Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Брей, вие сте по-опасни от НАП! Grinning
Щом си плаща, не ме вълнува дали е на ТД.

# 286

А как знаеш предварително  дали има пари да си плаща?  newsm78 Защото когато разбереш, че не си плаща, е малко късно за реакция Wink Не че има гаранция, но все пак е една застраховка повече.

Казах, че всеки легален документ за доход става, може да не е ТД, но да доказва, че има доходи.

Ами всеки иска да си получи дължимото, нали така? Wink И да се застрахова максимално от измама.

# 287
Модерни професии   с висок доход:
Не се отварят линковете ,но с две думи добре изглеждащ наемател наема жилища и до дни ги опразва.
Депозита не покрива стойността на изчезналите вещи.

# 288
Simple Smile Защо все така напред с бутонките агресивното поведение и фръцкане не спомага въобще добрите отношения.
Нормално е наемател да се фръцне, ако тръгнете да го разпитватвате грубо.
Инвестицията си е инвестиция, но и тези хора дават една сума месечно в размер на средна работна заплата и не им звучи добре този маниер на поведение

Не виждам никаква агресия в това да поискаш доказателство за дохода, от който ще ти плащат за ползване на твоя имот. Както наемателят не е длъжен да ми вярва, че имотът е мой и аз затова показвам нот. акт, така и аз не съм длъжна да му вярвам, че има достатъчно доходи, за да си позволи наема, и ми показва документ за това - ТД или данъчна декларация. Никаква агресия, просто бизнес отношения. Няма да го насилвам, разбира се - ако не иска, не взема жилището.

Е, какво, като е студент - той даром ли ще живее в жилището? Нали някой има доход да му плаща наема, ако самият той няма доход - родител, настойник, той доказва доход. И млада двойка да са, те пак трябва да имат доход, за да плащат наем. Изобщо какво значение има какъв е наемателят, има значение дали има зад него доход (негов, на родител, на настойник), който да покрива наема. Ама не на думи, а доказан. Защото на думи може всичко.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 19:26 от Анонимен

# 289
И двете страни сте прави Simple Smile
Моите предишни наематели работеха , и на двамата им знам местоработата , сервитьори в елитни кръчми. Не съм искала договори и какво стана- още първия месец ми обясниха ,че бил слаб сезона. Браво на мен !
Така си ги влачих пет месеца. То се разбра , че не доходът им е нисък /предположение , но и кола си купи единият младеж / , а че са развейпрахливци.
Нищо не е гаранция.
Това се отнася и за наемателя- че може да напусне с едномесечно предизвестие и да остави хазаина в най- лош сезон без наем. Последното е  по повод поста , че някакъв хазаин е предизвестил младо семейство с бебе да напуска. Ами щом го има това предизвестие в договора- то е двустранна уговорка.
Наистина е кофти , ако жилището е необзаведено и трябва за един месец да се сменя пейзажа. На мен , като наемател на офис , ми се случи такова нещастие. С колегите бяхме накупили и обзавели празно помещение със скъпи мебели по поръчка , точно за този имот.  Но... това е положението.

# 290
Simple Smile Popea, тези детайли всеки си ги преценява, визирах агресивния тон, който се вихри към наемателите в тази тема и снизходителното отношение към тях.Всичко може да разбереш, но не по начина- той ми е длъжен и ще показва, ще покаже ако иска- срещу теб седи възрастен човек, който се нагърбва със сериозен финансов ангажимент в твой интерес,така че му се дължи уважение и възпитано отношение.
Даването на имот под наем за някой може да е сделката на живота му, но това са си нормални бизнес отношения и вкарването на емоции и кофти тон не е помага нито за даване под наем, нито за намирането на добър наемател, както и за каквато и да е друга сделка.
Всеки спрямо социалния си опит, мироглед, съвети решава какви са нещата, на които държи, имаме и пазарни условия, но малко наематели , според мен биха изтърпели такъв тон, особено от тези желаните- точните, пазещите чисто и т.н.

# 291
И двете страни сте прави Simple Smile
Моите предишни наематели работеха , и на двамата им знам местоработата , сервитьори в елитни кръчми. Не съм искала договори и какво стана- още първия месец ми обясниха ,че бил слаб сезона. Браво на мен !
Така си ги влачих пет месеца. То се разбра , че не доходът им е нисък /предположение , но и кола си купи единият младеж / , а че са развейпрахливци.
Нищо не е гаранция.
..

