DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 9

• 65 681
  • 712
  •   1
Отговори
# 525
Да се допълня по темата за Пелин...Смятам, че този аборт беше ход от нейна страна, за да провокира съзнателно чувство за несправедливост към нея от страна на Ферит, така че той да се връща непрекъснато в мислите си към минали спомени и моменти. Точно това, което той не желае да прави и което ясно каза и показа пред нея и Назлъ.. Страницата вече е затворена, каза той. Но вероятно вътре в душата си, след признанието на Демет, той се терзае и чувства вина, за това, което се е случило. Според мен целта на Пелин, която в действителност притежава злобничко излъчване, е да всее смут и хаос в душата на Ферит, да го раздвои в чувствата му между минало и настояще и да го разклати из основи. И по този начин да внесе колебания и да унищожи връзката му. Връзка, от която той неистово се нуждае сега, някой, на когото да се довери, някой, който да го обича и да го прави истински щастлив (спомнете си само как Ферит грееше целият и сияеше от щастие в прегръдките на Назлъ по време на партито...) Не знам дали Ферит някога е обичал Пелин, но дори и така да е, маската й  и "ореолът" й на светица и мъченица веднага ще паднат в момента, в който Ферит разбере, че се е съюзила с Хакан. И само. едно не мога да разбера... Защо тя не потърси сметка първо на Деметката, която е първопричинител на раздялата между нея и Ферит, и не насочи цялата си злоба и талант срещу нея, а се поведе по мръсните  и подмолни номерца на онзи злодей Хакан, за да отмъщава на Ферит...

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 06:39 от mury9

# 526
  • Под звездите
Добро утро, момичета.
Сладуранка, добре дошла в темата на романтичките Hug Hug Hug
Радвам се не само, като гледам сериала, но и като чета вашите коментари. Толкова смислени, изпълнени с емоция... А сега да споделя и моето мнение, което разбира се, не се отличава много от вашето.
Ферит- Праволинеен, точен, верен на принципите си, но нали е човек, понякога и той греши.
Да вземем миналото му. Разочарован от постъпката на майка си, се е разделил с голямата си любов/ Пелин/,без дори да и даде шанс да му обясни. Назлъ-  Дори не се опита да разбере и проумее нейната постъпка, забравяйки за тайната, която все още крие. Има някои неща, които за да защитим някой близък не можем лесно да признаем.Не ми хареса и начина по, който и каза, че трябва да се ожени за него. Тоест, ти си ми длъжница и за да изкупиш вината си трябва да се ожениш за мен. Доста грубо, според мен.  Naughty Напълно съгласна съм с мнението на Дъга Той е този, който трябва да направи първата крачка. По негова идея брака е фиктивен, той не може да прости на Назлъ. Г-н Аслан, свали малко гарда и признай чувствата си. И следващият път, като те попита Назлъ, защо си я целунал и кажи:
"Защото те обичам'. Така, ще се успокои и душицата на Назлъ, която в този момент се мята като риба на сухо. Евала  поне за това, че и прости, че много му бях ядосана. bash
Назлъ- чиста, състрадателна, наивна, понякога до глупост,дейна и забавна.В така създалата се ситуация, според мен действията и са напълно логични. Не е нормално при първата нощ, когато спаха заедно, Ферит да и каже, че е прекарал ужасно и тя да му се хвърли на врата. Не е нормално при всяка възможност, той да и повтаря, че бракът им е фиктивен и тя да го целува. Импулсивната и реакция в последната сцена, според мен също е нормална. Нали си бяха обещали, че няма да крият нищо един от друг. Нали  Ферит и каза, че и има доверие. Последният епизод беше най-силният и епизод. Показа таланта, заради който я харесвам.
Дениз Тук вече мненията ни се различават. Аз все още виждам доброто в него, честността му, загрижеността за околните. Това, което ме ядоса в него е, че изпрати флашката на Ферит и не можа да признае грешката си пред Назлъ. Но като си спомня, колко загрижен беше за Алия, как приюти Асуман, а Ферит дори не може да и прости, как пожела да плати щетите за изпочупената кола, някак си му прощавам. За това, че все още се стреми към Назлъ, според мен по-виновни от него са самия Ферит и Назлъ. Признайте чувствата си, че да миряше Дениз, пък и ние заедно с него. Дениз преди да разбере, че бракът е фиктивен, каза на Алия, че се предава, че той е загубил. Така че, ако разбере, че чувствата им са истински и Назлъ е щастлива ще се отдръпне. Страшно много ми харесват, като двойка с Асуман. Луди, диви и щастливи. Между другото, развитието на образа на Асуман много ми харесва.
Фатош Искам да и bash Тогава може и да разбере какви са чувствата и. Според мен е влюбена в Енгин, но някак си не го осъзнава. След като той се отдръпна/ много добър ход от негова страна/, на нея започна да и липсва.  Започна да вижда, че е красив, че е добър и т.н. Към Тарък не виждам да изпитва чувство на любов, по-скоро чисто приятелство. Сега ще я видим какво ще му отговори newsm78 newsm78 newsm78. Според мен ще му откаже. Минава ми през ум, дали пък няма да стане нещо с известният дизайнер newsm78 newsm78 newsm78 Всичко е възможно.
Демет и Хакан За съжаление, колкото и да се старая нищо добро не мога да намеря в тия двамата.
Дори се възмутих от себе си, че в предният 19 епизод, Демет беше разбита, а аз не можах дори за миг да и съчувствам. Напротив, дори ме кефеше. Оле, много съм лоша. И най- лошото е ,че няма спирка тая жена. Продължава да промива мозъка на Дениз. Нали и е мъчно за Демир, нали Хакан е убиец? Тогава, защо ще му помага да вземат Булут.? От страх за собсвеният и живот? Влечуго #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Чакам с нетърпение новия епизод, за да видя развитието на отношенията между Назлъ и Ферит, Асуман и Дениз/ според мен ще се открият един друг/ и какво ще направи откачената Фатош. Не вярвам Ферит все още да признае любовта си, в противен случай Назлъ не би му обърнала гръб/ сцената от фрага/ И още нещо ме притеснява. Не успях да разбера какво е истинското отношение на Ферит към Пелин newsm78 Нещо раздвоен ми се стори след признанието и за аборта, което според мен си беше чиста измислица.
Не пиша, не пиша, но като почна спирка нямам.
Лек и успешен ден

