На пазар в Лозенград и Одрин - 12

• 181 063
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
на 25 бяхме до одрин-почти никакъв народ на границите.
на връщане даже бяхме само 2 коли --3 мин бяха много да мина.
По всички магазини има много промоции.
Разбрахме че в Кипа и Уайкики може да плащате и в Евро --курса в евро е по изгоден. 1 евро е 4,44 лири

# 286
  • на морето
И на нас в Кипа не ни се наложи да къпуваме карта за отстъпка. На касата само казах карта и касиерката маркира една и направи някакво намаление, но не разбрах колко точно. На съседната каса имаше българи и казаха, че винаги им маркират така, даже и без да кажат нещо.

# 287
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, загледах се в обясненията в първия пост на темата относно това къде се намират борсите и разиграх трите маршрута на Гугъл мапс. Моля, да прегледате първото обяснение - има грешка. На Карфур се завива на дясно, после на кръговото с мелницата се завива отново НАДЯСНО,  а не както пише - НАЛЯВО. Кръговото, което е до борсите е с рибарче.
Моля, да го коригирате в следващата тема, че да не се обърка някой.

# 288
  • у нас
Зависи кое обяснение си гледала. Едното е с влизане от Свиленград, а другото - от Лесово.

# 289
  • до най-прекрасния мъж
Зависи кое обяснение си гледала. Едното е с влизане от Свиленград, а другото - от Лесово.
Извинявайте, гледах за влизане от Свиленград.
Ето това: 1 - влизаш в одрин и караш само направо докато не стигнеш колелото на Карфур, на него завиваш на дясно, караш само направо докато не стигнеш друго колело на него си на ляво - тук трябва да е на дясно /мисля че беше с мелница/--пак само направо до следващо колело с една кошница с плодове /къде е това кръгово с кошница с плодове, аз виждам рибарче/ ---там са складовете.

# 290
  • Пловдив
Писах и аз преди известно време за това объркване...точно това обяснение следвах и аз и се въртях доста време докато открия борсите..и накрая установих,че трябва на дясно да се завие на колелото след Карфура. Хубаво ще е наистина да се поправи.

# 291
  • до най-прекрасния мъж
Ние ще пътуваме утре и ми се щеше да идем най-сетне до тези борси. Дано всичко да работи, че окъсняхме с шопинга тази есен, а провизиите вече свършиха. Не вярвам да е много натоварено,  особено за прибиране към БГ.

# 292
Не, не сме попаднали на женски пазар с плетките, той е на долу от Селимие джамия, подминавате и другата под нея, където в дясно са няколко малки ресторантчета, предлагащи всички "тава джигер'.
Бяхме на Синия пазар, зад Маргито - все пак ходим за втори път вече, беше пълен с народ и стока, и точно от там пак си взех от корите, от същата сергия, от същия човек - но явно за празниците вдигат.
От всички магазини пак уважихме De Facto - еми, пускат хубави неща Simple Smile

