Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №15

• 56 626
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Rusalia, идеален е. Искра, а ти защо само половината генетични и имунологични беше направила? Ставрев ли така прецени?

# 676
  • pLOVEdiv
Русалия на мен лично ми звучи като близнаци. Моето на 11ти ден беше 268 и се хванаха и трите! Подготви се психически Simple Smile
Magazine, цитогенетичните изследвания не са задължителни при инвитро и се правят при съмнение, че майката или бащата могат да са носители на мутация на ген, вероятно не ги е направила, защото не са и били препоръчани. При мен го препоръчаха , заради множествената склероза, но Искра няма подобно заболяване, за да предположи някой, че може да има проблем! За имунологията - не знам,попринцип е редно да са направени, но....
Ema, предимплянтационната диагностика не знам защо да я прави, тя реално има ембриони с отлично качество и четири пъти не стига до имплантация.... не е имало прекъсната бременност , поради влошено качество на ембрито..... може и да бъркам, разбира се. Каквото да е , Ставрев ще го намери!

# 677
Русалия, супер е чхг.Моя на 12-ти ден беше 399 Simple Smile, но може пък и да са двечки, като  Сrowned ти е писала.Важното е да е всичко наред до финала!

# 678
Не съм запозната подробно с ПИД, Регина беше проучила въпроса. Аз не казвам, че Искра трябва да го прави, а че този метод се прилага при проблеми с хромозомите. Тя тепърва ще пуска това изследване. Казах го просто за успокоение, че винаги има какво да се направи, въпреки че искрено се надявам цитогенетичните да са им наред Peace

# 679
Росалиа браво и честито 😘това вече си е хубаво чхг😘👏😘
Момичета бях първо при Минев той ми беше пуснал половината имунологични (4 листа имам в нас,но момичетата казаха ,че не е пълният пакет)сега се преместих при Ставрев и там ми е 4 неуспешен опит😢 той каза,че на фона на изследванията до момента,лигавицата и ембрионите не виждал проблем,но тъй ,като на този фон нищо не е станало ми каза да пусна тези две изсредвания,защото имало някъде някаква причина 😢което ме навежда на какви ли не мисли 😢в понеделник,като ги пусна питам момичетата дали може да има нещо фатално...
Ходих преди трансфера и при Градинарска,тя каза ,че не вижда проблем(в разговора ме пита за заболявания на мен ММ и родителите ни ние й казахме ,че няма)а ,ако не стане слесващият трансфер дефакто този,да пусна цитогенетичните...

Последна редакция: сб, 09 дек 2017, 18:49 от Iskra92

# 680
  • pLOVEdiv
Виж Искре, след четвърти неуспешен е ясно, че има проблем, при първокачествени ембриони. Дано не се обидиш,но така мисля и според мен е най-добре да се открие и елеминира, за да няма следващо разочарование! Няма непоправими неща, бъди сигурна! Направи ги, задължително и вярвай на доктора.

# 681
Rusalia, crowned радвам се за вас момичета! По Коледа се случват чудеса!
Аз си взех заповедта вчера и направо в Селена. Нямам търпение. Но ми казаха, е ще започнем стимулация в първите дни на Новата година.
Нищо....Нова година - нов късмет.
Аз съм при Ставрев и Чалова.
Успех на всички!

# 682
Виж Искре, след четвърти неуспешен е ясно, че има проблем, при първокачествени ембриони. Дано не се обидиш,но така мисля и според мен е най-добре да се открие и елеминира, за да няма следващо разочарование! Няма непоправими неща, бъди сигурна! Направи ги, задължително и вярвай на доктора.
Глупости скъпа😚няма за какво да се обиждам😚знам,че има някъде проблем...важното е да се намери и да е лечим най-вече само за това се моля
Дани ще стискаме палци😊😊права си нова година- нов късмет 😊😊😊

# 683
  • pLOVEdiv
просто опитът ми показа, че има много хора, които не обичат да говорят за проблемите си и Сори ако звуча нетактично. Мисля ,че всичко ще се нареди и скоро ще си гушкаш най-сладкото мъниче. Най-важното е, че не се отказваш!
Дани, честито, желая ти да отидеш направо в графата с положителни тестове и бременности! 