Така е, може да има доход и пак има вероятност да не плаща, ако не иска. Но ако го няма дохода (той или негов попечител), е сигурно, че няма да плаща Simple Smile Така че това е още една застраховка. Колкото до случая със сервитьорите, какво като са в елитни заведения, пак може да са с ниски доходи (най-вероятно са, а разчитат на бакшиши), а и кола може да се купи за един наем пари - трошляци всякакви има за продан.

# 292
Poppea,
Вече са в минало забравено време. Но наистина има много нюанси.
И човек не може да предвиди всичко.

# 293

А как знаеш предварително  дали има пари да си плаща?  newsm78 Защото когато разбереш, че не си плаща, е малко късно за реакция Wink Не че има гаранция, но все пак е една застраховка повече.

Ползвам брокери, след като имат пари да платят на брокери, ми вдъхват доверие.
Иначе и ТД не е гаранция, че не са комарджии и няма да те бавят с парите.

# 294
А какъв размер на дохода трябва да покаже? Защото аз, например, малко не мога да си представя с какво се плаща наемът на луксозните кафези в Студентски.
От друга страна, показването на ТД не е гаранция, че ще се плаща. Още по-малко е гаранция за съвестен наемател.
Не е хваля, посочвам факти - съвестен наемател съм. Но с вашия начин на подбор губя точки, защото съм сама - една двойка би ви се видяла по-читав вариант от мен. Само и единствено защото те са с доход 2х800, а аз съм самостоятелно 900. Нищо, че не пия, не пуша и не вдигам купони.
П.П. Какво ще рече наемодател ползва брокер, а пък наемателите да имали пари да плащат за брокерски услуги?

# 295
А какъв размер на дохода трябва да покаже? Защото аз, например, малко не мога да си представя с какво се плаща наемът на луксозните кафези в Студентски.
От друга страна, показването на ТД не е гаранция, че ще се плаща. Още по-малко е гаранция за съвестен наемател.
Не е хваля, посочвам факти - съвестен наемател съм. Но с вашия начин на подбор губя точки, защото съм сама - една двойка би ви се видяла по-читав вариант от мен. Само и единствено защото те са с доход 2х800, а аз съм самостоятелно 900. Нищо, че не пия, не пуша и не вдигам купони.
П.П. Какво ще рече наемодател ползва брокер, а пък наемателите да имали пари да плащат за брокерски услуги?

Повтарям, гаранция не е, а е една застраховка повече. А какво пречи да го покаже, който го има, и защо се превръща в такъв въпрос, се чудя?  newsm78 Все едно аз да почна да усуквам да си покажа нот. акт - ми мой си е, бе, ама сте нахални да ми искате да го показвам. Ама че агресия!  Mr. Green

Доход поне двоен на искания наем. Не знам с какво се плаща, именно това искам да разбера -с какво ще си плаща наема Simple Smile А ти специално, ако не пушиш, имаш едно голямо предимство пред другите. Ако доходът ти е 900 и е доказуем, защо да не покажеш доказателството? Това заедно с факта, че не пушиш, ще ти даде предимство. Но ако има двойка с 2х800 доказани и те и двамата не пушат, тогава да, получават предимство. Това е животът - борба и който е с повече предимства, печели.  
Между другото, зная, че в колцентровете например заплатите са много по-високи от 900 лв., но искат два свободни езика. 

# 296
Не бих си показала на никого ТД, освен на БТ или НОИ.
Това е конфиденциална информация.
НА казах, че го показвам на брокера, не на наемателя.

# 297
Като не сте сигурни в нещо, вижте как се прави в цивилизованите страни. Защо в Англия не можеш да наемеш апартамент ей така, добър ден имам кеш. Хм?

# 298
  • София
Лъки, можеш да  наемеш. Но искат превод на наема за целия период  и режийните предварително.
Нали дъщерята живя там 1 год, та знам.

# 299
Лъки, можеш да  наемеш. Но искат превод на наема за целия период  и режийните предварително.
Нали дъщерята живя там 1 год, та знам.

А, едва ли някой ще откаже ако му преведат наем за 1 година напред.  Laughing
Имам приятелка която сега сменя квартирата в Лондон, и като я слушам я съжалявам...искат доходи не знам си колко месеца назад, кредитна история... не си дават хората къщите на юнашко доверие.

Общи условия

Активация на акаунт