Фермата 3 - 2017 г. - Тема 9 - (06.11. - 12.11.)

• 70 065
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 915
Иван може и да е лежал заради липса на цигари, но сто процента е саботирал и фермерството на Елена покрай тютюневия глад. Между другото, не ми хареса как тя го изтропа пред Бети и Ники. Не можа да се сдържи и пак заформи интрижка. И неговата реакция след това беше показателна. Тези двамата ще стават все по-често като куче и котка.

# 916
Казах ли, че Бети няма да се разлюти заради лятната кухня, а заради комина и вълната, а? Ха, а някои не ми вярваха, ааа ма ха. Crossing Arms  Joy Даже ги похвалиха за лятната кухня.  Heart Eyes Оо, и масло успяха да избутат, и виното ще стане.
Е, нямаше нужда Ленчето да обяснява точно кой не бил работил, ама това си е нейният стил, идва ѝ отвътре, както казва Mesmunda.  Simple Smile Но не е излъгала, Гинчев влезе идеално в ролята на много от жените там - от диванче на диванче с бурканче в ръка, поради липса на цигарки.  hahaha
Е, поне тютюн ще имат, миличките. Joy
Яни и Калоян много смешнички ми станаха с приказките за селянките и гражданките.  hahaha Е, не им разбрах всичко, да си призная, но в общи линии ми се стори, че нещо недолюбват градските моми.  Crossing Arms Те щото гражданките са се наредили на опашка за селянчета.  hahaha

# 917
Аз пък мисля че мъжете се справиха доста добре с женската работа - и виното направиха и юфка разточиха и винаги добре сготвено и на жените доста помагаха
Само с вълната не се справиха но поне я бяха започнали.
Бети се вбеси че изобщо не бяха започнали даже комина.И даже маслото на Яни и Калоян не я умолостиви.

# 918
И даже маслото на Яни и Калоян не я умолостиви.
А как се радваха двамцата на маслото! Grinning Grinning Laughing Сякаш злато пресяваха в Клондайк. Sunglasses

# 919
Като малки деца се радваха на маслото. Simple Smile Яни винаги така се радва, даже и на пръдните си. Laughing
Джоли, така е, за комина се ядоса Бети, после, вече нервирана, ги овика и за количеството на вълната, че бабите тази работа са я вършели между другото или нещо от рода.  Peace

Забелязах, че няма много силови игри в дуела, явно се съобразяват с Дарина. Simple Smile За издръжливост и ловкост - да, но много силови - не (като си спомня менците, които влачиха момичетата миналата седмица, Па тухли - носене и разбиване.... )

# 920
Гинчев ме издразни, трудно го търпя вече. Бил измил едни чинии в началото на седмицата, да не казвали, че не бил работил, пф... Елена каза на Бети и Ники, че е отказал да работи заради липсата на цигари, не е излъгала, все пак тъкмо се чудеха наставниците защо е толкова малко вълната. Като цяло тази вълна, ако се бяха хванали сериозно мъжете, щяха да я изчепкат, а те само се чудеха как да я подхванат, все пак са 6-тима мъже, ако я хванат, за едно денонощие най-много, ще я свършат, при все, че нямат тежка физическа работа като друг път.

Според мен Бети преигра със задачата с комина, жените бяха само 4 + 2 ратайки, които си вършиха тяхната част от работата и си почиваха за дуела после - затвориха кухнята, оправиха градините, нацепиха дървата, за комина Гечо сам каза, че става много бавно, трудоемко е и изисква умения, които жените със сигурност нямат.

# 921
Аз не разбрах, строго забранено ли беше мъжете да вършат женска работа, а жените мъжка? Защото си мисля, че всеки ако беше взел по една стиска вълна вечер преди лягане да изчепка, щеха да свършат за една седмица с тоя прословут чувал.
Иван Гинчев е отвратителен - грозен простак и сексист. Добре го попита Марина, вкъщи така ли се държи. Ма той не, жена му не била такава като ТИЯ тука. Той внимателно си я бил избирал, хахаха смешник смотан. Оженил се е ЧАК на 30, щото няма кой знае какви качества, нито външно, нито характер, като гледам. Едно време бабите на село все даваха за пример един "левент", дето като си търсел жена, гледал да е домакиня. И как проверявал? Като ѝ отдел на гости, прокарвал тайно от домакинята ръка по гардеробите и шкафовете отгоре, под тавана, и ако имало прах, не ставала. Бляк, дребнави, смотано душици!!! Ма и той се беше оженил, та явно наистина за всеки влак си има пътници. И явно има жени, които редовно трият от прах гардеробите отгоре Grinning Grinning

# 922
Абе че Гинчев си има трески има , но какво значи оженил се ЧАК на 30.
Съвсем нормална възраст е това особено за мъж.

