Много висок холестерол

• 139 013
  • 652
  •   1
Отговори
# 630
Ели си е много добре, майката може да си прегледа храненето. Ако приема много въглехидрати, да ги ограничи. Ако пуши, да знае, че е рисков фактор. Статини не, но може високи дози Омега 3 да приема. Пектин също.

# 631
  • София
Ще си позволя да дам различно мнение от пишещите смело съвети тук. Дали да премине на статини някой най-добре може да прецени лекар. Това става въз основа не само на кръвните изследвания, а на комплексна оценка на здравословното състояние на човека.
Аз лично пих няколко години какви ли не добавки, ограничих много храни, но резултат нямаше. От почти 2 месеца пия статини, така прецених след като няколко лекари ми ги предписаха. Нямам странични ефекти, чувствам се добре. След 1-2 седмици ще си пусна отново кръвни изследвания.

# 632
  Здравейте! Искам да попитам дали някой е ползвал на Хербамедика Холестерол Контрол. Пиех Роста за понижаване на "лошия" холестерол, но преди няколко месеца спрях и реших, че ще променя начина си на хранене. Почти не консумирам кашкавал и сирене, спряла съм маслото напълно. Основно се храня със салати и супи. Много рядко си позволявам чаша вино. Според последното ми изследване в Синево LDL холестерол 4,40, което при техните референтни стойности е в графа "висок".

# 633
Това нещо, за което питаш за мен е пари на вятъра.Ако чак толкова искаш да го пиеш този монаколин К си вземи качествен изчистен продукт с добра дозировка.Предполагам си запозната със страничните ефекти.Това,че си минала на супи и салати  нищо не означава.Запознай се с полезните мазнини и провъзпалителните храни като цяло.Прочети темата отначало.

# 634
Ели си е много добре, майката може да си прегледа храненето. Ако приема много въглехидрати, да ги ограничи. Ако пуши, да знае, че е рисков фактор. Статини не, но може високи дози Омега 3 да приема. Пектин също.
Много благодаря за отговора.Майка ми пие 2850мг Омега 3(900мг EPA).Тестени неща обаче обича много,не пуши.Трябва ли още да го увеличи Омега3,а пектина ябълков ли да бъде и на гладно ли се пие??

# 635
Благодаря, dt! Щом намеря свободно време, ще започна от първа страница.

# 636
  • Петрич
ще си позволя да кача таблица ,за нивата на холестерола ,според пол и възраст
https://holestein.ru/wp-content/uploads/2018/12/tablitsa-holeste … i-po-vozrastu.png
Доста нещо изчетох дотук ,и да всеки организъм реагира различно,от личен опит ,при стриктен режим ,само за месец холестерола скочи с близ 2 единици.
статините помагат ,но аз лично за себе си мисля ,че проблемът ми е в кръворосяването и крехките кръвоносни съдове.,проблеми с /възпалителни/ със суожилия и гръбначен стълб.

# 637
Майка ми пие 2850мг Омега 3(900мг EPA).Трябва ли още да го увеличи Омега3??
Приема на Омега 3 зависи от приема на омега 6 и 9.Те трябва да са в определено съотношение.
Изрових една ценна тема за омегите.Това беше началото https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.Силно препоръчвам!
П П Аз лично приемам по 4 гр дневно,при условие,че единствената мазнина която ползвам е зехтин екстра върджин.

# 638
Майка ми пие 2850мг Омега 3(900мг EPA).Трябва ли още да го увеличи Омега3??
Приема на Омега 3 зависи от приема на омега 6 и 9.Те трябва да са в определено съотношение.
Изрових една ценна тема за омегите.Това беше началото https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.Силно препоръчвам!
П П Аз лично приемам по 4 гр дневно,при условие,че единствената мазнина която ползвам е зехтин екстра върджин.
Моята майка само Омега3 приема,без Омега 6 и 9,а от мазнините студено пресовано слънчогледово олио .Това проблем ли е?

# 639
Слънчогледовото олио е омега 6 и провъзпалителна мазнина.

# 640
ще си позволя да кача таблица ,за нивата на холестерола ,според пол и възраст
https://holestein.ru/wp-content/uploads/2018/12/tablitsa-holeste … i-po-vozrastu.png
Доста нещо изчетох дотук ,и да всеки организъм реагира различно,от личен опит ,при стриктен режим ,само за месец холестерола скочи с близ 2 единици.
статините помагат ,но аз лично за себе си мисля ,че проблемът ми е в кръворосяването и крехките кръвоносни съдове.,проблеми с /възпалителни/ със суожилия и гръбначен стълб.

Погледнах таблицата по конкретно за триглицеридите не е ли много висока горната граница до която могат да бъдат ? Синът ми на 31 преди два месеца се изследва и резултатът е 2.13 и се притеснявам а тук гледам при възраст 30-35  максимумът е 3.01. в нашата лаборатория максимумът е 2.00

# 641
Гледайте си референтните граници на лабораторията.

# 642
  • Варна
За тргилицериди бих казала до 1

# 643
  • тук и там
Вчера ходих на изследвания,това са резултатите.

Имам изписан Аторвастатин от 20мг.Докато го пиех ,холестерола беше в норма,спрях го за три месеца и положението е същото,както и преди него,за съжаление.Пуснах и липопротеин А да изследвам,чакам резултатите в понеделник и май ще почвам пак статините.

# 644
И от какъв зор, при тези триглицелиди, HDL, захар и инсулин?!?

Общи условия

Активация на акаунт