Извеждане на новородено

• 54 057
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 30
Какво общо пък кърменето сега с извеждането?Децата се извеждат съвсем за кратко(в началото),след това за час-два и обикновено спят навън.Няма нужда да се хранят през 3 минути.

# 31
Ми ако се емнеш до Родопите, нали няма да стоиш там 15 мин. по часовник и после наобратно? Имаш едни 2-3 часа, в които бебето пълни памперс и огладнява. Навън е 2 градуса. Какво правим?

Абе всяка жена е свободна да си причинява дискомфорт, аз съм от мързеливите- от декември до април на отворен прозорец известно време и така...

# 32
Моите новородени разхождах в Алпите. Родопите им се случват 2 пъти годишно за около 6 до 8 седмици общо. Това какво общо има с твоят мързел?

# 33
  • София - Варна
Аз също почти не бях извеждала зимното си бебе цяла зима...
Това беше породило невъобразим ужас у свекърва ми, която дори опитваше да прокарва идеята, че съм в депресия и затова не излизам. Дори беше накарала етърва ми да ми говори да излизам повечко. И понеже и двете са от типа хора, които ако по цял ден не са навън, просто няма да им е добре, им бях страшно странна, дори гранична за диагноза.
Живеем в квартал с 90% къщи наоколо. Още от октомври месец всичко става една смрад от димящи комини. Какъв витамин Д, какви 5 лева! То всичко е обвито в смог, пък бебето - в пелени.
Вече планина е друго, да, но не може да е ежедневно начинание. А и там си е хамалогия - вадене на колички, разгъване, след това евентуално вадене на цица/шише в студа. И понеже съм много мързелива, а и винаги си намирам занимание, стоейки вкъщи, предпочитам да си го спестя.
Ако не ми се налага, и е само за да навъртя едно излизане, защото така "е казано", не бих излизала в студа. Не виждам особени плюсове за новороденото. Ако времето е приятно, слънчево, невонящо, да.
Ако няма кой да замести майката и да отиде на пазар, вече няма изход и ще трябва да излезе с новороденото. Това си е ясно.

Цитат
Да,въпрос на време беше някоя мързелана да ни светне колко е мръсен въздуха и не че тя не може да се мръдне от претоплената стая,не то заради бебето,бе-да диша прахоляците в стаята и да слуша как гърми ТВ е много по-полезно.
О-о-о, аз не само не го извеждах, защото съм един мързелив буржоа, както казах, но и му гърмях, не на ТВ, а на ел. китара, че и с усилвател... Mr. Green

# 34
Моите новородени разхождах в Алпите. Родопите им се случват 2 пъти годишно за около 6 до 8 седмици общо. Това какво общо има с твоят мързел?

Щом държиш да го окачествиш като мързел...

Китайците биха го окачествили като мъдрост. И доста други народи, които не си юркат лехусите да хващат балкана от ден осми, ами си ги пазят от студ.

Разбира се, има и немързеливи майки, които до трите годинки са посетили с детенце пирамидите в Гиза и Мачу Пикчу, но както казах- пусти мързел...

# 35

От ноември до март/  април почти нямаше майки с деца навън. Толковa обикаляхме из града и нямаше никой навън с деца.

Пътувахме си навсякъде с нея, калявана e, обличана леко и навън и във вятър, в сняг, в дъжд като и сега си излиза на -25 Градуса и кара шейна и играе в снега без страх.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 13:49 от Анонимен

# 36
Колко струва едно лечение на съвсем мъничко бебе на майката и ба самото бебе ,след безумното меткосване с новородено на температура под 10 градуса .Забравих то в студа няма вируси ,бебета ненастиват ,сигурно му държите и устата затворена ,за да не диша студения въздух и да не го заболи гърлото .Дали съвсем новородено бебе може да изкара и да издържи една плевмония или ще умре от това .или то плевмония се хваща само от други деца .Толкова ли 40 дни поне не може да се спрете вкъщи и да не ходите никъде .Някой раждат секцио с прясна операция навън в студа и кръвоизливи каквито имах аз си го представям как тръгвам с две бебета и количка .Колко ли време отнема да си стъпи на краката като хората една жена след операция поне при мен беше около 2 м.Да не говорим ,че бях като надрусана от лекарства ,защото имах ужасни болки от свиването на матката след двойно раждане  .И друг въпрос е ,че бяха и недоносени ,аз хора не допускат вкъщи ,какво остава и за навън .Родиха се март в началото и ги изведоха чак май в началото .

# 37
Kontesa, а на другия ден сигурно изтърка фугите на банята с четка за зъби...а след седмица изтича полумаратон.

Аз съм крайно мързелива, в деня на изписването си стоя у дома по пижама и спя.

Имам три раждания- колкото повече лежане, толкова по-бързо възстановяване. Умната жена лежи след раждане, ако не иска после цял живот да тръска разтеглени коремища. Тъканите трябва да се съберат, без да ги натоварваш и това не са никакви бабини деветини.

