Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 58 708
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
gerda и TSH има значение за забременяване( освен останалите хормони) и ако е над 2-2.5 рядко почват стимулация ( да не кажа че не почват), а при високи стойности и положителен тест има голяма вероятност от аборт.

# 691
За ендокринолог в Пловдив - д-р Троев от ВМИ, професионалисти, много внимателен и обяснява.

# 692
  • Пловдив
Не са ми пускани изследвания за хормони, на този етап съм само с ПКК, като на база тези изследвания се оказа че трябва да мина на диета, заради по - високи нива на кръвна захар. Предполагам че при следващ преглед ако не съм намалила стойностите с диетата ще се правят и други изследвания..

# 693
Момичета, имам един малко глупав въпрос ама срам не срам ще питам. Мога ли да си изполвам личната амбулаторна карта, в която са ми нанасяни болнични от предната бременност и сега? Или ми трябва нова. 🤔

# 694
Момичета, имам един малко глупав въпрос ама срам не срам ще питам. Мога ли да си изполвам личната амбулаторна карта, в която са ми нанасяни болнични от предната бременност и сега? Или ми трябва нова. 🤔
Не ти е нужна нова. Поне на мен не ми поискаха да е нова. Просто старата вече беше приключила.
Иначе за предната бременност му беше стара

# 695
Можеш. Аз даже искай да сменя моята, че от всички данни само ЕГН то ми беше същото, но личната не пожела да прави нова

# 696
Благодаря ви! 🌺 И на мен местоработата ми е друга, но ще дописвам то се видяло.

# 697
Аз покрай инвитрото правя консултации и в доста чуждестранни клиники. Високото ТСХ при положителен тест не води до аборт, а ниското и по-точно тежката тиреотоксикоза.
Високото тсх е проблем за неврологичното развитие на бебчето.

# 698
А какви са референтните стойности за тсх при бременост. Различават ли се от тези за небременни?

# 699
Не се различават, но е добре през първия триместър тсх да е под 2,50, за да е умничко бебето. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 700
  • Варна
Споделете кои болки в ранна бременност са нормални ?

В 6гс +4 съм, пия 3 пъти на ден по 1 папаверин +1 нашпа , поради силна рязка болка в началото на седмицата. назначи ми го лекарката след преглед и установяване, че всичко си е наред, освен контракциите на матката  Sad Предимно лежа и се чувствам добре последните дни.
Днес от събуждането си по обяд усещам болка като менструалната в яйчниците, после като хапнах и отидох до  WC изчезна. Остана една странна болка ниско долу , ту от едната страна , ту от другата, сега пък и от двете. Гади ми се, което откакто намалих дозата папаверин преди 2 дни не беше се случвало (4 дена бях на 2 папаверин+1ношпа)
Станах за 10 минути до котлона и една дърпаща болка в дясно за кратко , сега си лежа и все пак усещам някакво напрежение ниско долу.  newsm78
На преглед съм във вторник, а лекарката ми отсъства от страната.
Освен, че ще си увелича вечерната доза папаверин на+още един, както беше и преди 2 дена, за друго не се сещам. 

# 701
А какви са референтните стойности за тсх при бременост. Различават ли се от тези за небременни?
Лично аз, от следящият ме д-р Начев знам, че стойностите преди и след бременност са различни !
Успех Simple Smile

# 702
  • Пловдив
Споделете кои болки в ранна бременност са нормални ?

В 6гс +4 съм, пия 3 пъти на ден по 1 папаверин +1 нашпа , поради силна рязка болка в началото на седмицата. назначи ми го лекарката след преглед и установяване, че всичко си е наред, освен контракциите на матката  Sad Предимно лежа и се чувствам добре последните дни.
Днес от събуждането си по обяд усещам болка като менструалната в яйчниците, после като хапнах и отидох до  WC изчезна. Остана една странна болка ниско долу , ту от едната страна , ту от другата, сега пък и от двете. Гади ми се, което откакто намалих дозата папаверин преди 2 дни не беше се случвало (4 дена бях на 2 папаверин+1ношпа)
Станах за 10 минути до котлона и една дърпаща болка в дясно за кратко , сега си лежа и все пак усещам някакво напрежение ниско долу.  newsm78
На преглед съм във вторник, а лекарката ми отсъства от страната.
Освен, че ще си увелича вечерната доза папаверин на+още един, както беше и преди 2 дена, за друго не се сещам. 
Според мен не вземай сама решение за увеличаване на дозите на лекарствата, нищо че преди си била на същата схема. Лежи си повече и гледай да не се товариш много, намали къщната работа. На мен заради болки ми казаха 10 дни да не ставам от леглото, само до банята..Болката ту в едната и после в другата страна и аз я имах и четох че е нормална, другите симптоми не са ми познати.

# 703
Лично аз, от следящият ме д-р Начев знам, че стойностите преди и след бременност са различни !
Успех Simple Smile
+ 1
При мен др Начев държеше TSH преди стимулация да е под 2 ( при реф стойсноти 4-4.5 горна граница по принцип за не бебеправещите).
До края на 5 месец ендокринолог искаше да следя TSH всеки месец.

Също така братовчедка ми загуби бебе заради високите нива на TSH в първите седмици, след което преди и по време на втората Б беше на л- тироксин

# 704
Не може да се загуби бебе само заради високо тсх.

Общи условия

Активация на акаунт