# 527
Мисля, че Ферит е правдив образ, защото мъжете са такива. Колко пъти ненасилно сте получавали „Обичам те” от любимия. Според него ние си знаем, защото ни разрешава да сме до него, да го обгрижваме, да споделяме с него дните си- това именно за повечето мъже е доказателство, че обичат. Мъжете не са аналитични и бъбриви като нас. Ферит използва ситуацията с фиктивния брак като бизнесмен. Имаш дълг към мен, ще го изплатиш по този начин. В допълнение те харесвам, а и ти мен. Мъжете трудно се съсредоточават върху повече от една тема. За Ферит това е бизнесът. След това Булут. Назлъ даже не му е страст, която да преследва. Тя му е в дома. Женен е за нея. Как се доказва „фиктивен брак” на двама души, които спят в едно легло? Не е пожелал, не я е получил. За подобен расов мъж това силно сексуално въздържание е чак подозрително. Нещата в живота не се ли случват малко по-естествено?

# 528
  • Бургас
Мисля, че Ферит е правдив образ, защото мъжете са такива. Колко пъти ненасилно сте получавали „Обичам те” от любимия. Според него ние си знаем, защото ни разрешава да сме до него, да го обгрижваме, да споделяме с него дните си- това именно за повечето мъже е доказателство, че обичат. Мъжете не са аналитични и бъбриви като нас. Ферит използва ситуацията с фиктивния брак като бизнесмен. Имаш дълг към мен, ще го изплатиш по този начин. В допълнение те харесвам, а и ти мен. Мъжете трудно се съсредоточават върху повече от една тема. За Ферит това е бизнесът. След това Булут. Назлъ даже не му е страст, която да преследва. Тя му е в дома. Женен е за нея. Как се доказва „фиктивен брак” на двама души, които спят в едно легло? Не е пожелал, не я е получил. За подобен расов мъж това силно сексуално въздържание е чак подозрително. Нещата в живота не се ли случват малко по-естествено?

+1
Поздравления, и аз мисля така! Но и Назлъ е желязна при такъв мъж в леглото!
За последната сцена: мисля,че тя се обиди повече на това, че той не и каза, че са били гаджета с Пелин, след старанието й да не крие повече нищо от него. Тя посрещаше всичките му приятели с отворено сърце и целувки, така подходи и към Пелин. Може би наивна, но такава си е Назмие-чистосърдечна.....Назлъ се сблъска с Пелин неподготвена, на курса си. Почувства се излъгана, че той има тайни от нея! Може би не я уважава толкова , а и може би не я обича, а всичко е заради брака и Булут? И Назлъ няма да му прости толкова бързо, но пък ние ще гледаме с интерес развитието......
Но...... и аз да бях, и аз бих изревнувала..........Какво като е бивша, какво като е минало..........

Усмихнат ден!

