Отговори
# 180
Да,но ти ми говориш за бебе и малко дете.Аз казах за ученик и по-нататък.Какво няма да му спя на едно 6-7 годишно?
Когато детето ти стане на 6-7 години, то ще е в първи клас и ти внезапно ще установиш, че ако искаш да учи като хората и да не виси като прани гащи по 10 часа в училище, това няма да стане със занималня.

# 181
Е нали каза- свършват майчинствата и се връщаш на работа. Тоест- детето е на 2. Може да имаш романтична представа, че на 2 са деца и спят по цяла нощ, но това е само ако имаш късмет:) и изведнъж се оказва, че майчинството не е много достатъчно и за около 2 седмици от независима жена, която жонглира всичко може да се превърнеш в неузнаваема кукундрела. При което опцията мъжът ти да те поиздържа до достигане на по-нормална възраст на детето става по-примамлива. Да кажем 3-4.

И сега вече е въпросът ако мъжът ти може да те издържа, трябва ли да се бачка от честолюбие.

# 182
Сирен, нали уж майчинството е до 3 години в България? Какви 2 години?

Моето платено майчинство беше 9 месеца само. Просто в чужбина е една идея по- трудно да си бъдеш само в къщи.
В България още можех да си бъда домакиня майка.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 21:43 от Анонимен

# 183
2 години е платено, след това "зависиш" от мъжа. Повечето жени не ползват трите години, дори и двете не ползват. Не се прави, че не си забелязала...

Да не говорим, че е малко различно да "работиш" бавачка.

# 184
2 години е платено, след това "зависиш" от мъжа. Повечето жени не ползват трите години, дори и двете не ползват. Не се прави, че не си забелязала...

Да не говорим, че е малко различно да "работиш" бавачка.
Кое в различно?
Значи работещите в яслите и градините не работят и всичко за тях е песен?

# 185
Ами как да кажа, едно е да наглеждаш детето с две други деца- ама пробвай да го наглеждаш, докато подготвяш финансови отчети или правиш дизайн...

# 186
Ами как да кажа, едно е да наглеждаш детето с две други деца- ама пробвай да го наглеждаш, докато подготвяш финансови отчети или правиш дизайн...
Сирен, заповядай да ми вършиш работата за поне месец. Друга песен ще запееш.

С изказаните ти организационни умения и прочие ще си в депресия постоянно, защото децата са все малки и минаваш едно и също не докато поотраснат, а постоянно. Година след година.

Добре, че си харесвам работата и надраснах тези опити за принизяване на работата ми от други жени.
Всичко изброено се върши от мен и е част от свободата да си с частна практика.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 18:14 от Анонимен

# 187
Хайде, хайде, преди малко си описа режима- аз говоря отчетите да заемат целия ти ден. Аз говоря за общия случай- при колко точно професии може жената да наглежда детето, докато работи? Много малко са. Не казвам, че твоята работа е лесна, а че е съвместима с наглеждане на дете.

Някои са напълно несъвместими. В смисъл, ако имаш нещастието да си хирург...греда...няма как да вземеш дете на 3 да се мотае наоколо:)

# 188
  • София
Да, бе, те 6-7-годишните не боледуват и за тях не се случва да се будува цяла нощ, освен тревогата и страха, които изпитва майката. Изобщо, ти си го представяш като от реклама на киндер или в най-лошия случай като реклама на парацетамол - даваш сиропчето и детето заспива и веднага оздравява, а ти си усмихната и с перфектен грим на сутринта.

# 189
Сирен, то тук и навън е все пълно с майки хирурзи.
За разлика от теб обаче, аз не омаловажавам ничий труд и не говоря за професии, ор които си нямам и представа.

Моят режим е такъв от Септември, но преди това беше друг, а от януари и юли ще е друг и така. Колкото по организиран си, толкова по-лесен е живота.

Заповядай за месец само. Аз обещавам да стоя отстрани и да не давам никакви съвети за оптомизация и да си чета тук и там и да философствам колко е трудно да си майка у дома.
Стига толкова за мен.

Нали за това говорим все пак? За фазите на развитие и майките.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 21:45 от Анонимен

# 190
Няма нужда да са хирурзи, но ще се съгласиш, че повечето професии са несъвместими с наглеждане на деца. Представи си, има професии, които не искат график, а концентрация и креативност- такива май не си работила. В смисъл задник-стол-компютър-мозък и тъй нататък 8-10 часа на ден.

# 191
  • София
Децата, макар и на различни възрасти и брой, е относително еднородна работа. Дете и счетоводство е разнородна работа. Просто при второто се иска бърза смяна на настройката, защото работата е различна.

# 192
Айдеее, пак старата песен на нов глас.Smile Grin

Бгтатко да се включи с някой казус или статия, че Сирената ще унифицира и тази тема.

# 193
Нали за това говорим все пак? За фазите на развитие и майките.

Е, нали за ранното детско развитие беше уж темата, а то обхваща възрастта от 0 до 3 години. Ама като гледам, още малко и внуците ще подкарате.  Laughing

Всъщност, я кажете какво мислите по въпроса – трябва ли бабата да си зареже работата и да остане вкъщи да гледа внуци, или най-егоистично да се натиска да прави стаж за пенсия, следвайки принципа "който има деца, да си ги гледа"?
В собствения си дом ли е длъжна да гледа внуците, или трябва да зареже не само работата си, но и дом, и мъж, преселвайки се в друг град, за да играе ролята на безплатна детегледачка?

# 194
Сийка, у наше село в учебниците ранното детско развитие обхваща периода от 0 до 6 години. Simple Smile
Бабата не в длъжна да гледа внуци на принципа на отглеждане и всеки уикенд и ваканции. Това е работа на родителите. Не на яслите, бабите или гледачките Simple Smile

Сирен, работила съм, но съзнателно не съм имала дете тогава, защото моите разбирания са такива.

Общи условия

Активация на акаунт