Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 768
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
И аз имам разлика 10 градуса с околните.Ама +10.
На бившият ми мъж това не му пречи да твърди,че съм змия.Веднъж ми звънна по телефона,бил в София на някаква изложба на змии.Искал да ме пита човекът дали не съм искала я тайпан,я кобра за компания.Ох,гадината...

# 436
И аз съм от студенокръвните. Постоянно ми е студено, но явно си имам добричък мъж щом не ме е сравнявал със змия.Grinning

# 437
На мен хем ми е студено, хем се потя. Имам топли и студени вълни, а ми е рано за менопауза. Като си легна се завивам, че умирам от студ, а след няколко часа се будя мокра (винаги на кръста!!), а отоплението дори е намалено или спряно....тези хормони...
И аз пак съм си със старата драма - доза под 125 Еутирокс ми е ниска (ТСХ не е добре), а с доза 125 и нагоре имам жестоко сърцебиене. Ендото вдига рамене както винаги и аз си търпя сърцебиенето.

# 438
  • Бургас
Е бета блокер за сърцебиенето не ти ли изписаха?Аз не мога да вървя,задъхвам се,стягат ме гърдите...Дано дозата един ден 100,един 75 да ми е добре, защото повече не мога да я вдигна.Вчера пулсът ми беше 114,при положение,че лежах и че бях пила половин Конкор от 5  мг.И днес личната вдигна рамене,направи ми кардиограма,пулсът излезе 99.Каза да включвам и Корлентора.Уж след операцията сърцето щеше да се успокои.И за това ме излъга младият Лозанов.
Когато се движа и вървя,пулсът ми се е качвал до 133,тогава съм пред припадък.
Обаче имам голям проблем с лекарствата за сърцето-те свалят кръвното,а моето нормално кръвно е 90/60.Искам лекарства,които понижават само пулса,а не кръвното.Корлентор уж бил такъв.Но като нежелана реакция е описано спадане на кръвното и при мен естествено се проявява.

# 439
Ооох  момичета разсмяхте ме с тези змийски истории...
Спокойна нощ на всички!

# 440
  • Бургас
Ами малко да се посмеем.Хубаво е от време на време човек да се позабавлява.

# 441
  • София
Ясно е, че при потенето причините са комплексни (съпътстващи заболявания, килограми и т.н.), но дисбалансът на щитовидните хормони определено има много голяма роля. По-точно при превес на фт3 се получава това потене, а и други симотоми има този дисбаланс - ускорен пулс, аритмии, нощно будене, главоболие, умора, болка в кости.. Даже не е задължително да е много високо нивото на фт3, достатъчно е да е в лошо съотношение спрямо тсх или фт4, които ако са ниски не сами по себе си, а спрямо фт3, и ето ти превес на фт3 и симптоми. Обикновено значи ниско ниво на фт4 към определен момент, например сутрин преди да сме взели дозата хормон Т4 или вечер, когато тсх и фт3 се покачват физиологично и непосредственото действие на сутрешната доза е отминало. А може и да значи просто ниска доза. Или пък много висока, с много високи нива и на фт3, и на фт4, но отново с превес на фт3 просто... Зависи от съотношенията. Затова е добре да се пускат и трите показателя - тсх, фт3 и фт4.

Лично аз нямам потене, но съм с ускорен пулс. А терморегулацията и при мен си куца, особено, ако нещо ми е ниска дозата. Може и да е защото съм слабичка. Та, и аз съм змия. Grinning

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 23:23 от veseto5775

# 442
  • Бургас
Ами то аз и да ги пусна и трите хормона,нищо не разбирам от съотношение.Май само мога да ги видя в норма ли са или не.
И не ми се вярва някой ендокринолог да ми обясни.
А за вълните аз си имам и липса на яйчници и въпреки че минаха май седем години вече от операцията,май няма да спрат вълните.Не са нечовешки като първите две години след операцията,но си ги има.Вечер са и са постоянни или много начесто.Хормони няма да пия,бяха ми изписали естроген,но моят избор е да не пия.
Ааа,Клименум ми помагаше.Той е билки и соя.Обаче на Еутирокс пише,че не бива да се яде соя.Така ли е?

# 443
  • София
На мен хем ми е студено, хем се потя. Имам топли и студени вълни, а ми е рано за менопауза. Като си легна се завивам, че умирам от студ, а след няколко часа се будя мокра (винаги на кръста!!), а отоплението дори е намалено или спряно....тези хормони...
И аз пак съм си със старата драма - доза под 125 Еутирокс ми е ниска (ТСХ не е добре), а с доза 125 и нагоре имам жестоко сърцебиене. Ендото вдига рамене както винаги и аз си търпя сърцебиенето.

