В местен план за България - падането под турско робство.
Какъв е този истински Исус от преди 14 хил. години?
не носи никаква вина заради това , че е помогнал за откриването на атомната бомба, въпреки че Опенхаймер има угризения до края на живота, а и самият Аинщайн после съжалява, защото атомната бомба така или иначе е щяла да бъде открита, заради атомната енергия, а се оказа, че тя има възпиращ ефект върху унищожителните инстикти на човека. Аз затова и не вярвам, че ще има някога нова широко-мащабна война освен локални конфликти, дори и да има проблеми с ресурсите и изхранването заради свръх-популация, което също не ми се вярва, защото еволюцията върви и ще се намерят технологични начини като изкуствена храна и подобни. По скоро ще има проблем с планетата която се задушава от пренаселване, но това няма да предизвика хората да се избият въпреки влошаващият се климат, по скоро природата може да вземе мерки. Има го и момента с колективната памет, защото Земонти е прав че преди 1-вата световна е имало войнствени настроения в Европа, но тогава са нямали сегашните технологии които съхраняват колективната памет, и точното защото от дълго време не е имало война, хората са тръгвали с песен и бодра крачка, защото не са знаели какъв ад представлява войната. Днес заради колективната памет всеки знае, въпреки че почти няма живи ветерани и няма как да бъдат накарани милиони хора да ходят да се избиват, за да си улеснят положението, каквито и несгоди да ги сполетят. Затова и много не вярвам в тази Малтусианска теория че тласаците на еволюцията се задвижват, не от периодично откриваните специфични научни открития, променящи средата, а от периодични войни за редуциране на населението, след което идват периоди на изобилие даващи тласък, но честно казано не съм я и изследвал, а и не бях я чувал.
и тръгне да напада Северна Корея, тогава се намесва елитът. А за разлика от властта, която може да се съсредоточи в 1 човек, елитът никога не се ограничава до 1 човек и не желае да допуска промени това важи и за Сталин и за Ким и за Путин или Тръмп (което в това което обсъждаме е добре, но в други случаи е зле, защото по същите причини например елитът в България не желае да прави промени, защото биха поставили под въпрос съществуването му в този си вид). Елитът властва в момента в света, защото е такъв какъвто е, той няма интерес да го променя, както би го направил при една-широкомащабна война, прераснала в ядрена, затова нито САЩ някога ще нападнат Северна Корея нито Северна Корея някога ще изстрелят ядрена ракета. По скоро или комунизма там ще се изчерпа и ще изчезне от само себе си, или ще се реформира за да оцелее както направи Китай, и нещо подобно започва и Северна Корея която макар и с голямо закъснение се опитва да тръгне по пътя на Китай, затова бяха и тези приготовления и демонстрации на Ким