# 923
  Според мен пък Гинчев беше донякъде прав.Значи Еленка може нищо да не прави,той не може?!И да,тя ми е в устата,щото е на топа тая седмица.И веднага да издрънка"Ама той не работи".Ми накарай го де.И какво общо има жена му,на колко се е оженил,грозен ли е и прочие?С тези мърли в къщата,аз го разбирам.Много ми е фалшифа и сбъркана фермерката,има нещо нередно в нея.
   За палачинките-можеха да си направят,можеха и мекици-кисело мляко,сода и брашно-елементарно,можеха и тиквички с ориз да си готвят/имаха май в градината/,гледам и зелен боб имат,с картофи.Да не говорим ,че кокошки и зайци имат.МОЖЕХА,ама НЕ ИСКАХА.И Гинчев-може,ама що да иска?!
    А за тати на Фр. какво ще кажете? Във фейса веднага заподозряха нередност-що него е извикала,че повече бил като бати,не като тати!
    Май ми се иска Фр. да бие на дуела,да видим как ще се върне и ще се развият отношенията с Елена ,а и ме кефи как се кара на български с италиански акцент.
   Калоян и Яни се забавляват истински,добри души са.И прав е Калоянчик,за ушаците-ако някоя ги забележи и отбележи,значи наистина е имала интерес и е  огледала Яни.
    Стана ми мъчно за Марина като се разплака,сигурно и аз на нейното място ще се чувствам по този начин.Възрастни хора,преминали през какво ли не в живота,а да ги хокат като деца.Обидно много!
     Бети не беше много права за вълната и че бабите не спели нощем да  я чепкат.Имам спомен,и съвсем не избледнял от моето детство-зимата,край печката се чепка,преде и плете.Не когато има работа на полето.През ваканциите това ни беше основно занимание-събират се бабетките,коя направила баница,коя лучник,на седянка и се чепка вълна,приказват си,пооклюкат тая оная,гледахме Робинята Изаура/малееее колко отдавна беше,нямаше тв цял ден,и режим на тока имаше/.И аз съм участвала,много обичах даже.Бети малко преигра според мен.

# 924
И аз мисля, че за мъж е нормална възраст за брак. Освен това повечето мъже, преживяли насилие в детството си, стават също насилници. Не можем да знаем как се държи с жена си, разбира се, защото може да психически насилник, но по начина,  по който говори за семейството си, мисля,  че истински ги уважава и обича.

# 925
Моя  готованец пък да вземе да се ожени чак на 31 Simple Smile Това е крайно изказване за мен!
Много ми хареса израза (мисля на Виолета)- Толкова дървета не съм ЧУПИЛА през целият си живот Simple Smile

# 926
Абе че Гинчев си има трески има , но какво значи оженил се ЧАК на 30.
Съвсем нормална възраст е това особено за мъж.
Ми той така си го каза, затова го сложих  главни букви. Аз се омъжих на 30, но никога не съм се срещала да кажа ЧАК на 30

# 927
       Бети не беше много права за вълната и че бабите не спели нощем да  я чепкат.Имам спомен,и съвсем не избледнял от моето детство-зимата,край печката се чепка,преде и плете.Не когато има работа на полето.През ваканциите това ни беше основно занимание-събират се бабетките,коя направила баница,коя лучник,на седянка и се чепка вълна,приказват си,пооклюкат тая оная,гледахме Робинята Изаура/малееее колко отдавна беше,нямаше тв цял ден,и режим на тока имаше/.И аз съм участвала,много обичах даже.Бети малко преигра според мен.
И според мен Бети преувеличи за вълната. Мисля, че Марулета е напълно права - чепкането, тъкането, преденето и плетенето са били дейности точно за през зимата, когато работата на полето е приключила. Освен това, не ми хареса, че наставниците не отчетоха разменените роли през тази седмица. На мъжете можеше да им отнеме много по-малко време мъжката работа, ако си я работеха те и тогава коминът можеше да е завършен.
А Гинчев направи сравнение между фермерките и жена си, но не е казал нещо, което да не е изписано и в тукашните теми на много от страниците, нали? Точно Елена не трябваше да го докладва пред Ники и Бети, защото едва ли има по-малко работещ човек във фермата от нея. Дори и по време на управлението си нищо не свърши, така че с Гинчев не може да се мери, защото му води с много седмици нищонеправене. И понеже много често се чудим какво излъчват и какво скриват от нас, Франческа снощи каза, че Елена за втори път идвала в обора от началото на сезона и то защото тя я е повикала, за да говорят.

# 928
Бети и Ники се сопнаха на Гинчев.Защо никога не се сопнаха така на някоя от жените когато те лежаха.А те се протягаха повече от Гинчев.Само че тях никой не ги топеше. Мъжете мрънкаха, викаха, караха се помежду си но пред наставниците мълчаха и поемаха дружно вината.
Елена сега се уби да го натопи Гинчев.

# 929
Играта с яйцата ми е от най-трудните, ако и да не изисква физическа издържливост. Само като се сетя за нея и ми се разтреперват ръцете. Laughing Мама Галя ли ги носеше миналата година по еталон?
Скрит текст:
Все още съм на мнение, че Дарина ще загуби, но се сетих за един спойлер,
Скрит текст:
според който Франческа е била видяна навън.
Та, Дарина може да се окаже голям сървайвър.  Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт