Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да намеря информация за донори на яйцеклетки?
Какви изследвания трябва да поръчам за съпруга си, ако се съмняваме в проблемите с фертилитета, свързани с яйцеклетките или спермата?
Какво представлява диагностичната хистероскопия и защо се извършва преди започване на процедура за изкуствено оплождане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да намеря информация за донори на яйцеклетки?
-
Какви изследвания трябва да поръчам за съпруга си, ако се съмняваме в проблемите с фертилитета, свързани с яйцеклетките или спермата?
За да диагностицирате проблеми с плодовитостта, можете да се консултирате с ембриолози или биолози. За съпруга ви лекарят може да препоръча изследвания като спермограми и други тестове на спермата за идентифициране на проблема. Освен това може да се консултирате с уролог за допълнителни изследвания и насоки.
-
Какво представлява диагностичната хистероскопия и защо се извършва преди започване на процедура за изкуствено оплождане?
Диагностичната хистероскопия е медицинска процедура, която включва използването на инструмент, наречен хистероскоп за изследване на вътрешността на матката. Тази процедура се провежда преди започване на лечение за асистирана репродукция, за да се идентифицират и коригират потенциални аномалии в матката, като полипи или пречки, и да се определи най-подходящият метод за имплантиране на ембриона.
-
Какви са възможните причини за задържан фоликул и какви са последствията от това?
-
Каква може да бъде причината за неуспешен опит с донорски яйцеклетки?
Лошото е при мен, че ако имам само 1 фоликул, както имах сега на прегледа, и той се окаже задържан, не мога да стартирам, но може пък следващите месеци да не е така, може и повече фоликули да имам, може и нито един да нямам даден месец, божа работа. Надявах се този месец да стартирам, ако са ми добре хормоните, мислех, че ще ми дойде около 25 ноември, но почна зацапване, още не е спряло, но нямам и МЦ, обаче имам чувството, че ще ми дойде. Чудя се дали да пиша на координаторката ми и да й кажи, или да изчакам. Не знам дали е по-добре да изследвам хормони при по-нормално разстояние между циклите. Знам, че след 21-ят ден е нормално. Предните месеци разстоянието беше 28-29 дена. Ако сега, да речем, ми дойде на 18-я ден, няма ли да има по-малко фоликули, изобщо не съм наясно, ако някой знае, моля да пише. Успех, Вики! Дано да се похвалиш с добри новини в най-скоро време!
От клиниката не дават болничен, това май е така навсякъде. Ще видим моята ЛЛ, какво ще направи.