Мersedes, честно  да ти кажа, аз въобще не съм усетила, че си толкова притеснена.От  постовете ти струеше увереност и пълно доверие в клиниката ти.Бях останала с впечатлението, че си наясно какво те очаква. Иначе щях да ти препоръчам да попиташ в други две теми, които са специално за инвитро с ДЯ. Там щяха да ти отговорят жени, минали вече по този път. Тук почти всички все още се борят със собствени, или като мен- обмислят тепърва опит с ДЯ. В една друга тема има три жени , минали през това- едната вече си гушка бебчето, другата  отскоро е  с положителен тест, а третата чакаме всеки момент да се похвали. И трите винаги са ми отговаряли и обяснявали, за което съм им много благодарна. Да кажем, че ти просто не си знаела точно къде и кого да попиташ, ако бях разбрала притесненията ти, поне щях да те насоча. Ако в момента имаш конкретни въпроси, ако мога ще ти отговоря от това, което знам от тях.Пожелавам ти успешен трансфер и след 9 месеца да гушкаш вашето сладко, здраво бебче!
Може би аз съм тази с бебето:))) но аз по същия начин разбрах Mercedes,  тя щеше да посещава килиника в друга държава до колкото помня... Звучеше оптимистично и уверено!
Пожелавам така да е до края!
Аз преминах програма с Донорска яйцеклетка, но в България, Пловдив , Ню лайф. Финала е успешен и реве с цяло гърло - вечер....Simple Smile))
Мога да дам инфо само за програмата на Ню лайф, ако Mercedes желае!

# 445
Ние досега имаме само една спермограма, правена в Майчин дом София ,в тяхното инвитро отделение на 8-ия етаж.Беше още преди първия ни опит. Морфологията беше 13% при норма 14. Обаче концентрацията- 14млн при норма 20. Едно е 13% от 50млн,  друго - от 14млн. И подвижността беше под нормата. В Турция така и не направихме нова , но съдейки по материала, даден за пункцията, и доктора, и ембриологът казаха, че нещата са доста по-зле,особено количеството и подвижността, и че е почти невъзможно ест.забременяване

# 446
Джули, ти ми вдъхна кураж да пробвам и аз с донорска яйцеклетка и то в Ню лайф Simple Smile

При вас имаше ли мъжки фактор?

# 447
  • София
Сиси, момичетата са ти обяснили за морфологията. Ако са им ударени опашките, са бавноподвижни и не могат да плуват.
Ние освен спермограма сме правили и SDI тест. Там нещата излезнаха по-добре, тоест въпреки че не изглеждат Ок на външен вид (морфология), ДНК им е ок.

Мерцедес, има тема за инвитро с ДЯ. Аз лично нямам опит и нищо не мога да посъветвам. Единствено мога да ти пожелая успех!

# 448
Мерседес аз ти желая от все сърце успех,и съм сигурна че ще успееш.Печелят само силните,а ти си такава ми се струва.
Ние тепърва започваме,
стискам палци на всички ви, да стигнете до желания край и гушнете рожбичките си Heart

# 449
нормата беше 14 преди години.
свалиха я на 4%, според незнам си какви изследвания били достатъчни за постигане на бременности.

На нашата спермограма по Крюгер от "Владимиров" от май 2016 г. пише, че 14% е  минимума. Ако е 4%, то ние с 5-те % трябва да сме супер. Simple Smile. Това разбира се в кръга на шегата...

Общи условия

Активация на акаунт