DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 8

• 56 331
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • Плевен / София
Иглика Hug bouquet
Мили момичета, това че критикувам Назлъ, не значи, че не си я харесвам, но не я разбирам, нито оправдавам, яд ме е на нея Mr. Green.
Пишете - казала на Денис, че обича Ферит - да, но това му го каза, когато Денис все още не знаеше за фиктивния брак и се счита за част от играта. Когато Денис разбра за фиктивния брак и реши да говори с нея, Назлъ не повтори казаното вече (точно това е проблемът), а запя друга песен - че всичко било единствено и само заради Булут, заговори и за бъдещата раздяла, молеше го, увещаваше го. Това показва на Денис, че предишното твърдение за любов към Ферит е било част от лъжата. Още повече, че сега Денис вярва, че човекът с чувствата е Ферит и той използва бракът, за да бъде физически близо до Назлъ - точно за това му каза:"....Вече не съм с теб, а против теб..."
Лично аз не мисля, че Денис е видял много неща и преживяното от него може да бъде следствие на фиктивния им брак и прелюдията към него. Назлъ непрекъснато повтаряше, че се дърли с шефа, че ще се избият; Денис чу в бара чрез микрофоните разговорът между Фатош и Асуман, че Назлъ никога няма да отговори на чувствата на Ферит, Назлъ напусна; Денис чу бащата на Назлъ да й казва, че очите й светят в присъствието на Денис и тя не отрече; Назлъ настоя да отиде с Денис при пияната Алия и това изглеждаше като лека ревност; непрекъснато го търсеше - градината, твърденията, че е изчезващ тип мъже, че не може човек да не го обича.
Може би аз съм нещо в грешка, но нямам усещането, че Денис сам си измисли нещата. Назлъ до голяма степен го подведе с поведението си. Още повече, че след като ясно вече разбра, че той има чувства към нея, тя трябваше да се отдръпне и да преценява много добре какво говори и как се държи. Спирам с Назлъ, че вече ставам досадна! Mr. Green Wink
Дана според мен Назлъ се уплаши, че отново тя ще е причина да загубят делото и Булут да остане при Демет....все пак първо сигнално и тя и Ферит помислиха, че Асуман се е разпяла....тя все още се чувства виновна, а и не се чувства сигурна в това, че брака и е за цял живот.....вярно е, че Ферит търси близост, но това не означава непременно любов.... "ще бъда до теб колкото искаш"....на мен не ми е достатъчно....нито тя....нито той са казали на глас какво изпитват....а и Ферит се знае, че трудно забравя и прощава...
А и защо трябва все Назлъ да съобразява за държанието си....в хладилната камера тя бълнуваше за Ферит не за Дениз Joy В крайна сметка фиктивен или не брака е факт и в момента Дениз си мечтае за омъжена жена...

# 391
Брака е фиктивен ,такъв е писаният или неписан "брачен  договор" и Ферит бей не пропуска да го подчертае и то доста често .  Това му  е като щит ,страх го е да каже истината на глас :Влюбен съм в теб ! Обичам те  Назмие ханъм "  / за да е по -официално  smile3503 Joy Joy/

Истина е ,че винаги прави  намеци за чувствата си ,но е  истина ,че  не  ѝ се  доверява .Бесен беше ,като не дойде за сватбата ,не ѝ даде възможност да му  обясни ,още повече  ,че я намери  при Дениз и то след  обаждане  от Демет.
Докато Ферит бей не си преглътне гордостта  и не  ѝ повярва ,ще  е така .
Трябва ли Назмие да отговаря на всеки негов намек ,след като знае той какви  изисквания и правила има в живота си . Не казвам ,че Ферит трябва да тръгне през просото щото е срещнал Назмие ханъм , но за /в любовта подхода е друг ...ЯСЕН.......

А колкото до Дениз ясно му каза - Обичам Ферит !- Истина или не, това  не е негова работа да"разследва" Че той си  е маниак-присвои  ѝ  гривната - вината не  е нито на Назлъ ,нито на Ферит

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 15:47 от sofia26

# 392
Аз не считам това, че Назлъ не повтори любовното си признание в присъствието на Ферит за грешка. Защо да го прави? Ферит досега нито веднъж не е признал директно пред Енгин, например, че е влюбен в Назлъ. Винаги е ставало въпрос за това колко обиден и наранен се чувства, но не и колко е влюбен. Назлъ в това отношение го изпреварва - първа призна пред друг човек чувствата си. Защо обаче да го прави отново пред Дениз и то в присъствието на Ферит? Той да не би да се юрна да се обяснява в любов? Замълча и остана да мига на място.

