Отговори
# 795
Топ-нетоп, бащите не че не могат, а не искат, а тъй като не искат, им е най-лесно да обяснят как мозъкът им отхвърля. Чиста проба манипулация.  Много обичат да внушават, че са топ, и защото са топ, са толкова заети, че останалото просто отскача.

Андариел си го каза много по-народно, отколкото аз. До това опират нещата, а не кой е топ и каква му е заплатата.

2 години сме били на дохода на мъжа ми, и той топ шеф, в топ софтуерна фирма. Можехме години да караме така. Веднъж не е намекнал, че ще си забрави класовете. Щото знае, че това е глупост. Може и той като Асос да си ги е слагал на стикита.

# 796
Елена в бг е много разпространено родители българи да говорят на малки деца под две години само на английски, за да проговорят  на английски. Аз не се възмущавам, а само се забавлявам.

# 797
Ееее, ново 20! ЖДНБ.
Ама с акцента български ли им говорят, или?

# 798
Тая тема много ми харесва най-вече, че в нея няма нито един обикновен човек. Все топ ъф дъ топ.
Аз си говоря на децата само на български, а големият син учи само английски, в училище и в школа. То и в бг има основни училища с по три чужди езици, ама за мен това е лудост.
Ето ме.
 Това е. Няма топ, няма моп.
Е, понякога има и топ моп и дроп, но това е в следствие на ежедневието ми Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 15:05 от Анонимен

# 799
  • На остров
Кристина защо го правят се чудя, те така ги научават грешно. Защото нейтив спийкър си е нейтив, колкото и да си добър не си по добър от нейтив.

Андриел благодаря ти за обяснието.

# 800
Контеса: Ама мопа ти Монтесори, нали, и той не е най-обикновен парцал! Simple Smile Не се прави!!

# 801
  • На село (близо до Лондон)
Големи смешки топ програмисти, топ сейкс, ама като имаш деца трябва да си ги гледаш.

Christina1980 честно на моменти ми се иска децата ми да говорят само един език български! Да си се разбираме като хората. Особено ми беше важно като бяха три малки деца, да не ми бягат по улицата и на бг и на англ съм викала да съм сигурна че ме разбират. Мъкааа....
Това с езиците в училище към 11-12г почват да ги учат. Нямам представа колко са добри, тук в Англия не се престарават много с чуждите езици.

# 802
ГИ, не разбра. Може само таткото да е топ, и като има деца: ги гледа майката. Другото поврежда съзнанието, за сметка на мозъка.

Колко пъти трябва да ви казва Сирената. И аз вече го разбрах, като на Андариел вица Simple Smile

# 803
[Ами говорят както могат. Сега неитив   акцент трудно източноевропеец може да докара. Кефи ме как големия син като ги гледа и им отговаря и той на английски.
Виж сега аз не съм някаква родолюбка и да се подигравам с хората. Истината е, че всеки иска най-доброто за детето си. А светът е все по-конкурентен.

# 804
Еленна, не е. Най-обикновен моп си е.
Това е. Винаги може и повече. Зависи от личните възможности и лимитации..

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 15:04 от Анонимен

# 805
Дори и да задраскаме горното и като си говорим за среда, 90% от майките по площадките са зарязали или посредствена, или никаква кариера. Не съм сноб, но не бих искала детето ми да расте сред техните деца.
A как конролираш в градината сред какви да расте? Провеждаш тест за интелигентност на децата в групата или сред родителите им, за да прецениш дали да си запишеш детето там?
Наистина ме интересува. Дъщеря ми беше в частно училище и сред децата там имаше синове на футболисти, дъщери на собственички на фризьорски салон и т.н. Имаше и хора от IT фирми, разбира се, но средата беше обичайно шарена като навсякъде.
Затова се зачудих какъв е методът на контрол, който може да се приложи по въпроса сред какви деца да расте безценното. (Освен примерно родителски кооператив, но там нещата са много саксийни).

# 806
Аз в духа на темата да си кажа, че съм умна и красива с кариера и този факт не бих го подложила на съмнение никога. Така си възпитавам и децата - да си знаят от малки. Ама толкова да се гърбим с работа или пък учене не е за нас, щото току виж сме започнали да се съмняваме в качествата си.

# 807
  • На остров
Аз не съм, нито много умна, нито много красива, нито много нещо друго. Ама все по малко се вълнувам от този факт. Въобще с напредването на годините все по спокойна и щастлива се чувствам в собствената си кожа.

# 808
Аст, ти хубаво си го написала, ама нещо не си го доизкусурила. Моториката си е моторика, независимо колко езици владееш. Ако владея само родния си език моториката ми по-кофти ли ще бъде? Не обясняваш нещата както трябва, става каша. Всички деца "развиват мозък и моторика". Сякаш си написала неща, които не разбираш, а си зазубрила.
Не става въпрос, че който говори само един език е по-кофти от другите. Става въпрос за това, че ученето на език не ти дава само "още един прозорец", но развива не само мозъка но и моториката, и сензорния апарат, и други неща. И защо вечно твърдиш, че не разбирам това, което пиша??????????

# 809
  • София
Да, твърдя, че не разбираш това, което пишеш. Другият вариант е да разбираш, но да си ужасен разказвач и да не умееш да разкажеш с думи прости основното. А стоте въпросителни накрая са показателни. ми, не разбираш, едно нещо не съм те прочела да обясниш като хората - все е нещо полускалъпено, полуистина, полу... Повърхностно и обърано. И карането на колело развива мозъка. И кво? Как точно ученето на езици развива мозъка? И същото ли е като всяко друго развиване?

Общи условия

Активация на акаунт