Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Бях на контролен днес, преди хистеро в петък. Ега си как варират антралните месец за месец: сега имам 14, по 7 от всяка страна. Преди месец бяха 6 и 4. Не го очаквах.

# 46
Има подобни случаи в които правят пункция на задържан фуликул преди стартирането на процедура. Имам позната, която точно в такава ситуация беше. До колко е препоръчително не съм задълбавала да се осведомявам.
Елена, голям кеф такава бройка, жалко, че ще пропуснеш този месец. А това хистеро с каква цел го правят преди стартирането на процедура? Те ли ти го предложиха?

# 47
Да, с цел да проверят дали в матката няма нещо случайно полипи или други аномалии и да проверят как точно да сложат ембриона. Дано бройката да си остане така и занапред, чудя се дали не е защото беше на 4 ден, а не на 3ти, може да "изникват" повече за 1 ден, знам ли. Но то по-скоро миналия месец май беше аномалия, не знам, преди 3 месеца пак измериха 13 броя. Кво ли се вторачвам и аз ...

# 48
Eли, бройката ти е супер, момиче!
Това, че са ти предложили хистеро е голям плюс, всичко ще е наред!  Hug

# 49
  • Стара Загора
Сиси и аз съм имала задържан фоликул при започване на процедура. Никой лекар не ми го е казвал , но мисля че там е проблема при мен.
Тогава доктора ми каза , че хормоните са добри и този задържан фоликул не влияе на останалите фоликули. Предложи ми избор - да чакам да се пукне с противозачатъчни или да го спука. Аз избрах втория вариант , опита беше неуспешен. Мога само да гадая , дали това е оказало влияние.
Този път преди започване на процедура се скъсах от коремни преси, горещ душ в областта на корема също помага. В крайна сметка нямаше такава "гадинка" Simple Smile

# 50
Благодаря ви много, момичета! Hug Аз сега тръгвам по този път и съм много боса по тези въпроси. Докторът много говори, но преводът беше по-кратък, явно обобщен с най-важното. Не ми каза, че е задържан фоликул, а питах дали това е нормално, други фоликули не видя. Каза ми, че всичко е наред и нямам нужда от никакви интервенции, дори от ЦС. Смята, че няма проблем в шийката и другаде. Естрадиол не изследвах, защото мислех, че само ФСХ и ЛХ трябва, само те миналия месец бяха високи, а сега ниски, иначе 60 ми беше Естрадиолът миналия месец, ама то си е било за тогава. Не ми изписаха никакви лекарства за сваляне на ФСХ, не знам дали Естрадиолът може да се коригира с лекарства. Чудя се дали този месец ще имам дори и 1 фоликул. Досега не съм имала задържани фоликули, като съм ходила на преглед. През август имах, получих адски кръвоизлив, 10 дни мисля след края на цикъла, на ехографа се видя 3 мм фоликул, за който ми изписаха хормонални, през септември на конт. преглед нямаше нищо. Не знам вече и аз... Елена, чудесна новина, дано всичко да се развие по най-добрия начин! Вики, как вървят нещата при теб? Нали имаше среща с твоя доктор. Момичета, много ви благодаря, от сърце желая успех на всички ви! Hug

# 51
Привет и от мен. Искам да Ви споделя какво стана онзи ден по повод по- ранният ни разговор за моите неуспешни опити.
Бяхме на разговор при доктора онзи ден. Погледна ми досието набързо и каза, че щом ембрионите били наред, процедурата изпипана от тяхна страна, то може би причината е в оплождането. И се почна:
- те яйцеклетките не били много добри и били малко( само 5 броя, а донорката е на 23 години)
-то може би при самото оплождане нещо не е било наред....
разни генетични кодове на ембриона, за които се прави изследване ама от един опит не можело да се каже. Ако било системно да се получават биохимични бременности- тогава. И така.
С две думи получаваш некачествени яйцеклетки, оплождат ги коя, колкото се развие, замразяват ги и после....причината не е в техния телевизор.
Как може да пристъпиш към процедура с жена на 44 години и то донорска и да знаеш, че това е последната и надежда да има дете и да използваш некачествени яйцеклетки, да правиш оплождане на две на три без да направиш всички необходими изследвания и процедури така, че когато дойде време за трансфер да върнеш НАИСТИНА качествен ембрион. Това не е хуманно!

# 52
  • София
Момичета, разбирам, че сте афектирани, но това,че едно момиче е младо, не означава,че непременно ще извади 20 Я, а и честно казано, голямото количество също не говори добре за донорката, защото тогава явно има ПКЯ, а там качество на Я е занижено. Второ, може да е имала 10 Я и да си ги разделили между две реципиентки, примерно. Трето, може да е била на лека стимулация и затова да има 5 Я, все пак не е едно и също дали си на 150 единици или на 450. МОже и на хапчета само да е била (Клостил, фемара...) няма как да знаете за това.