# 393
Sambo09 Hug, не си ме разбрала правилно - аз нямам предвид Назлъ да признае пред Денис в присъствието на Ферит, че обича Ферит, говоря за момента, когато Назлъ разговаряше сама с Денис преди делото - еп. 18., а не за момента, когато бяха в ресторанта всички. Тогава разбира се, нямаше как да реагират, още по-малко пък Назлъ да прави каквито и да било признания.
Имаше разговори, в които Енгин говореше за привличане и за чувства и Ферит не противоречеше и се съгласи, даже още много по-рано - когато обсъждаха, защо Назлъ се дърпа и избягва разговора за целувката.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 16:15 от dana78

# 394
Привет! Hug

Цитат
Който бърза сутрин да не закъснее за работа, така е.
Злати Hug, благодаря, че си ме коригирала като си сложила линка.
Дъга Hug,няма защо! Wink На всеки може да се случи! Peace

Благодаря за новите снимки и инфо!И Демет ли хваща пищака!Кой ли ще гърми в гората? Thinking И Дениз с бухалка,коя ли кола ще налага? Thinking

Много сте писали  и коментирали Назлъ! thumbsup Peace

Малко за разтоварване! Laughing

# 395
Разликата е голяма .Едно е да обсъждаш с приятел ,друго е с "обекта " на сърцето ти . Ферит бей пред никого не е казал ,че наистина  обича Назлъ , а само мълчаливо  "признание ",чееееее...... и гласно ,че не може да ѝ се  довери.

А може би бремето за Булут си оказва влиянието ????

# 396
  • Плевен / София
Разликата е голяма .Едно е да обсъждаш с приятел ,друго е с "обекта " на сърцето ти . Ферит бей пред никого не е казал ,че наистина  обича Назлъ , а само мълчаливо  "признание ",чееееее...... и гласно ,че не може да ѝ се  довери.

Hands Plus1
Точно заради Булут Ферит трябва да разкрие картите си пред Назлъ и да му осигурят истинско семейство....Само, че Ферит го е страх да се довери и не дай си боже да бъде отхвърлен....

# 397

Hands Plus1
Точно заради Булут Ферит трябва да разкрие картите си пред Назлъ и да му осигурят истинско семейство....Само, че Ферит го е страх да се довери и не дай си боже да бъде отхвърлен....
....и ще е като стикерче на асфалта след валяка........ Joy Joy Joy Joy Ааааааа,адам аслан гиби , Назмие да внимава  Naughty

# 398
dana78, пардон, наистина не съм те разбрала правилно.  Embarassed
Аз мисля, че Назлъ се страхува да направи първата крачка и чака Ферит да действа, такъв ѝ е характерът, какво да правим. Мисля си, че ако той покаже, че е готов да разтопи ледовете помежду им, и тя набързо ще се окопити, ще добие смелост и ще постави Дениз на мястото му, както подобава. Ама пуст му инат... Rolling Eyes

# 399
  • Враца
https://twitter.com/twitter/statuses/927936591896694785
Момичета, вече почвам да се чудя Ферит ли е жИлезен, или Назлъ  newsm78 как можеш да устоиш на такъв мъж не знам  Embarassed Embarassed Embarassed
Първата им целувка беше  Crazy Crazy
Аз се зачудих как ли са се почувствали самите те при изиграването на тази целувка  Whistling и  силносе надявам да продължат и другата целувка и първата нощ по същия начин  Embarassed Embarassed но в едно съм сигурна- ще бъде огън  Crazy Crazy Crazy

# 400
Sambo09 Hug  Wink
Момичета Hug...за мен думите на Ферит казани в леглото бяха доста ясни, значеха много и един вид голяма крачка към Назлъ, но може би тя не ги е възприела още и поради вълнение и страх да й е по-лесно да бяга и да се крие, да се прави, че няма нищо, че нищо не е станало и така до някакъв момент, когато нещо ще я принуди да се вземе в ръце.
Да, има такива характери...може би ми е трудно изобщо да я разбера, защото съм доста далече от този тип жени, но най-добрите ми приятелки са точно такъв тип и често ми се е искало да ги хвана за раменете и да ги разтърся, за да се събудят малко  Mr. Green.