# 529
  • Под звездите

Виктория, извинявай но изобщо не съм съгласна с това мнение. Те не са женени от години, нито пък са изяснили чувствата си,за да го моли за едно"Обичам те". Какво значи, че ни разрешава да сме до него, да се грижим за него? Това го правят и домашните помощнички. Това харесвам те в допълнение, не чух да го казва. А пък това, че не му е страст, която да преследва изобщо не го разбирам.Тогава за какви отношения говорим. Ако не му е страст, то тогава какво е? Даденост ли?
Не е ли нормално Назлъ да има мнение по въпроса" Не е пожелал, не я е получил"? Аз, говоря за мен лично, не мисля, че който ме пожелае може да ме получи, ако и аз не искам. За мен например, много по-естествено е първо да и прости, пък тогава нещата да тръгнат по правилният път. Ето сега, като и каза, че и прощава, Назлъ веднага реагира. Имам предвид нежното, изпълнено с любов докосване на ръцете му.

# 530
Здравейте момичета!
Всичко сте разкостили до последният детайл и няма какво да се добави!
Искам само да коментирам изказа на:
 Tonnybs Но...... и аз да бях, и аз бих изревнувала..........Какво като е бивша, какво като е минало..........
Моята философия и гледна точка по този въпрос, не само за филма,а и в живота си мисля,че не бива да се ревнува миналите любови.Защото например той откъде да знае, че ще срещне нея(истинската любов,която, ще го грабне) , че цял живот да я чака и да няма други?

# 531
Здравейте,момичета! Hug Hug Hug

Малко късно,но да пусна кафенце в темата! Wink Разписали сте се от рано! Laughing

Сладуранка Hug,добре дошла и от мен! Hug И аз поназнайвам турски от гледане на много сериали със субтитри,но понякога като не съм сигурна си мълча! Laughing
Скрит текст:
Аз съм Злати! Wink

Благодаря на всички за споделеното мнение по новия епизод! bouquet bouquet bouquet

Аз също не съм сигурна,че Пелин е била бременна!Явно са имали интимни отношения с Ферит и сега го кара да се чувства виновен,че не я изслушал на времето!Ако толкова го е обичала да беше родила!Е,не знаем как е била финансово и дали е имала възможност да гледа детето! Thinking И в  Истанбулска невеста има подобен случай!Но бившата ражда детето и сега се върна с 10 годишно дете като разбра че е болна и няма на кого да го остави! Peace

Днес е Ден на християнското семейство! Peace

Приятен ден на всички! Hug Hug Hug

# 532
  • Бургас
Здравейте момичета!
Всичко сте разкостили до последният детайл и няма какво да се добави!
Искам само да коментирам изказа на:
 Tonnybs Но...... и аз да бях, и аз бих изревнувала..........Какво като е бивша, какво като е минало..........
Моята философия и гледна точка по този въпрос, не само за филма,а и в живота си мисля,че не бива да се ревнува миналите любови.Защото например той откъде да знае, че ще срещне нея(истинската любов,която, ще го грабне) , че цял живот да я чака и да няма други?

В предния пост беше като шега и не коментирам дали трябва или не!
А, сега сериозно: Да, аз бих изревнувала! Разбира се, че всеки има и минал живот и любими в него, но трептенето под лъжичката не признава "Бива" или "Не бива"! То е като пеперудите! Wink

# 533
  • Враца
Добър ден и от  мен  Hug
Честит празник на всички ни, да сме живи и здрави и все по-сплотени  Hug Praynig
Злати благодаря ти за кафето взимам си  Hug
Е много повече бих искала с него да си пийваме кафенцето заедно ама ... нейсе  Crazy
https://twitter.com/twitter/statuses/932858554222022657
Желая ви спокоен и успешен вторник  Hug

# 534
Здравейте момичета -кокичета  Hug  Благодарности за всичко споделено  bouquet Страстите около Ферит и Назлъ не стихват  Hug Heart Eyes дано и при тях не утихнат   Praynig Heart Eyes дали от стари или предишни любови или от злобни и алчни хора или от вманиачени фанатици  Tired дано наистина чувствата които и двамата изпитват и двамата трудно могат да си ги признаят са по-силни от самите тях за да могат да оцелеят в тази безмилостна борба и да изживеят написаната им съдба  Hug Определено и на мен ми хареса отпускането и жеста на Назлъ към Ферит когато той и призна ,че и е простил .Мисля си  тя наистина беше щастлива от  факта  ,че получи съобщение от него да се срещнат и да поговорят  открито . Очакваше ,че на тази среща  нещата биха поели в друга насока защото тя самата усеща ,че Ферит никак не е безразличен към нея но срещата и на курса с  Пелин обърка нещата   Tired Разочарова се ,че той все още и няма доверие и не и  сподели когато го попита за първата му любов а и наистина не си го признава но тя го ревнува  HugИ двамката са ни инати да видим кой първи ще се предаде  Hug Heart Eyes

# 535
Здравейте! На новодошлите - добре сте дошли. Hug Излязох страшно негостоприемна, като забравих да ви поздравя...Flushed

Моето мнение за Ферит е като цяло съвпада с вашето. Мисля, че Назлъ е от части обидена, заради това, че той е скрил нещо от нея (при това, такова нещо като първата любов), въпреки че всичките им трагедии и скандали досега са били заради това, че ТЯ е криела неща от него.

