Отговори
# 120
  • Наблизо
Ти сериозно ли от висотата на липсата си на всякакъв опит съвсем житейски с поне един ден майчиство, си вярваш кой от какво и как има нужда? А, доктор Фройд? Ще напишеш ли още нещо мъдро за припознаването ми и отровата?
Пропускаш нещо ключово - отдавна не става въпрос за мен - аз тези битки тук във форума съм ги водила десет години сигурно, та няма вече аргумент, с който да ме изненадаш. Въпросът е единствено в това, че от висотата на своята лична некомпетентност казваш кое е правилноТО за всички останали. И десет деца да отгледаш, всяко си е различно, а на всеки животът се стича раззлично. Клишатата са за книжлетата за родители с точно определени характееристики - бели, образовани и много желаещи да се впишат като красиви и успешни.
И това го казва жена,която сравни психично болните деца с двойкаджии..

# 121
  • София
А? Къде е това? И кога? Давай цитат, че и на мен ми стана интересно.

# 122
Нещата са по-прости: излезте веднъж в майчинство, върнете се и после говорете за хъс и "загубване на себе си"...и кой има талант и подобни.

# 123
  • Наблизо
Ами, така, хората се приспособяват и намират начин да не се в капана, а да живеят нормално. Все едно чувам родител на отличник - ау, как родителите на Иван живеят нормално, ми той има само двойки и тройки, нищо няма да стане от него! А се оказва, че колкото и да се тревожат родителите на Иван, си го обичат и избутват някак, радват му се на двойките и тройките, защото си е техен, макар понякога да му се ядосват.

# 124
  • София
И къде точно съм сравнила психично болните с двойкаджии?

# 125
BeautifulM, спокойно. Майчинството и имането на дете далеч не е домейн само на трите запенени трола, които от десет години водят битки за аристокрация на времето във форума. Останалите сме нормални и някакси успяваме да имаме и качествено време с детето у дома, и то да се развива далеч над всички норми, че и да работим удовлетворено без да сме офис планктон. Доста по-голяма е вероятността да попаднеш в нашата група.

# 126
Групата на работещите майки е по- голяма и с основание.
Не знам кои са ' трите запенени трола , но за себе си знам, че каквото и да направи един родител то е все недостатъчно. Просто стандартите винаги са били високи за да си добър родител.

# 127
  • София
Елена, нужно ли ти е да се чувстваш нормална и някакви успяваща и т.н., да се сложиш на фона на тролове с битки за аристокрация? Толкова ли ти е ниско самочувствието и успялостта? Вече и "нашата група" ли стана? Нали ти си успяла, какво те интересуват ненормалните? Или искаш да си намериш място под форумското слънце, пък нещо не си звИздЪ, метафорично казано? Ако изпитваш някаква вина, има си по чужбинско достатъчно психоаналитици. (а мен знам къде ще ме пратиш Wink)
Особено ми хареса това за качественото време и децата над всички норми. Кои точно норми? Норми всякакви, нали си с докторска степен, това трябва да го знаеш, поне "Прецизирай" за кои норми говориш.

# 128
Групата на работещите майки е по- голяма и с основание.
Не знам кои са ' трите запенени трола , но за себе си знам, че каквото и да направи един родител то е все недостатъчно. Просто стандартите винаги са били високи за да си добър родител.
Не си от тях  Simple Smile

# 129
  • София
Моля, кажи, че единият трол съм аз! Моля, много моля! Тук съм, ехо! Wink

# 130
Елена, нужно ли ти е да се чувстваш нормална и някакви успяваща и т.н., да се сложиш на фона на тролове с битки за аристокрация? Толкова ли ти е ниско самочувствието и успялостта? Вече и "нашата група" ли стана? Нали ти си успяла, какво те интересуват ненормалните? Или искаш да си намериш място под форумското слънце, пък нещо не си звИздЪ, метафорично казано? Ако изпитваш някаква вина, има си по чужбинско достатъчно психоаналитици. (а мен знам къде ще ме пратиш Wink)
Особено ми хареса това за качественото време и децата над всички норми. Кои точно норми? Норми всякакви, нали си с докторска степен, това трябва да го знаеш, поне "Прецизирай" за кои норми говориш.

Да, точно това е, благодаря ти, че ми спести едни 150 долара за психоанализа, сега ще имам повече да дам на неуката детегледачка на която си хвърлям детето за да преследвам нищожните си ниню амбицийки.

# 131
Дами, да не превръщаме темата в нападателна!
По принцип лично аз писах за собствените си щения като родител и все още търся баланса в полза на всички. Явно ми се изплъзва, но не съм се отказала. Темата ми е изключително интересна и се надявам да продължи спокойно.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 15:26 от Анонимен

# 132
  • София
Пак заповядай, радвам се, че помогнах! Ми, да не мислиш, че си първата във форума, която ги пише тези неща! Нито си първата, нито ще си последната - все същият стереотип, дори същата схема на построяване на поста. Винаги е едно и също - казваме другите колко са лоши, тъпи и мързеливи; после ние колко сме много и правилни, особено колко сме много, а щом сме много, значи сме правилни. Дори няма нищо ново.

# 133
Контеса, хубав призив, но аз тази сутрин като влезнах и видях последните 12 мнения преди да се включа, изгубих надежда за някакъв нормален диалог. Иначе на мен пък темата ми е също много интересна, професионално, лично и всякак, ама нъцки. Ако те интересуват подобни теми, мога ти дам препратки за няколко смислени дискусионни форума, както и за няколко професионални асоциации.

# 134
Андариел, за последно се обръщам към теб, макар че съм загубена кауза, и понеже си много по цитатите, къде съм казала на другите колко са тъпи, загубени и мързеливи?

Общи условия

Активация на акаунт