Но сега да напиша нещо и за Денис:
Значи, аз съм на мнението, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му позволява. Денис - емоционален, неуравновесен, темпераментен, егоистично настроен, самовлюбен и т.н. тип бохем и човек на изкуството и дори и хахо да е, той получаваше сигнали както от Назлъ, така и от Ферит. Какво имам предвид: за Назлъ вече писах - трябва сляп да си, за да не разбереш, че още от самото начало той имаше интерес към нея като към жена, а не като приятел. И вече оттук нататък всеки преценява как и какво да каже и си носи последиците. Но за Ферит - измисли плана със сватбата, но беше лошо изигран от него. След като разбра, че Назлъ е при Денис (за сватбата), дори и ядосан, Ферит трябваше да се държи подобаващо - като влюбен и притеснен мъж, а не като ядосан работодател. Направо нахока Назлъ пред Денис и очаква той да му повярва, че тази сватба е реална. Денис видя как очите на Назлъ се наляха със сълзи от обида и тя му каза "остави, Денис" на опита му да се намеси в нейна защита...и после тази разплакана жена си облича булчинската рокля и отива пред олтара...амииии! ooooh! Whistling Още тогава Денис се усъмни. Преди това удря, тръшка се, чупи разни неща, но каза на Алия, че е била права, че той е бил сляп и беше готов да се примири, но случката след хладилната камера на която той беше свидетел го втрещи и той започна да си задава въпроси. Денис видя Ферит като професионалист, на когото не са дали на време договора, а не като влюбен мъж. И така колелото се завъртя. И друго - ами поведението на Алия...не е ли съпоставимо с това на Денис. Тя също упорстваше до последно, въпреки, че Денис многократно й каза, че обича Назлъ. Тя също не искаше да го остави, но явно стигна своя предел, осъзна, че няма смисъл...Денис още не е осъзнал, защото вижда надежда за себе си, както Алия виждаше такава до последно. И отново да кажа - не оправдавам Денис, но го разбирам и виждам логика в действията му, макар и негативни, но лично за мен логични с оглед на ситуацията. Същото важи и за Асуман - лоша, но логична, виждам причина за поведението й, ясен мотив и действия.

Иглика Hug точно, точно! Whistling Embarassed

# 401
Дениз е посветил песен или песни  на Алиа , тя приема посланието  и те  имат връзка и тая връзка е консумирана ,видяхме го . Сега Алиа вижда привличането между Ферит  и Назлъ  ,дори любовта им -непризнатата Joy - ,въпреки мръсотията  на Асуман. Само Дениз не я вижда ,Алия се мъчи да му отвори  очите ,но той си е той.Направи последен опит да го спаси ,но не  успя ... и му  каза ,че заслужава да страда

Дениз нахално посвети песента си на Назлъ ,Ферит преди изпълнението си тръгна , Дениз не включи  "отново" ,
 след  изпълнението Назлъ каза ,че е най-добре да си тръгне ,той остана като тряснат ,защото очакваше тя да му се хвърли на врата ли ..що ли ????

Алиа знае кога да си тръгне  и  ако тя се бореше за любовта на Дениз ,не нараняваше друг , докато Дениз наранява Ферит ,който толкова се старае Дениз  да е добре.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
В ресторанта преди  изложбата
 "Това новият ти помощник ли е ? Да ти е честит!"

"Благодаря ти ,че се грижиш за  жена ми в мое отсъствие!"

На изложбата
"Може да искаш да имаме //проблеми//,но нямаме."
"Дениз, между мен и Назлъ има много особена връзка .
Много ще ти  е трудно да я разбереш"

Колко по-ясно да му го каже Ферит?!?!?!

И наистина на Дениз му е трудно да разбере ........явно и Господ не може да му  помогне .Ще продължава да се надява на нищото.

# 402
Леле, момичета. Направо сте страхотни, човек не може да ви догони.
Последната серия има ефекта на бомба, толкова интересни коментари предизвика и толкова различни гледни точки.
С повечето неща, които прочетох съм съгласна. Но наистина всяка от нас пречупва постъпките на героите през собствената си призма и собствения си жизнен опит.