# 293
  • до най-прекрасния мъж
Върнахме се от Одрин. Сутринта закъсняхме малко и бяхме на границата към 8,15 ч. Минахме за 1 час, имаше доста коли, иначе вървеше бързо и онези натрапници, дето рекетират, ги нямаше. Бяхме си приготвили турското знаменце и щяхме да им помахаме от колата с него Simple Smile.
Пристигнахме към 10 без нещо в Одрин и се отправихме първо към Марги аутлет. Целият град беше блокиран от полиция - на всяко кръгово, до всяка бензиностанция имаше патрулка, а на всяка спирка - полицай. Постоянно затваряха една или друга част от булеварда, та доста пообиколихме. Поводът за тази офанзива така и не разбрахме. В Уайкики имаше намаления на отделни неща, имаме супер попадения - 2 чифта дънки, дебело зимно яке и риза за ММ, 1 чифт дънки, суитчър и пуловер за мен. За всичко това платихме 180 лв. По другите магазини също имаше намаления 50-70 %. Ходихме до Синия пазар, но взехме само плодове - чудни круши по 90 ст килото и банани. Нещо не ми допадна, че храните са изложени на открито и не взехме нищо, иначе имаше сирена разни, кашкавали, масло, кори, маслини, дрехи. После се отправихме към Кипа - не се е променила много от пролетта, само е по-добре заредена. Взехме си карта за намаления, взехме на добра цена масло, зехтин,  чай, веро, тоалетна хартия и други дреболии. Повечето перилни препарати този път взехме от борсите. До тях стигнахме благодарение на навигацията, иначе предварителното указание не сработи - отбиха ни вляво две пресечки по-напред и от там вече му загубихме края. На борсите нямаше хора, може би защото беше вече следобед, а и валеше неприятно. Момчето говореше български и лесно се разбрахме. Актуални цени на това, което видяхме или купихме:
Персил прах 7 кг - 24 лири
Мокри кърпи 120 бр. - 3 лири
Омекотител Yumos 1.9 л - 13 лири
Паста за зъби Колгейт 150 мл + втора от 50 мл подарък - 6 лири
Течен Ариел за 33 пранета - 20 лири
Персил профешънъл прах 10 кг - 30 лири
Доместос 2 кг - 8 лири
Веро Феъри 1.340 - 7 лири.
Направи ми впечатление, че някои неща бяха по-евтини, а други колкото в Кипа.
След борсите тръгнахме към центъра да обядваме - нашият паркинг беше затворен,  спряхме до Селимие, пуснахме се до центъра, взехме дюнери и обратно към колата, че времето напредна. Много ни харесаха дюнерите, ще повторим. Хлебчето беше супер мекичко и пухкавко.
Хапнахме и тръгнахме към границата. Спряхме на Arslanli  за баклава, кори и локум. Баклавата вече е 20 лири килото. Корите са 8.50 за кило, локумът е 17 лири килото /разфасования/. Други цени не видях, че се изсипа цял автобус народ и побързахме да се изнесем. Границата минахме за 45 мин. Имаше коли, но вървеше много бързо.
Много сме доволни от пазара, от разходката - никак, защото валеше през цялото време и беше студено. Но нищо, повод да отидем отново.

# 294
Хапнахме и тръгнахме към границата. Спряхме на Arslanli  за баклава, кори и локум. Баклавата вече е 20 лири килото. Корите са 8.50 за кило, локумът е 17 лири килото /разфасования/. Други цени не видях, че се изсипа цял автобус народ и побързахме да се изнесем.

Къде се намира това  Arslanli ? Доста пъти сме ходили в Одрин, но за първи път го чувам.

# 295
  • до най-прекрасния мъж
Някои му казват Хаджията. Намира се на пътя от Одрин към Капитан Андреево. Излизаш от Одрин, караш няколко километра по двупосочното шосе и след това стигаш до пътния възел, където се качваш на широкия двулентов път, където свършва магистралата от Истанбул. Веднага след пътния възел, на не повече от 100тина метра, има голям паркинг с мотел и няколко бензинови колонки. Долу има супермаркет. Ето и снимка как изглежда отвън:

# 296
  • Пловдив/Първомай
Момичета,купували ли сте лири в Одрин,курса като при нас ли е?

Бяхме на 02.12 моя приятелка си купи лири на 0,39 стотинки.Знам къде е бюрото,но незнам как да го обясня.
Уоу, супер. Опитай се да го обясниш къде се намира, все някой ще се сети. Много примамлива цена.Grinning

Честита Нова Година!
Бяхме на центъра,от там влезнахме във някакъв закрит пазар,мисля че му казвали малката Капалъ Чирши.Излезнахме от там и веднага във дясно имаше чейндж бюро.Беше на оживен булевард.Хич ме няма във обяснението,дано някой поне горе долу ме е разбрал.

# 297
Здравейте, моля да ме ориентирате какви медикаменти мога закупя от Одрин за нарушение на съня, стрес  и напрежение, т.е. за нерви, ще съм благодарна . И щастлива Нова година на всички!

# 298
Здравейте, как вървят цените на килимите и пътеките, по-евтини ли са? От къде мога да си купя?

# 299
  • у нас
Момичета,купували ли сте лири в Одрин,курса като при нас ли е?

Бяхме на 02.12 моя приятелка си купи лири на 0,39 стотинки.Знам къде е бюрото,но незнам как да го обясня.
Уоу, супер. Опитай се да го обясниш къде се намира, все някой ще се сети. Много примамлива цена.Grinning

Честита Нова Година!
Бяхме на центъра,от там влезнахме във някакъв закрит пазар,мисля че му казвали малката Капалъ Чирши.Излезнахме от там и веднага във дясно имаше чейндж бюро.Беше на оживен булевард.Хич ме няма във обяснението,дано някой поне горе долу ме е разбрал.

За мен това е някъде на Талат Паша, тоест някъде до Лалетата. Други мнения?

Общи условия

Активация на акаунт