# 684
Скъпи момичета, моля за съвет. Аз никога не съм правила имунология и генетични изследвания. Нито ММ.Не е проблем да ги пусна преди трансфер, въпреки че Ставрев изобщо не ми ги е споменавал и не ги е искал. За тези изследвания разбирам от вас и от Неви (Благодаря ти, миличка).
На въпроса- понеже ММ заминава във вторник в чужбина и няма да е тук по време на трансфер, че и след това, дали да го накарам още в понеделник да ходим да дава кръв? Ама защо така не е казал нищо този Док? Ужас. Съмнявам се да е пропуснал ? Или да му се обадя и да споделя какви са ми притесненията? Да не ми пропадне трансфера заради тези изследвания?
Те ако са задължителни, не би ли трябвало да ми каже?

# 685
Искра явно е, че има причина за неуспеха, но както момичетата са писали за всеки проблем има решение и Ставрев ще го намери това решение. Просто имай доверие в него. Пожелавам ти скоро да си в графата на бременлийките.
Дани нова година, нов късмет, пожелавам ти да видиш положителен тест.
Русалия честито, чудесно чхг и на мен ми прилича на близнаци. Моето чхг на 12 ден беше 346 и бяха близнаци.
Прегръщам ви всички.

# 686
Благодаря ви, момичета! Дано всичко е наред, че (може да се смеетр) се чудех това чхг дали е ок.
Дани, страхотно си го написала-нова година Flowers Four Leaf Clover нов късмет !
Деси, най-добре звънни на док, но за трансфера не знам да се искаше нещо от мм, и той не е бил и на 2та ми трансфера даже. Хмм попитай най-добре!
Искре, питай за всичко док.Ставрев. Той е страхотен специалист и дано скоро намерите път за сбъдването на мечтата ви!

# 687
  • pLOVEdiv
Деси, имуногията е в листа със задължителни изследвания. Аз ги направих по време на стимулацията, не ти ли дадоха лист?  Имунологията се прави само от жената, мисля, че изследванията са свързани по-скоро с имплантацията и износването!
Ще завторя отново , че цитогенетиката не е задължителна и се препоръчва ако има съмнение за проблем,или при доста неуспешни опити, след като сте здрави и доктора не вижда смисъл, защо на сила искате да си давате парите, не разбирам? Освен това доколкото знам си на прага на трансфера вече, а резултатите от цитогенетиката се бавят повече от месец.
Не знам има ли смисъл да се напъваш ако резултатът ще излезне пред свършен факт.

# 688
Мен др.Ставрев ме пита имам ли при мен и при мъжа ми наследствени болести, въпреки, че нямах от лабораторията ми се обадиха, че за успешен трансфер било хубаво да се направят на мен и на мъжа ми имунологични и генетични. Не съжалявам. Моето ЧХГ беше 864.

# 689
Момичета, днес започнах втората рецепта за ЗЕТ. Искам да попитам на някоя от вас случвало ли й се такова нещо. Днес повръщах два пъти , едва се сдържах до час след изпиване на хапчетата. Гади ми се , имам ужасно главоболие и съм замаяна до степен да не мога да стана от леглото. Става въпрос наистина за яко повръщане. Очаквах странични ефекти, но не чак толкова. Сега в 23ч мисля да пия хапчетата на празен стомах, нямам никакъв апетит . Имала ли е някоя от вас подобни странични ефекти и дали ще е само първите дни?  Най-зле се чувствам до два часа след приема, после малко ми просветва след като повърна и после пак.А повръщането ме притеснява, защото все пак приемам доста лекарства орално, дали изобщо се усвояват от организма ми . Страх ме е да се обадя на Топалова да не би като чуе какво става с мен да отложи трансфера ! 😢

Общи условия

Активация на акаунт