Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 88 090
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
аз това правя, но без пид.
или на ец или с лека стимулация, както на мен ми е удобно.

# 256
След 40години.дори и да имаме собственни яйцеклетки,проблема е в това;че те са некачественни грубо казано.Процентът да възникнат хромозомни аномалии е над 60-70%.Поради тази причина,много от ембрионите се оказват негодни.Загуба на време,пари и нерви е всичко.Каквото и да предлагат клиниките,те са наясно с този факт.Аз в началото ,на моята дълго одисея,много исках също стимулация,за да стане ин-витрото с мой яйцеклетки.Но в един момент,след дълги разговори с лекари тук в Мюнен,с моя съпруг стигнахе до заключението-че няма смисъл да си играя със здравето.Както и мнението на немските гинеколози беше,че няма да рискуват поради големия процент за аномалии,в предвид моята възраст от 42години.Всичко това е мое мнение,което споделям.На никоя двойка не и е лесно,тръгнала по трудния път да има детенце.Късмет на всички💖

# 257
Точно ПИД  спестява безсмислени трансфери.Това,че първият път не го направихме,  ни костваше време
( 3 изгубени месеца), средства (за път, лекарства и др) и много притеснения.Това, че втория път беше с ПИД,  ни спести всичко това и ни върнаха 20% от стойността на опита, понеже нямаше трансфер.Съответно веднага си подготвих нов план за действие

# 258
  • София
ние преценихме че не ни е по джоба пид и го пропускаме.
аз не пътувам, в софия са ми опитите, така че все тая.
само трансфера и чакането са разликата, 10 дни са това.
а и нещо имам съмнения в тоя пид, откъде взели, какво взели, предпочитам да мине трансфера, теста и това е.
но всеки си знае положението и си преценява как му е по-добре.
на мен например всички ми се чудят защо не ползваме донорска я, дори и лекаря ми е предлагал два пъти, на втория му казах че не ми е вариант и приключихме темата.
знам че ще се получи най-вероятно от първия път, но имам мои си притеснения и съм го отписала този вариант.

# 259
По това което пишеш,те разбирам напълно с притесненията ти да използваш Д.Я.Аз лично изпаднах,в истерия първия път, в който ми казаха,че моя единствен вариант ,да имам успех ще е ин-витро с Д.Я.Но....желанието ми да стана майка,е по-голямо от всичко друго.Подкрепата от съпруга и семейството ми е на 100%..Наясно съм,че дай боже да имам бебе,то няма да носи мойте гени,но...аз ще го износя и ще му дам живот,то ще бъде мое и никой и нищо няма, да промени този факт.Но върки има своите възгледи и виждания,който аз разбирам.

# 260
И нас в "Щерев" след двата поредни неуспешни опита...ни намекнаха за ДЯ,че и за ДС,защото сме и с мъжки фактор,на всичкото отгоре...

# 261
Когато говорим за донорски програми, мисля ,че има значение дали се борим за първо или за второ дете. В първия случай сигурно по -лесно се взема решението. Това е за предпочитане пред осиновяване, защото детето ще носи гените поне на единия от родителите. Освен това всички усещания,приятни и не толкова, по време на бременността и самото раждане, остават спомен за цял живот  (като казармата за мъжете!) Когато обаче вече имаме едно наше дете, е по-трудно да се решим (или просто вече не ни е на всяка цена.) Има и трети вариант  като моя случай : Имам дете от човек, който се оказа антисъпруг и антиродител, а сега съм с най-добрия мъж на света и искам непременно да го направя баща!

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 13:35 от puh4e05

# 262
  • София
на мен основното ми притеснение за дя е как ще се отнасям към детето.
и не е защото съм за второ, и преди първото бях на същото мнение.
да взема нещо да изтрещя и да не са съвсем добре нещата.

# 263
Стига де, това да го видя, няма да повярвам! Аз съм "гледала" доста чужди деца и съм се грижила и притеснявала за тях. Особено когато са малки няма начин да не се привърже човек.Пък камо ли да съм го носила 9 месеца и родила. А ако една жена е антимайка ( има и такива тежки случаи),тя няма да се грижи и за нейно дете.

# 264
И аз имах такива притеснения но по скоро ,че няма да е мое но координаторката ми каза ,че генетичния код е на майката и се успокоих.Важното беше да стана майка но пак не успях ,сега ми се иска да опитам с мой яйцеклетки поне да видя имат ли качество ,ще се оплодят ли.Незнам дали ще се навие някой лекар да опитам с мой като преди това съм правила с донорска.

# 265
  • София
....Незнам дали ще се навие някой лекар да опитам с мой като преди това съм правила с донорска.
а нужно ли е да им казваш че си правила с дя?

# 266
Аз и да не им кажа като продължавам в същата болница то излиза в досието ми.

# 267

Аз това притеснение го имах (и все още имам) относно осиновяването.
При ДЯ за мен е много важно, че ще износя и родя детето. Така се създава силна връзка, а и бащата ще е мъжът, когото обичам. Естествено, имам си и моите резерви, все пак всеки иска детето да е негово биологично, но почти съм ги приела и примирила, че ако ще имам дете, ще е по този начин.

# 268

Аз това притеснение го имах (и все още имам) относно осиновяването.
При ДЯ за мен е много важно, че ще износя и родя детето. Така се създава силна връзка, а и бащата ще е мъжът, когото обичам. Естествено, имам си и моите резерви, все пак всеки иска детето да е негово биологично, но почти съм ги приела и примирила, че ако ще имам дете, ще е по този начин.
МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Браво за начина по който разсъждавате. Наистина е много важно една жена да усети развиващия се в нея живот! Да преживее и усети мърдащото в нея малко същество на което ще дари живот! Дали ще е с ДЯ или твоя Детето ще е ТВОЕ!!!! Ти ще си го родила! И това е най-важното!
Пожелавам УСПЕХ на всички!

# 269
  • София
Сигурно съм някакво перде, ама грам нямам проблем да полвам ДЯ. Само да имаше кой да ми даде 12000лв, направо тръгвам към клиниката, кяото съм си харесала за целта без въобще да му мисля. Нямам никакви съмнения, че ще ги третирам еднакво с моето генетично дете, даже не ми е хрумвало друго, сега като ви чета се замисляих, че може да съществува такъв довод. Само парите ме спират, нищо друго, пустите му финанси.

Общи условия

Активация на акаунт