# 53
Ами от донорката имаше 5 Я, от които се оплодиха 3, но останаха само 2 ембриончета на 5 дни. Правихме 2 ЗЕТ-та, защото не знам по каква причина не ми обадиха навреме за да синхронизират моя с нейния цикъл.
Казват, че при ЗЕТ имало по- голям шанс, но след тези 2 неуспешни се замислям дали е така.
Все пак при естествено забременяване ембрионите не се замразяват никъде.
  Това сериозно ли? Каква е тази донорка с 5 яйцеклетки- тя да не е с ИЯР или на 42г? Аз съм на толкова и имах 7 , от които се оплодиха 4.
Може и да е на 42 или Бог знае на колко....това няма как да знаем със сигурност.
Това в коя клиника се случва?

# 54
Привет и от мен. Искам да Ви споделя какво стана онзи ден по повод по- ранният ни разговор за моите неуспешни опити.
Бяхме на разговор при доктора онзи ден. Погледна ми досието набързо и каза, че щом ембрионите били наред, процедурата изпипана от тяхна страна, то може би причината е в оплождането. И се почна:
- те яйцеклетките не били много добри и били малко( само 5 броя, а донорката е на 23 години)
-то може би при самото оплождане нещо не е било наред....
разни генетични кодове на ембриона, за които се прави изследване ама от един опит не можело да се каже. Ако било системно да се получават биохимични бременности- тогава. И така.
С две думи получаваш некачествени яйцеклетки, оплождат ги коя, колкото се развие, замразяват ги и после....причината не е в техния телевизор.
Как може да пристъпиш към процедура с жена на 44 години и то донорска и да знаеш, че това е последната и надежда да има дете и да използваш некачествени яйцеклетки, да правиш оплождане на две на три без да направиш всички необходими изследвания и процедури така, че когато дойде време за трансфер да върнеш НАИСТИНА качествен ембрион. Това не е хуманно!

Напълно съм съгласна с теб. Ужасно е, поставям се на твое място. Моралът на повечето лекари в БГ е на много ниско ниво, лично аз и дума не им вярвам, затова тук няма да пробвам дори и с донорска, че то 10 хиляди струва и към клиника Бахчеджи, където работят с донорски материал, а искам да ти кажа, че момиче на 44г. успя от първи опит в Мемориал само с един ембрион, тя не пише във форума, но сигурно ще напише историята си, писа ми на ЛС, за да ме подкрепи. Нейната история е чудо, случва се рядко, но се случва все пак, затова си помисли и не си губи времето напразно. Вчера гледах Владимиров по бтв, хич не ми хареса. Успех! Hug

# 55
Сиси, всичко което споделяш е супер. Щом няма тревожност в самият доктор, нека няма и в теб. Ама какви ли ги говоря, като и аз съм изтъкана от тревоги. Чудя се вече, как беше вкуса на спокойствието!?
Моята среща с док ще е утре и ще ми се пръсне душата от емоции, смесени. Все едно страха и успеха в мен водят кървав дуел. Няма да ви сдухвам със сдуханите си глупости, че само сдухни са ми в главата. Егати изричението построих.
Елена, и на мен ми се ще да ми направят хистеро преди трансфер. Примерно да ми е ЗЕТ опит. Ще си го искам. Дали ще се съгласят е друг въпроса. Аз така или иначе спрях Левотироксина и може да ми е покачено ТСХ. Така че и това ще е предпоставка за ЗЕТ. Абе общо взето ми се ще ЗЕТ и все натам суча на ум.

# 56
Благодаря ти, Вики! Докторът е много позитивен, чувстваш едно спокойствие в клиниката, никой не ти говори за години и че си закъсняла. Аз съм много емоционална, притеснителна, че и страхлива, щом се почувствах комфортно при този лекар, значи наистина предразполага, иначе всичко ми мина като на лента. Вчера на 14-ти ден от МЦ малко ми зацапа и се притесних да не ми дойде, ако съм имала задържан фоликул, няма нищо още, ще видим. После се сетих, че на 18-ти ден от МЦ през септември бях на преглед и нямах фоликул, тогава може ли на 30 да имам задържан? Вече не знам... гледам да не го мисля, но съм по-неспокойна този месец. Стискам ти палци, Вики! Не се тревожи излишно, каквото има да става, ще стане. Успех! Дано новините да са добри! Hug

# 57
Това с фуликулите не може да се предвиди. Правят си каквото им кефне. А зацапването около 14 ден се случва често. Всичко ще е наред.  Blush

# 58
Благодаря, Вики! Hug Изобщо не съм компетентна за фоликулите. Имам усещането, че ще ми дойде по-рано. Принципно никога не съм имала проблеми с МЦ. Случвало се е да имам отклонения, но не нещо сериозно, имало е случаи есенно време главно да ми дойде по-рано, след преглед са ми казвали, че е нормално пролет и есен да има отклонения. Пия много добавки, но едва ли е от тях, не знам дали помагат, но ги продължавам. Гледам да не се товаря уж, каквото стане.

# 59
Здравейте момичета! Писах и в темата за ЦАР но да ви попитам  и вас. Предстои ми подаване на документи за втори път към фонда и тъй като декември навършвам 42 мисля, че имам право да искам разглеждане с приоритет. Каква молба се подава в този случай. Има ли определен образец? Всички други документи са окомплектовани в клиниката, но искам да подам и тази молба, но нямам възможност в момента да отида на място и ми се иска да я изпратя с куриер.

Общи условия

Активация на акаунт