Рим - 18 тема

• 95 519
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
eleonor4eto, така и така си общуваш с хората от Колизеума  Joy, защо не ги питаш не може ли да използваш тези резервации и като отидете на място да си доплатите по 15 евро за тура.

# 286
  • Гражданин на света
Айде пак аз  Embarassed Какъв тур да избера за Ватикана? Ватиканските музеи и сиктстинската капела това ли? Не искам нито обяд, нито вечеря нищо. Но с този дали ще можем да видим и Св. Петър?  bouquet

Lady Vengeance писали сме заедно  Joy Свърши тая вече купих билетите за допълнителния тур. Сега се притеснявам дали ще имам проблем това, че са на различни резервации Joy?

# 287
Входа за Св. Петър е безплатен. Купола е платен- 7-8 €.

# 288
Sweat Smile
Айде пак аз  Embarassed Какъв тур да избера за Ватикана? Ватиканските музеи и сиктстинската капела това ли? Не искам нито обяд, нито вечеря нищо. Но с този дали ще можем да видим и Св. Петър?  bouquet

Lady Vengeance писали сме заедно  Joy Свърши тая вече купих билетите за допълнителния тур. Сега се притеснявам дали ще имам проблем това, че са на различни резервации Joy?

Ох, ще ме умориш, голям си образ.
За билета, да, този тур https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=got … so&weblang=EN
Това е за музеите и Сикстинката капела.
Базиликата Сан Пиетро е отделно и е безплатна, Св.Петър по - добре да не го виждаш.Sweat Smile

# 289
Сигурно ще е неадекватно включването ми, но....ще питам - какво е Белведере?
Ще ходя в Рим отново Hug и искам да посетя Колизеума с всички нови екстри, които се предлагат, обаче не мога да разбера какви са те. Може ли някой, който е наясно да напише накратко?

# 290
  • Варна
Подробно сме писали по въпроса на страница 13 от темата. Какво е Белведере, че е от лятото в туровете като част от посещението на подземията и трети етаж.

# 291
  • СОФИЯ
Някой може ли да ме ориентира? Побутвам питанията си  Grinning

На сайта на летище Фумичино виждам фиксирана цена за такси до центъра 48 евро. Това ще ползваме, струва ми се ОК при група от двама възрастни и две деца. На връщане също предпочитам такси и въпросът ми е дали на рецепцията на хотела мога да поръчам това с фиксираната цена или да се интересувам за техен летищен трансфер?
Ще нощуваме на Барберини, по картата се ориентирам, не съм била в Рим. Струва ми се топ център, но напр. Испанските стълби добре ли са от Барберини пешеходно или си струва да се вземе метро за 1 спирка? За ватиканските музеи купих билети и за този ден ще ползвам метро, но се чудя какви карти да взема. На сайта не виждам намаление за деца, вероятно аз нещо не търся правилно? На автоматите в метрото има ли меню на руски език?
Благодаря предварително на отзовалите се на леко странните ми въпроси!

# 292
 От хотела ще ви поръчат такси, възможно е да е по скъпо малко, също така ако имате много куфари също е възможно да ви вземат допълнително пари за багаж, не е упоменато никъде, но го правят. Не всички. Най - добре от стоянка да си го вземете, сигурно има наблизо някъде щом сте на Барберини. Също така с приложението на първа страница, ако може да се оправите на италиански, мисля че до сега само положителни отзиви има.
Испанските стълби са много близо до Барберини, няма нужда от метро. Говоря за района около площада и метро станцията, зависи къде е хотела.
За децата не знам, честно казано като се коментира не обръщам много внимание, но до някакви години( 10) е безплатно и после мисля редовен билет. Не съм сигурна изобщо, някой друг ще се включи сигурно. За автоматите не знам.

# 293
  • СОФИЯ
Благодаря ти Lady Vengeance! Значи ще ползваме метро само в деня за Ватикана. Децата са на 10 и 14 г., ще купуваме билети на място. Две майки с по едно дете сме, програмата ни в два от дните се различава. Това което аз отхвърлих като вариант за първо посещение на Рим е някакъв еврейски квартал, не запомних името. Приятелката ми с детето ще се мотае там, по отзиви твърди, че и за хапване имало много приятни места. Греша ли че решавам да не отидем там?

В неделя магазините работят ли?

# 294
Хубаво е в еврейският квартал, да, там е един от любимите ми фонтани https://www.google.bg/maps/place/%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0% … 8343!4d12.4775765 и за хапване има хубави места, но то в цял Рим има. Не е толкова голям и бързо се разглежда според мен. Вие какво сте предвидили през това време?

# 295
  • СОФИЯ
О, благодаря и за картата! Точно този ден е неделя, с дъщеря ми сме шопингарки и за това попитах дали в неделя магазините работят и ако да с какво работно време? Малко черкви, мотане, хапване и остатъка от деня спокойно може да уплътним с парцалки  Laughing Първа неделя на месеца е, четох че държавните музеи са със свободен вход и със сигурност ще е лудница, а не знам някой да обича натрупването на хора.

Ще летим с България ер, видях че за Рим нямат он лайн чекиране. Не мога да преценя колко време да предвидя за това на летището, 30-40 минути  newsm78 или повече? Б ер са на терминал 3.

# 296
  • София
  Мама Саня, кога летите?

# 297
  • СОФИЯ
Използваме междусрочната ученическа ваканция 3-6.02, малко дни са, но речено сторено. Напоследък крайно се възмущавам от цените на добри х-ли в планинските ни курорти през зимния сезон и така се получи. Б ер имаха промоция на билетите, х-лът е в центъра на Рим, с оценка 9.6 и тоталът за 2 души ми излиза по-евтино отколкото за 3 дни да се кача на Банско или Боровец. Направо понякога е срамна работа с родния туризъм, но това е друга тема.

# 298
  • София
И ние сме там тогава , летим на 4 в неделя с Wizz и се прибираме на 7. В неделя ще отидем до Ватикана , веднага след като кацнем. Колизеумът го оставяме за понеделник, и още донагласям програмата. Дъщеря ми е на 16 и със сигурност шопинг ще има, ще видим кой ден ще е Wink Аз съм запазила хотел, но пак ги проверявам всеки ден, защото  booking ми напомня, че цените били по-ниски Joy  Банско и Боровец за ваканциите съм ги отписала, не ми се чака 3 часа за кабинката. Нашите билети с Wizz за трима са 160 лв отиване и връщане , колкото дневните карти за лифта . И ние не го обмисляхме дълго Wink

# 299
Работят си магазините в неделя, поне в централната част. За работно време, не знам, може зимата да е различно, може някои да са затворени, но общо взето работят, не е всичко да е затворено.
За БГ ер не знам точно, но поне два часа преди полета да си там, има много за пазаруване.Smiley

Общи условия

Активация на акаунт