Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 834
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас/Пловдив
нещо не разбрах - вашата фирма, регистрирана по ЗДДС е издала на нерегистрирана фирма ф-ра и единствената ви грешка е, че на ф-рата сте посочили BG пред булстата така ли?
Електронно ли издавате ф-рите или от кочан?

Правилно,
електронно издаваме фактурите Simple Smile

Програмата не позволява ли да се коригира конкретната фактура?
Все пак за мен е несериозна тази причина за "непризнаване" на въпросната ф-ра.
Няма никакво основание за КИ.

абсолютна глупост е да се издава КИ и нова ф-ра. Това с BGто е несериозно. А и много програми автоматично го поставят. Това не е причина за каквато и да било корекция! ДДС-то по ф-рата е начислено внесено така че явно има някаква друга причина за КИ - я поразпитайте точно за проблема, защото, според мен, няма как да е това, което пишете.

Аз си изказах мнението, че според мен е по-добре да направя корекция на фактурата и да си сложа на новата стария бон, но счетоводителката се развика и казва че тя си знае работата.

Не знам как можем ние да си следим нещата в НАП. Фирмата е на моя съпруг, влизам с негов ПИК в НАП, ама не разбирам къде да вляза за данните в неговата фирма, демек осигуровки, ддс и други.

# 451
  • София
нещо не разбрах - вашата фирма, регистрирана по ЗДДС е издала на нерегистрирана фирма ф-ра и единствената ви грешка е, че на ф-рата сте посочили BG пред булстата така ли?
Електронно ли издавате ф-рите или от кочан?

Правилно,
електронно издаваме фактурите Simple Smile

Програмата не позволява ли да се коригира конкретната фактура?
Все пак за мен е несериозна тази причина за "непризнаване" на въпросната ф-ра.
Няма никакво основание за КИ.

абсолютна глупост е да се издава КИ и нова ф-ра. Това с BGто е несериозно. А и много програми автоматично го поставят. Това не е причина за каквато и да било корекция! ДДС-то по ф-рата е начислено внесено така че явно има някаква друга причина за КИ - я поразпитайте точно за проблема, защото, според мен, няма как да е това, което пишете.

Аз си изказах мнението, че според мен е по-добре да направя корекция на фактурата и да си сложа на новата стария бон, но счетоводителката се развика и казва че тя си знае работата.

Не знам как можем ние да си следим нещата в НАП. Фирмата е на моя съпруг, влизам с негов ПИК в НАП, ама не разбирам къде да вляза за данните в неговата фирма, демек осигуровки, ддс и други.

За фирмата ПИК на фирмата.
За съпруга - ПИК на ЕГН-то му /ако е самоосигуряващ се може да видиш осигуровките му/.
С ПИК влизаш в меню:
- информация от данъчно-осиг.сметка /нещо подобно е името/
разгледай подменютата:
- спрака за задълженията с възможност за плащане
- справка за плащанията
и др.

# 452
Срокът за ползване на данъчното облекчение за деца съвпада със срока за подаване на ГДД чл.50 - 30 април, нали така? И не е нужно ГДД да се подаде до 31.01., до днес, за да се ползва облекчението?

# 453
  • София
Срокът за ползване на данъчното облекчение за деца съвпада със срока за подаване на ГДД чл.50 - 30 април, нали така? И не е нужно ГДД да се подаде до 31.01., до днес, за да се ползва облекчението?

Да.

# 454

Да.

bouquet Благодаря! Опитах се да обясня, че е така, но някой някъде казал, пък друг прочел и ... паниката е всята. И реших все пак още веднъж да си сверя часовника с наистина знаещите  Peace

# 455
Не мога да се преборя с ПП на НАП. Трябва да попълня данни за ЗС, пенсионер, който дължи само здравни осигуровки. Но не ме пуска да продължа, докато не въведа и социални. Малко попаднах в Параграф 22. Ама пусто, като искаме сами да направим нещо, а то не става...
Опита ли да отбележиш кутийката само за здравни, мисля че беше на страничката с отработените дни, горе вляво?
Друго което съм правила е след тов в текстовия файл ръчно си коригирам нули, цифри и тн.. Simple Smile
в т.12 Осигурен код "12" , в т.21 пишеш осиг.доход, обикновено е МРЗ и в т.22.1 отбелязваш 8%

Само да попитам за кой месец подаваш по това време?
Регистрираните земеделски стопани са в код 13 и осигурителния доход за 2017 г. е 300 лева. За 2018 стана 350.
За съжаление се опитвам да подам данни за 12/2017. Утре ще ходя до НАП. Срокът беше до 25/01. Платени са тогава, но не е подадена декларацията. Не ми се разправя повече.

# 456
Какъв е давностния срок за глобата за неподадено уведомление по чл 62, 1 или 2 години? Сега намирам един действащ трудов договор, който е трябвало да се прекрати от 01,01,2017, слагам 7 дневния срок за подаване, според мен давностния срок изтича на 08,01,2018, но така ли е Thinking

# 457
  • В полите на Пирин планина
tonynette, на място ще ти напишат глоба. По ел. път може и да се разминеш.

Какъв е давностния срок за глобата за неподадено уведомление по чл 62, 1 или 2 години? Сега намирам един действащ трудов договор, който е трябвало да се прекрати от 01,01,2017, слагам 7 дневния срок за подаване, според мен давностния срок изтича на 08,01,2018, но така ли е Thinking

1 година е, но мисля, че Уведомление за прекратяване, неподадено в срок не санкционират. Подай си го сега с реалната дата на прекратяване на договора.

# 458
  • Пловдив
Момичета,каква бележка се издава на наемодателя за направените вноски ДОД 10%?Годишна някаква ли?

# 459
mystic woman,Служебна бележка по чл.45,ал.4  от ЗДДФЛ за доходи

от друга стопанска дейност и/или от наем ...... като напишеш в Гугъл и излизат бланките.

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 09:27 от Sause baus!

# 460
  • Пловдив
Служебна бележка по чл.45,Ал.2  от ЗДДФЛ
до кога е срока и за деклариране...?30-ти март?

# 461
Декларира се със Справка по чл.73 от ЗДДФЛ -срокът е 15 март 2018г.!

# 462
  • Пловдив
Декларира се със Справка по чл.73 от ЗДДФЛ -срокът е 15 март 2018г.!
bouquet
Но това си го прави наемодателя...аз само му издавам бележката...

# 463
  • Русе
Наемодателят какво лице е - физическо, юридеческо, самоосигуряващо се? Вие какво лице сте? От това зависи кой какво подава.

# 464
  • Пловдив
Наемодателят какво лице е - физическо, юридеческо, самоосигуряващо се? Вие какво лице сте? От това зависи кой какво подава.
наемодателят е ФЛ,адвокат + съпругата...наемател е Еоод-СОЛ.
Отивам да чета.

Общи условия

Активация на акаунт