Аз твърде дълго време проявявах снизходителност към постъпките на Дениз, защитавах го, търсех му оправдания, но той отдавна премина всички допустими граници, озлоби се, започна да играе нечестно, да плете интриги и напълно загуби реална представа за нещата. Спешно се нуждае от приземяване.

Назлъ също допусна доста грешки, които вие подробно сте описали, не я оправдавам, но проявявам по-голяма снизходителност и съпричастност към нейните грешки, може би защото в някаква степен с нея си приличаме.

На някои хора просто им е трудно да казват „не“. Аз самата съм такава и това ми е носило много вреди в личен план. От години се уча да го правя, но не винаги успявам. Може на някой да му прозвучи глупаво, но аз винаги си представям колко гадно ще се почувства човек, когато му кажа „не“ за нещо, което много желае. Мисълта, че ще накарам някого да страда ме побърква. И често предпочитам аз да се мъча, вместо да причиня болка на някой друг, особено ако е човек на който държа.
Колкото повече отлагаш някое „не“, толкова по-трудно става за теб самия да го кажеш. Някой ще ме нарече глупачка, друг мазохистка, а истината е че просто съм чувствителна и си плащам цената за това.

Мисля, че и Назлъ не искаше по никакъв начин да кара Дениз да страда и постепенно нещата излязоха извън контрол. Сега и всички заедно да му кажат, че няма шанс да бъде с Назлъ, няма да има ефект. На него му трябва нещо, което да го накара да погледне в друга посока и Асуман чудесно би могла да се справи с тази задача. Убедена съм, че може да измисли начин да го омотае в мрежите си /в най-добрия смисъл/. Тя никак не е лошо момиче и има много хубави качества, стига да ги впрегне в нещо благородно и добро. Може би ако се влюби в Дениз ще излекува и самата себе си от болните си амбиции и ще стане по-добра. А и спасението на Назлъ е в нейните ръце.

# 403
Дъгичка Hugsofia26 Hug съгласна съм с вас, че Денис има нужда от приземяване, но не от думите на Ферит, защото думите на Ферит за Денис нямат никакво значение. Отново напомням, какво чу Денис в бара - че Назлъ е категорична, че няма да отговори на чувствата на Ферит. Т.е. за Денис, Ферит е този, който е отчаяно влюбеният, който се опитва да задържи Назлъ по всякакъв начин - баснословна сума като клауза в договора, в случай на напускане; партньорство в ресторанта; и сега  и брак - преди церемонията Ферит идва ядосан, че Назлъ не се е явила и я подкарва към олтара. Погледнато от призмата на Денис - Ферит не иска да остави Назлъ намира поради собствените си чувства и използва за това Булут. Точно за това, Денис неколкократно каза на Ферит - "остави я намира", а Ферит не разбираше какво се случва. Просто така се стекоха обстоятелствата, че сякаш "отговориха" на съмненията на Денис. Че играе мръсно, да, играе. Но често пъти в любовта е така и чест прави на Ферит, че не се възползва, а можеше да злепостави Денис пред Назлъ, това можеше да го направи и Алия. Това различава типа поведение. Някои хора знаят, къде да спрат, други - не.
Денис трябва да бъде приземен от Назлъ или от случка, която да види. Както Алия беше приземена след онази нощ, която значеше много за нея, а за Денис беше грешка. Така и Денис се нуждае от такъв шок, но това няма да дойде с думите на Ферит, лично според мен.
Дъгичка Hug
Скрит текст:
Разбирам те, наистина за трудното "не", макар че аз ясно си го казвам  Mr. Green. Много търпелив човек съм, но категоричен в много случаи. Е, и това носи вреди в личен план. То, угодия няма Crazy. Но поне това харесвам в себе си - винаги знам какво искам - как, защо и кога и какво не искам...като не го искам - ставам като магаре на мост, само с опрян пистолет може да ме мръдне човек, образно казано. Точно за това ми идва трудно да разбирам хората, които не знаят какво искат, пък защо го искат, пък има ли го, няма ли го... Mr. Green Sunglasses

# 404
струва ми се че рейта пада? как ви се вижда на вас? като че ли малко мудно взеха да се развиват сериите ?

Общи условия

Активация на акаунт