Отговори
# 105
Ми аз понеже съм силно на мнение, че е по-добре да "мързелуваш" у дома с децата, отколкото да мързелуваш в офис, затова режа системата издъно:) въобще не ми пука да захранвам чиновници. А може би тайничко съм либертарианец и пет пари не давам (понякога буквално) за идиокрацията наоколо.

# 106
Моята истина е, че децата имат нужда от контакти. Контакти както с възрастни, така и с деца.
 "Дизайнати" са да растат и се развиват в големи, сплотени семейства от няколко поколения, които в наши дни са рядкост. При тези обстоятелства, едно добре подбрано детско заведение би могло да бъде само в плюс. Всички 'или'-та: дали майката или бабата или яслата, са някакъв компромис.
Най-логичното и разумно мнение.

# 107
  • Наблизо
Това ми предстои,но честно казано...не бих издържала 18-20 години вкъщи до детето/децата.Като са малки,мисля че ще си взема полагащото ми се майчинство и после бих работила на половин работен ден,но това професия ''Майка'' цял живот не е за мен.Докато са малки децата имат разбира се нужда от мама,но това намалява с възрастта и какво да му гледа човек на един 15-16 годишен тийн вкъщи,като самият тийн иска пространство и свобода да бъде тийн.Тогава всъщност бих казала,че майката я мързи и си намира оправдания.Дори и в богатите кръгове правят нещо - благотворителност,организации и не стоят вкъщи да чакат 16 годишното да се прибере,че да му висят на главата докато пише домашни и да са нещастни,че излиза с приятели.

# 108
  • София
Ето я още една - не стига, че дори един ден не е гледала дете, а вече анализира, изфантазира и начерта чуждите животи!  Що не си гледаш работата! Хайде, роди си и си издункуркай своето, пък после обясняввай кой какво! Аман от разбирачи!

# 109
Ха-ха, Beautiful Mind сигурно още си фантазира, че връщането на работа е нещо като СПА процедура и леко разнообразяване плюс разхождане на тоалетчето...а всъщност ако си уморена от дете на 2, да ти турят и бачкане отгоре си е живо мъчение.

И аз с първото дете си мислех, че като стане на 6 мес. и хоп- връщам се на работа, да не забравям.

# 110
Добре де, нека си фантазира. Всеки има право да направи собствените си грешки. Вас какво ви грее?

# 111
Тъкмо щях да пиша, че на теория е едно, пък после на практика може съвсем друго да излезе  Mr. Green

# 112
Ами така тръгват градските легенди и гледането с насмешка на родителите- защото никой не разбира колко дълбока е трансформацията и че не може просто да си хванеш чантата и гащите и да хукнеш по задачи като неангажираните.

Има една нотка на пропаганда тук- за нахъсения човек, който трябва да е във форма, иначе е недостоен. Ако не става- ау, извиняваш се с децата, явно нямаш таланти, иначе и с деца щеше да хвърчиш...и тъй нататък, тая дискусия сме я минавали 10 пъти.

# 113
  • София
Да си фантазира, ама да бъде така добра да не се опитва да го пробутва като пътЯТ, истинаТА и животЪТ.

# 114
  • Наблизо
Мхм,Андариел се позна и почна да пръска отрова.Какво му се гледа толкова на 16-18 годишно здраво ''дете'' че да изисква да си си вкъщи?Не говоря за 3-4-5 годишни.
Докато са малки,добре,зависи от ситуацията и от възможностите...

# 115
Не, няма какво да му се гледа активно, но донякъде е хубаво точно тогава родителят също да не бачка като изоглавен, защото децата на тая възраст имат доста въпроси и кризи. Та хубаво е да има един възрастен, който да е "аристократ на времето", тоест да разполага с време за уж непродуктивни, но много важни разговори. Ей така да е на разположение и малко по малко да научи детето за живота- защото не е гот да учиш всичко от грешки.

# 116
  • София
Бинго! Как веднага ме надуши, че се припознах! Wink Истински ввтори Фройд си!

# 117
че връщането на работа е нещо като СПА процедура и леко разнообразяване плюс разхождане на тоалетчето...а всъщност ако си уморена от дете на 2, да ти турят и бачкане отгоре си е живо мъчение.
И аз така тръгнах с нагласата на работа като стана дечурлината на 2 год. – да си вляза в кожата, да не губя тренинг на ума, да се откъсна от битовизмът. А таткото ще гледа детето вкъщи – той ми взе третата година майчинство.
Ха, познайте. Тогава работех сутрин от 7,30 и тичай да ставаш за работа, детето оправяй преди работа, защото то с тате, ама все мама иска. После вечер след работа тичай вкъщи и запрятай ръкави – къщата обърната с краката нагоре, дрехи, играчки, неоправени легла, мивката препълнена с мръсни съдове. Бащата няма усета на домакиня и буквално само детето гледа. Айде и вечеря готви, после нещо и за другия ден като ме няма вкъщи те да хапват. Оппа, то и да се пере трябва. Прахосмукачка, подочистачка, дезинфекция на подове, брави, дръжки, играчки. А, тогава и куче имахме. И като по рекламите, докато ги правиш всичките тези неща детето е увито около крака ти, защото иска мама. На работа (целодневна) и с малко дете за мен се оказа мисия невъзможна.Smiley

# 118
  • Наблизо
Не, няма какво да му се гледа активно, но донякъде е хубаво точно тогава родителят също да не бачка като изоглавен, защото децата на тая възраст имат доста въпроси и кризи. Та хубаво е да има един възрастен, който да е "аристократ на времето", тоест да разполага с време за уж непродуктивни, но много важни разговори. Ей така да е на разположение и малко по малко да научи детето за живота- защото не е гот да учиш всичко от грешки.
Да,но и ти го каза преди това - ако си се развивал правилно,работата не трябва да е по 12 часа на ден.7 часа на ден,тъкмо докато ''детето'' е на училище и после да се чакате някъде за да отидете по магазините примерно?Предостатъчно време за екзистенциални кризи и разговори.

# 119
  • София
Ти сериозно ли от висотата на липсата си на всякакъв опит съвсем житейски с поне един ден майчиство, си вярваш кой от какво и как има нужда? А, доктор Фройд? Ще напишеш ли още нещо мъдро за припознаването ми и отровата?
Пропускаш нещо ключово - отдавна не става въпрос за мен - аз тези битки тук във форума съм ги водила десет години сигурно, та няма вече аргумент, с който да ме изненадаш. Въпросът е единствено в това, че от висотата на своята лична некомпетентност казваш кое е правилноТО за всички останали. И десет деца да отгледаш, всяко си е различно, а на всеки животът се стича раззлично. Клишатата са за книжлетата за родители с точно определени характееристики - бели, образовани и много желаещи да се впишат като красиви и успешни.

Общи условия

Активация на акаунт