Ферит не ми е съвършен персонаж и има един недостатък, който винаги ме е дразнил в хората - неспособността му да види другата страна на монетата не защото не може, а защото не иска. Още от първия епизод ни показаха това. Когато Назлъ се появи на бала и Енгин му пусна мухата, че е ловец на богаташи, той дори не се замисли, че може да има друга причина за нейната поява. Защо? Защото така му изнасяше. Когато Назлъ отвори ресторант, той се обиди и разсърди, въпреки, че тя не беше длъжна да му се отчита какво прави с кариерата си и защо не му е казала - тогава нито бяха женени, нито Ферит беше партньор в заведението. Но на него всичко се казва, защото е Ферит Аслан и така е повелил . И най-яркия пример - фризера. Дори не помисли, че нещо друго,  а не бягство от сватбата може да се е случило. Защото тогава беше обиден на Назлъ и друга версия не му изнасяше. Мисля, че Назлъ е засегната и от това, че вече е започнала да опознава характера му и знае, че ако Ферит разбере за кредита, оправданието "Не ти казах, за да не те тревожа" няма да мине. Обаче отнася ли се за неговите тайни, то важи с пълна сила и дори трябва да приключи въпроса от раз.

Не ми хареса импулсивното ставане на Назлъ от масата, но този път изцяло ѝ влизам в положението. Е, можеше и по-спокойно и зряло да си тръгне, ама нейсе...

# 536
  • По света и в нас.
Ферит си разкри чувствата още когато разказваше за принца дето се влюбил в принцесата.Няма да се повтаря човека щото на нашта госпожа така и се иска.Колко пъти му каза в спалнята да си седи в неговата половина на кревата.И най важното едно от условията при сключването на фиктивния брак беше Ферит да не се среща с други жени,мисля че той ще си удържи на думата. Peace

# 537
Здравейте, още не съм имала време да изгледам на спокойствие 19 серия (довечера трабва да я изгледам най-накрая), но съм сългасна с bibisita Hug - приказката за принца, който е влюбен в принцесата беше показателна. Дори той й предложи тогава, ако се чувства неудобно, да сподели това, какво я притеснява и защо бяга от него и защо се прави, че не помни страстната целувка, под формата на приказка. Ясно беше, че по този начин изказва истинските си чувства. Да не говорим за по-нататъшните му действия...не думите, а действията - все гледа да е до нея, да я целуне, да я докосне. Да, Назлъ притежава всички онези прекрасни качества, които сте споменали - Дъгичка Hug много точно писа, но аз честно казано виждам в нея и огромната опърничевост, липса на адекватно мислене и обърканост. Назлъ просто не знае какво иска, как го иска и защо; бяга от чувствата си, крие се, шикалкави пред самата себе си, мънка, мрънка...ами не ми е симпатично поведение това. Лично за мен, Ферит вече многократно показа чувствата си, не ги изказа, но ги показа. А Назлъ се прави на ощипана все още. Поне една крачка да направи. Да, целувката за РД беше добре, хареса ми, че не го зашлеви или не реагира по обичайния си начин Mr. Green...това е добро начало. Сега се надявам да не реагира на Пелин пак като "типичната" Назлъ - да се цупи и крие глава в "пясъка": фиктивен брак, Булут, изгорени мостове и пропасти и т.н.
 bouquet bouquet bouquet

# 538
Това е от официалната страница  Thinking защо ли са така учудени пък бих казала и доволни  newsm78

Дали пък случайно  или не са видяли Ферит заедно с Пелин  newsm78 smile3505Нали имаше  видео където Ферит се разхожда с Пелин  Thinking ох ще си късаме нервите само дано Ферит наистина не се поддаде на манипулациите на тази змия  ooooh!

# 539
  • Плевен / София
Това е от официалната страница  Thinking защо ли са така учудени пък бих казала и доволни  newsm78

Дали пък случайно  или не са видяли Ферит заедно с Пелин  newsm78 smile3505
пепел ти на клавиатурата Миме....Joy
Аз си мисля, обаче как така се стигна до там Назлъ да взема заем, защото ресторанта е в затруднено положение...нали си бяха разделили сферите на работа...Назлъ щеше да отговаря за кухнята и храната...Ферит за финансите... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт