Отговори
# 810
Добре, че Андариел отвори темата, за да похваля квакерския си вундеркинд. Научи се да кара колело. Е, с помощни ама ..
Сега щом това води до ново развиване, мисля да я почвам тогава и с 3 език. Китайски или шведски?

# 811
Еленна, а защо не с бащиният немски?

Ето това ми попадна във Фейса днес. Постнала съм го през 2012 на този ден Simple Smile
"Няма смисъл да възпитавате децата - те така и така ще приличат на вас, затова възпитавайте себе си!"
Aнглийска пословица
 И другото:
“An expenditure of words without income of ideas will lead to intellectual bankruptcy.”

# 812
  • София
Карането на колело е идеално за децата - развива координирането на движенията, при "тромавите" деца е чудесно, защото обикновено тромавичките не са тромави заради тегло, а заради трудна координация на движенията, често късно се научават да редуват краката при слизане на стълби, а колелото ги кара да редуват натискането на педалите - трябва да се светне, че сега натиска с единия крак, а после с другия, а първият се отпуска.

# 813
Да, твърдя, че не разбираш това, което пишеш. Другият вариант е да разбираш, но да си ужасен разказвач и да не умееш да разкажеш с думи прости основното. А стоте въпросителни накрая са показателни. ми, не разбираш, едно нещо не съм те прочела да обясниш като хората - все е нещо полускалъпено, полуистина, полу... Повърхностно и обърано. И карането на колело развива мозъка. И кво? Как точно ученето на езици развива мозъка? И същото ли е като всяко друго развиване?
Ами прочети статията мила моя. Аз не мога да ти я преразкажа, щото според теб и това не го мога Simple Smile

# 814
Бащински, колко да е бащински, мъжа ми е трето поколение Simple Smile
А и аз съм го позабравила. А имаше години, четях Кафка в оригинал. Но после се научих да карам кола и се наложи да се изтрият 2-3 езика. Като нямам класове и кодиране, немския даде фира при мен, за да се освободи място на хард диска.

# 815
  • София
А ако няма линк на статията какво щеше да правиш? Не е въпросът в статията, а в твоя разказ. Какво точно пише в статията? Едва ли пише точно така и това, което ти написа за развитието на мозъка и моториката. Кое й развива на моториката? Коя моторика?

# 816
А Швеция не ми хареса. Учиш, развиваш се и накрая данъците ти взимат цялата заплата и ти остава двойния размер на заплатата на продавачкаи дори и да си топ програмист не можеш да се почувстваш сноб. Абе това живот ли е. То в бг май по-добре излиза да живееш. Елена давай с българския, връщам си думите назад.

# 817
  • На остров
Кристина ми няма да се местиш щом не ти харесва, просто е решението Simple Smile .
Толкова ниски данъци като България, почти никъде няма в Европа.

# 818
Еленна, а ясно. Тогава който си избере детето Simple Smile

Кристина, няма защо да променяш нещо, което те удовлетворява.
Данъците са такива.

# 819
  • София
Аст,  стига си ми писала на лични! Всяка тема, в която не можеш да ми се наложиш или те хвана, че не си в час, започваш да ми пишеш как да не съм те четяла, не ти било пукало какво мисля и прочие. ако имаш нещо да коментираш по написаното от мен, напиши го в темата! Ако разбираш какво си прочела в статията и изобщо разбираш поне малко от материята, напиши го човешки, така че не само тъпо същество като мен да те разбере, а и всяко друго тъпо същество. Едно време баба ми, която беше учителка, ми каза едно нещо - ако разбираш това, което учиш, трябва да можеш да го обясниш на всеки човек от улицата и той да те разбере.

# 820
Освен ако този човек не е дете от детската градина, там са безнадеждни Simple Smile
Ох, не се стърпях, Андариел, не се сърди.

# 821
  • София
аз малко не го схванах.

# 822
Казах, че от децата в градината не може да се очаква нещо да разберат или да научат, те са там за да се бият и стават част от системата, ако се вярва на някои твърдения. Съответно, както и да им обясняваш ... все тая. Педагогиката не може да се справи с градинско дете.
Майтап.

# 823
Аст,  стига си ми писала на лични! Всяка тема, в която не можеш да ми се наложиш или те хвана, че не си в час, започваш да ми пишеш как да не съм те четяла, не ти било пукало какво мисля и прочие. ако имаш нещо да коментираш по написаното от мен, напиши го в темата! Ако разбираш какво си прочела в статията и изобщо разбираш поне малко от материята, напиши го човешки, така че не само тъпо същество като мен да те разбере, а и всяко друго тъпо същество. Едно време баба ми, която беше учителка, ми каза едно нещо - ако разбираш това, което учиш, трябва да можеш да го обясниш на всеки човек от улицата и той да те разбере.
Няма нищо по-глупаво от желанието да бъдеш винаги по-умен от всички. — Франсоа дьо Ларошфуко

# 824
А ако няма линк на статията какво щеше да правиш? Не е въпросът в статията, а в твоя разказ. Какво точно пише в статията? Едва ли пише точно така и това, което ти написа за развитието на мозъка и моториката. Кое й развива на моториката? Коя моторика?
Аз писах каква е връзката между учене на езици и моториката и само като подкрепа пуснах линка. Ако те е яд, че хората са намерили връзката, не се сърди на мен, че съм прочела работата им. Баба ти е била права, но за да обясни човек нещо някому се иска и двете страни да участват - едната обяснява, а другата слуша. Ако имаш конкретен въпрос - питай, не ми казвай, че не разбирам това което пиша, защото е смешно....

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 09:44 от ast2017

Общи условия

Активация на акаунт