И аз съм така, само че при мен нощното потене е в основата на врата.
Сега съм на доза 125 мкр. след 5 месеца ще пусна контрола заедно с желязото.

# 444
На мен хем ми е студено, хем се потя.

Точно това щях да напиша и аз...

# 445
  • София
Мария, да, соята се избягва при Хаши.  Точно заради високото съдържание на естроген. Пречи на синтеза на щитовидните хормони. Избягвам всичко, което съдържа соя. И силно ограничавам всякакви източници на естроген (като с най-високо съдържание са лененото семе, соята и сусама.. просото, червената детелина).

И си права за това, че няма лекар, който да анализира резултатите от фт3 и фт4 адекватно. Аз се самообразовам по тази тема общо взето тук във форума и четейки из нета. Жалко е, че не можем да разчитаме на лекар в случая. Учудващо повърхностен поглед имат, а лечението им често е крайно неефективно. И за съжаление сме оставени да се оправяме сами. Или да се оставим да ни "лекуват".

# 446
  • Бургас
То и аз се образовам от тази тема.Аз не съм с Хашимото или и да съм имала, вече няма значение,махнаха ми жлезата.
Явно няма да пия Клименум, благодаря за информацията,че и червената детелина пречи на Еутирокса.То на това гадно хапче всичко му пречи.Аз мислех да взема Феминорм или нещо друго билково,но ще се въздържа.Обаче при мен рискът от остеопороза е доста голям.Без жлеза,без матка и яйчници,на Метилпреднизолон...Ама каквото-такова.

# 447
боледуват ли деца от Хашимото.  При мен го откриха преди 4 години, но може би е доста преди това. Чувствах се постоянно уморена, но според личната хемоглобина е ок значи нямам проблем. Добре че ви има , тук в темата намерих много повече помощ отколкото от лекарите. Сега съм се притеснила за детето. Напоследък постоянно чувам, че баща му прави забележки, че не дава всичко от себе си на тренировки. Обвинява го в мързел или липса на мотивация.  Правила съм му   изследвания защото е много злояд, постоянно ми се вижда блед. Но само каквото е преценила личната. Какви изследвания да му направя.

# 448
  • Бургас
Гледам, че за пот говорите  Mr. Green каква приятна тема само  Whistling Mr. Green  Laughing
Откачам, казвам ви. Мразя жега под всякаква форма. Живея на морето, на плаж стъпвам само като няма слънце, полудявам от горещина.
Нон-стоп ми е топло, дори и зимата, въпреки че съм с хипофункция. Гледам хората завити с едни шалове, шапки, закопчани догоре якета, а аз вървя с тънка блуза, пролетно яке и то откопчано... Копнея за малко студ, какъв е тоя декември, по морето по пуловер може да ходиш...  Mr. Green
Лошото е, че като аз съм сбъркана откъм топлинни усещания много трудно нацелвам дрехите на децата... Или пък не, по-добре е, калявам ги така... Joy другите завити като за Северния полюс, моите облечени като за пролет, щото на лудата им майка все ѝ е непоносимо горещо...  hahaha  Joy Но не се оплакват де, свикнаха  Mr. Green Сега и те не понасят жегата  Mr. Green Ок им са хормоните, проверих ги наскоро, просто явно генетично мразим горещината  Mr. Green

Сирена , пусни ТСХ, ФТ3, ФТ4 и антитела. Плюс ПКК, Б12, вит Д и ако има нужда желязо.

# 449
Е бета блокер за сърцебиенето не ти ли изписаха?Аз не мога да вървя,задъхвам се,стягат ме гърдите...Дано дозата един ден 100,един 75 да ми е добре, защото повече не мога да я вдигна.Вчера пулсът ми беше 114,при положение,че лежах и че бях пила половин Конкор от 5  мг.И днес личната вдигна рамене,направи ми кардиограма,пулсът излезе 99.Каза да включвам и Корлентора.Уж след операцията сърцето щеше да се успокои.И за това ме излъга младият Лозанов.
Когато се движа и вървя,пулсът ми се е качвал до 133,тогава съм пред припадък.
Обаче имам голям проблем с лекарствата за сърцето-те свалят кръвното,а моето нормално кръвно е 90/60.Искам лекарства,които понижават само пулса,а не кръвното.Корлентор уж бил такъв.Но като нежелана реакция е описано спадане на кръвното и при мен естествено се проявява.

Не съм ходила на лекар специално за сърцебиенето още, само на ендокринологът казвам, но тя естествено нищо не знае по въпроса. Твърди, че не е от ЩЗ и веднъж ми каза щом толкова ми пречи сърцебиенето да си намаля малко дозата...нямам думи.

Ще видя сега контролните изследвания как са, но определено тази доза ми идва висока и не знам какво ще правя...

Общи условия

Активация на акаунт