Рим - 18 тема

• 95 404
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Гражданин на света
Влизате в сайта coop culture и оттам избирате желания от вас тур. Имайте предвид, че продажбата на билети за някои турове е ограничена и стартира на определена дата през месеца като се продават билети за следващия месец. В деня на отваряне на продажбите при мен беше лудница, за секунди изчезваха местата, сайта забиваше и т.н. През зимния период не знам, дали е толкова натоварено, но пролетта беше доста.
http://www.coopculture.it/ticket_office.cfm

Благодаря ти, сайта за билети го видях /честно казано прочетох няколко пъти последните теми/. Не се справям с резервацията там. Възможно ли е още да не са пуснати билети за февруари месец и какво трябва да избера за пълна програма  Laughing и евентуално без гид, защото така или иначе не знаем перфектно нито английски нито италиански.  bouquet
Ако не си купим билети онлайн след това на място много ли е чакане?

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 16:11 от eleonor4eto

# 106
  • Варна
Да, за февруари не би следвало да са отворени още датите. Ако не се лъжа беше третия понеделник на предходния месец. Там го пише. Тези турове са за по 25 човека и са с гид. Няма как без. Сега разгледах по-подробно. Нощен тур няма януари и февруари. За третия етаж и подземията продават все още за декември. Тоест, през януари трябва са следите кога ще почнат продажбите за февруари и да уцелите датите, на които сте в Рим.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 16:17 от Blue Turquoise

# 107
  • Гражданин на света
Да, за февруари не би следвало да са отворени още датите. Ако не се лъжа беше третия понеделник на предходния месец. Там го пише. Тези турове са за по 25 човека и са с гид. Няма как без. Сега разгледах по-подробно. Нощен тур няма януари и февруари. За третия етаж и подземията продават все още за декември. Тоест, през януари трябва са следите кога ще почнат продажбите за февруари и да уцелите датите, на които сте в Рим.

bouquet bouquet bouquet

# 108
  • София
Момичета, в кой от римските музеи има съвременно изобразително изкуство? Прегледах Националния римски музей, но там има стари майстори и подобни. Някакви идеи, за да прегледам колекциите?
Видях Complesso dell Vittoriano, но за нас четиримата ще излезе солен входа само за изложбата на Моне.

# 109
  • София
    във Ватиканските музеи също има[/list]

# 110
    • София
      във Ватиканските музеи също има[/list]
      О, много благодаря. Сега ще прегледам колекциите.

# 111
      Да, за февруари не би следвало да са отворени още датите.......
      Обърках се тотално.Ако си купим билети онлайн ,всъщност до какво имаме достъп?(има ли допълнителни цени и условия за различните нива)

# 112
      • Варна
      Благодаря ви, момичета! Направихте решението ми много лесно - влизаме да си направим няколко селфита с камънаци Bowtie
      И сега възникна втори въпрос - някой знае ли къде ще има коледни базари в Рим? Намерих само на Пиаца Навона, но ММ ще се зарадва на по-често спиране и гощаване я с греяно вино, я с нещо вкусно за хапване...
      И още нещо - може ли да ми препоръчате традиционно хапване различно от паста, пица и тирамису. Благодаря! Flowers Bouquet

# 113
      В Рим не са много по коледните базари,ако очакваш нещо като Виена, Будапеща и Прага няма да намерите. Аз знам само този на Навона, но сигурно има и на други места.
      За хапването
      Coda alla vaccinara  https://www.google.bg/imgres?imgurl=https://upload.wikimedia.org … Zg6Cl0Q_B0ImQEwCg Телешка опашка с доматен сос и целина, обожавам я.
      Trippa alla Romana - шкембе пак в доматен сос.
      Suppli - Супли - панирани топчета от ориз с различен пълнеж, в Сицилия са аранчини.
      Carcioffi alla Romana или alla Giudia- артишок по Римски или по еврейски. Първият задушен, вторият пържен. Не му сезонът сега и може да няма или замразен.

Fiori di zucca - пърнени цветове от тиква с моцарела и аншоа.

Ако не сте опитвали спагети Cacio e pepe - качо и пепе, само пекорино и черен пипер, любими са ми.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 20:32 от Lady Vengeance

# 114
      Прибрах се от Рим вчера-коледен базар не видях никъде. На Навона и елха нямаше, пред Ватикана имаше красива елха и сцена с библейски мотиви, елха видях и на площад Венеция. Иначе улиците светят празнично.

# 115
      • Варна
      Lady Vengeance, благодаря ти! Не сме опитвали нищо от изброените, но определено ще координаторката си Simple Smile

otkrivatel, а така! Наистина ли?... А аз толкова се надявах. Е, ще стискам палци за една седмица да направят базар Wink

# 116
      • Milano
      От 02.05.2018 ще има вход за Пантеона - 2 евро.

Естествено по време на служба или за молитви няма да се плаща.

# 117
      Lady Vengeance, благодаря ти! Не сме опитвали нищо от изброените, но определено ще координаторката си Simple Smile

otkrivatel, а така! Наистина ли?... А аз толкова се надявах. Е, ще стискам палци за една седмица да направят базар Wink
      Не ми се стори, че се канят да поставят коледен базар и елха на Навона-според мен вече са приключили с украсата, но по улиците е красиво, не се притеснявайте!

# 118
      • Milano
      Коледният базар на Навона е трябвало да започне още на 02.12., впоследствие на 08.12.
      Имат ''проблеми'', свързани с мерките за сигурност - много са високи цифрите (300 - 400хил. евро), които трябвало да се платят от търговците.

В следващите дни ще имат среща с Градоначалството и ще се реши дали ще го бъде или не.

# 119
      • Burgas, Bulgaria
      Някой ще пътува ли на 21.12 с България еър?

Общи условия

Активация на акаунт