Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 271
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • London
Здравейте, имам въпрос, на 43 съм, имам приятел с който живеем извън БГ, не сме се женили, и мислим да започнем инвитро. Нямам идея как и къде. В България има ли добри клиники? Ще се радвам ако споделите съвети... Благодаря

# 61
Не те съветвам да ходите в Бг за такова нещо, при положение, че не живеете там. Първо това е процес, който изисква спокойствие и НЕопределено време за да се получат нещата. В Бг са царе на протакването и не само. Опитайте в държавата в която сте. Със сигурност има добри клиники. Или направо в Турция. Там самите доктори знаят, че не сте тукашни и отношението е друго. Успех в избора!

Анджи, в клиниката попитай и ще ти кажат.

Сиси, ако имаш задържан фуликул, може още на същият ден да ти го пунктират, ден втори и да стартираш още със същият цикъл. Не го мисли, действай!

# 62
Благодаря за информацията, Вики! Hug Лошото е при мен, че ако имам само 1 фоликул, както имах сега на прегледа, и той се окаже задържан, не мога да стартирам, но може пък следващите месеци да не е така, може и повече фоликули да имам, може и нито един да нямам даден месец, божа работа. Надявах се този месец да стартирам, ако са ми добре хормоните, мислех, че ще ми дойде около 25 ноември, но почна зацапване, още не е спряло, но нямам и МЦ, обаче имам чувството, че ще ми дойде. Чудя се дали да пиша на координаторката ми и да й кажи, или да изчакам. Не знам дали е по-добре да изследвам хормони при по-нормално разстояние между циклите. Знам, че след 21-ят ден е нормално. Предните месеци разстоянието беше 28-29 дена. Ако сега, да речем, ми дойде на 18-я ден, няма ли да има по-малко фоликули, изобщо не съм наясно, ако някой знае, моля да пише. Успех, Вики! Дано да се похвалиш с добри новини в най-скоро време! Hug Pandora27, Вики е напълно права. Аз съм на 43г. и направо отидох в Турция, отношението наистина е съвсем различно, чувстваш една заинтересованост да ти помогнат, а не да ти вземат парите.

# 63
  • София
ако на 3 ден, май тогава ти беше прегледа, фоликула е бил голям и се е спукал след няколко дни, ъвсем нормално е 10-14 дни след това да ти започне новия цикъл.
това няма общо нито с възрастта или нещо друго, като е рано овулацията и цикъла е по-къс.
така че не пропускай, пусни си хормони или каквото са ти казали лекарите и отивай, ако според тях са добре.

# 64
Момичета, помогнете с информация за ПИД. Изчетох много неща, но не намерих много инфо за рисковете евентуално въху бебето в дългосрочен план от направената биопсия. Знам, че има малък риск за ембриона при самото биопсиране, но не това ме тревожи, а има ли наблюдения и отклоненив в последващото развитие на децата родени с ПИД?
Моля ви споделете нещо, ако знаете.

# 65
Сивил, за момента няма много големи и дългосрочни изследвания по темата, но това, което се знае дотук е, че няма такива последствия за децата.

# 66
ако на 3 ден, май тогава ти беше прегледа, фоликула е бил голям и се е спукал след няколко дни, ъвсем нормално е 10-14 дни след това да ти започне новия цикъл.
това няма общо нито с възрастта или нещо друго, като е рано овулацията и цикъла е по-къс.
така че не пропускай, пусни си хормони или каквото са ти казали лекарите и отивай, ако според тях са добре.

Много ти благодаря, Бамба! Hug Успокои ме, аз все търся причините във възрастта. На 4-ти ден ми беше прегледа. Ще пусна хормоните, искат ми само FSH и Estradiol.

# 67
  • София
тя възрастта в случая има ксовено значение.
заради по-високите хормони бързо растат фоликулите например.
ама това че миналия цикъл е бил такъв не значи че и следващия ще е.
аз понеже последните години съм почти всеки месец на проследяване та имам си собствена статистика.

# 68
тя възрастта в случая има ксовено значение.
заради по-високите хормони бързо растат фоликулите например.
ама това че миналия цикъл е бил такъв не значи че и следващия ще е.
аз понеже последните години съм почти всеки месец на проследяване та имам си собствена статистика.
Благодаря! Успех ти желая! Hug

# 69
  • Стара Загора
И така момичета, днес след няколко прединфарктни ситуации
ЧХГ 820,9
14-ти ден на 5 дневни бластоцисти.
Чувствам се супер странно, не мога да се отпусна и да се порадвам , знам че най -трудното предстой.
Днес така ме болеше , викам си "айде дойде ми..." , планирах последващо инвитро.
Пък и след всичкото тръскане до работа , аз работя в съседен град, пътувам със супер раздрънкан бус, бях 100% сигурна ,че всичко е било напразно.
Сега ще треперя до ултразвука, от клиниката ембриоложката ме наплаши да се пазя. И за първи път в живота си ще поставя себе се на първо място и ще забивам колеле за фалшив болничен. От сега ме гризе съвестта.
Анджи, ние бяхме по мъжки фактор и при второто кандидатстваме за фонда ,пак ни пускаха документи от клиниката / преглед от уролог/, декларации /има ги на сайта на ЦАР/ , ама още нещо писа момичето, така  че май  ще се наложи да отидеш до твоята клиника.

# 70
mironche, желая ти всичко да е наред! Hug Най-малко пък трябва да те гризе съвестта за болничния, както и за работодателите, аз колко съм опъвала, часове след работно време, медал не ми дадоха. От сърце ти желая всичко най-добро! Hug

# 71
И така момичета, днес след няколко прединфарктни ситуации
ЧХГ 820,9
14-ти ден на 5 дневни бластоцисти.
Чувствам се супер странно, не мога да се отпусна и да се порадвам , знам че най -трудното предстой.
Днес така ме болеше , викам си "айде дойде ми..." , планирах последващо инвитро.
Пък и след всичкото тръскане до работа , аз работя в съседен град, пътувам със супер раздрънкан бус, бях 100% сигурна ,че всичко е било напразно.
Сега ще треперя до ултразвука, от клиниката ембриоложката ме наплаши да се пазя. И за първи път в живота си ще поставя себе се на първо място и ще забивам колеле за фалшив болничен. От сега ме гризе съвестта.
Анджи, ние бяхме по мъжки фактор и при второто кандидатстваме за фонда ,пак ни пускаха документи от клиниката / преглед от уролог/, декларации /има ги на сайта на ЦАР/ , ама още нещо писа момичето, така  че май  ще се наложи да отидеш до твоята клиника.
Ако от клиниката не ти дават болничен иди при ЛЛ. Ще ти даде талон за ЛКК и те ще ти дадат болничен.

# 72
Миронче, БРАВО, страхотна новина! Всичко ще е наред!

# 73
  • Стара Загора
Благодаря ви момичета HugОт клиниката не дават болничен, това май е така навсякъде. Ще видим моята ЛЛ, какво ще направи.

# 74
Миронче, супер новина! Ех, че хубаво Hug

Общи условия

Активация на акаунт