# 38
  • София
Синът ми се разболя от пНевмония чак в ДГ и тогава за пръв и последен път е пил антибиотик. "Меткосвах" и умно, и безумно от раждането (секцио). Трябваха ми няколко дни, за да си стъпя на краката, преди това само мъжът ми го извеждаше. Аз съм родена декември, извеждана съм още от началото.

# 39
А ти защо смяташ че всички са като теб не мога да разбера.
И защо трябва да се спираме в къщи. От творенията ти из форума стана ясно какви са ти възможностите, че да критикуваш другите какво правят или не правят. Нито една моя позната не си кри бебето 40 дена в къщи и нито едно не се разболя от ходене навън. Да не говорим, че повечето бяха с новородени и деца на 3-4 год. започващи училище и всички екстри породени от това.
Умната жена лежи след раждане, ако не иска после цял живот да тръска разтеглени коремища. Тъканите трябва да се съберат, без да ги натоварваш и това не са никакви бабини деветини.
Нямам и ден лежане. Нямаше начин, не че не ми се искаше. Нямам никакъв корем, нито разтеглена кожа, нито каквито и да е поражения от раждането, а не бях първа младост.

# 40
Толкова ли 40 дни поне не може да се спрете вкъщи и да не ходите никъде...
Не мога, защото не намирам смисъл.
Температурите навън са положителни, къде видя -10?
Ако майката не се чувства добре, може да го извежда баща му, бебето вече не е в корема ѝ, за да е нужно да се движат в комплект.
За лекарствата - не знам защо свързваш излизането с боледуване, всъщност е точно обратното.

Скрит текст:
Имам три раждания- колкото повече лежане, толкова по-бързо възстановяване. Умната жена лежи след раждане, ако не иска после цял живот да тръска разтеглени коремища. Тъканите трябва да се съберат, без да ги натоварваш и това не са никакви бабини деветини.
Аз не съм явно толкова умна, защото слушах лекарите, а след секциото ми казаха - повече движение. Колкото повече лежа, толкова по-бавно ще се възстановя. Под движение не значи натоварващ спорт, а леки разходки. Възстанових се светкавично, по-бързо от нормално родилите, с които бях в болница.
Но да не забравяме, че темата не е за възстановяване след раждане.

# 41
Защото биологията на хората е по-скоро еднаква и е полезно да се полежи след раждане. Толкова много древни култури не може всички да грешат.

Но разбира се, всяка жена си е свободна на свой риск да се юрне и да ходи където си иска.

Въобще не говоря за разболяване, говоря за комфорт, почивка, липса на разходки по задължение. С третото бебе бях наясно кое разболява и кое-не, никога не съм крила на топло от мания за пазене, както казах- прагматичен мързел.

Едва ли ще навреди, а може да помогне малко да си седне човек на задника.

Също така пиша и за да успокоя жените, които след раждането не изпитват прилив на свръхсили- това е ОК, не ти е работа да навърташ километражи.

Да, НСЧ, знам за теорията ти за таткото. Ми ако е на работа, кога ще са тия разходки точно? в обедната почивка?

# 42
Защото биологията на хората е по-скоро еднаква и е полезно да се полежи след раждане. Толкова много древни култури не може всички да грешат.

Но разбира се, всяка жена си е свободна на свой риск да се юрне и да ходи където си иска.

Въобще не говоря за разболяване, говоря за комфорт, почивка, липса на разходки по задължение. С третото бебе бях наясно кое разболява и кое-не, никога не съм крила на топло от мания за пазене, както казах- прагматичен мързел.

Едва ли ще навреди, а може да помогне малко да си седне човек на задника.

Също така пиша и за да успокоя жените, които след раждането не изпитват прилив на свръхсили- това е ОК, не ти е работа да навърташ километражи.

Да, НСЧ, знам за теорията ти за таткото. Ми ако е на работа, кога ще са тия разходки точно? в обедната почивка?
През седмицата в 6-7 вечерта по тъмно ти не знаеше ли ,че тогава трябва да извежда таткото бебето   .А съботата и неделя да не се прибират вкъщи .

# 43
Не знам, Ани. Аз бях със секцио и се раздвижих след 24 часа и нямах никакви болки и чак такива неразположения за да спра да се движа. Имах много енергия и ми беше приятно да се разхождаме.

Сирен, да. Точно това правих Simple Smile
Корем не тръсках, защото си свалих кг.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 13:47 от Анонимен

# 44
Вижте сега, за повечето прясно родили моите мнения ще са като балсам.

За разлика от образа на супер-жената, който представи Контесата:) той може да доведе до задълбочаване на депресията в доста случаи при жени, които не искат да скокнат и да ходят 3 часа, последвани от лъскане на баня и готвене на тристепенно меню.

Общи условия

Активация на акаунт