АВГУСТовски мами 2018

• 72 763
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • гр. София
Благодаря Облаче😊
И на теб благодарности  Natalcus за споделения опит😊
Имам записан час другата сряда в Токуда и ще го ползвам, но веднага след това ще звънна да си запазя в Щерев
С първата ми бременност имах контракции от 4 месец и доста си полежах по болници, та от там имах доста добро мнение за др Илиев от Токуда, но да се добереш до него се оказа много трудно и за сега не успях😕
В допълнение към контракциите първата бременност постоянно имах бактерии в стерилната урина.Що антибиотици изпих 😟

# 196
  • София
Момичета, аз имам въпрос. Всички ли, които пиете прогестерон сте на Утрогестан? И какви са дневните дози?

Аз пия Дуфастон, но като че ли не съм забелязала някоя друга от вас да е писала, че го взема. Днес се чух с доктора, понеже не се чувствам добре (според мен е от него-отпаднало ми е, сънлива съм) и ще го сменя с Утрогестан. Каза да слагам вагинално 2 сутрин и 2 вечер. А дуфастона го вземах - 1 сутрин и 1 вечер.

Вие как се чувствате с Утрогестана?

# 197
Много е вероятно от Утрогестана да си още по- отпаднала и да ти прилошава. На мен поне не ми понасяше. Пила съм го по същата схема плюс Дуфастон 3*1. Много зле се чувствах.

# 198
  • Helsinki / Sofia
Аз слагам Кринон гел сутрин и вечер. Нямам оплаквания от него.

# 199
  • Пловдив
Аз пия утрогестан 3*1 и ми е замаяно, сънливо, но и аз не знам от него или от бременността.
Яна, ти при кой доктор беше, моя - Мерджанов или друг? Защото на мен Мерджанов ми каза абсолютно същото за лиспващото жълто тяло в яйчниците, поради което и ми изписа утрогестана.

# 200
Здравейте Flowers Bouquet
И аз се присъединявам с термин 13.08.
Вероятно само ще ви чета, ама да не е воайорство, реших да се представя Grinning

# 201
  • Пловдив
Термините вие ли си ги изчислявате с онлайн калкулаторите или докторът на първия преглед ви го определи?

# 202
  • София
Здравейте Flowers Bouquet
И аз се присъединявам с термин 13.08.
Вероятно само ще ви чета, ама да не е воайорство, реших да се представя Grinning
Здрасти ☺ И аз така си мислех, но винаги възникват въпросчета.
Добре дошла!

# 203
  • Русе
Термините вие ли си ги изчислявате с онлайн калкулаторите или докторът на първия преглед ви го определи?
Доктора не ми каза термин, предполагам защото повечето чакат да минат рисковите 3 месеца, а иначе на снимката от ехографа имах дата на термина, който и аз сама си изчислих с калкулаторите в  нета.

# 204
Здравейте Heart Eyes
И аз да се присъединя с термин 26.08
Това ми е втора бременност, а госпожицата Февруари ще направи 2г.
Ще ходя на преглед началото на Януари, когато би следвало да съм около 7-9 г.с Blush
Честито на всички и лека и безпроблемна бреминност пожелавам

# 205
  • Sofia
Момичета, аз имам въпрос. Всички ли, които пиете прогестерон сте на Утрогестан? И какви са дневните дози?

Аз пия Дуфастон, но като че ли не съм забелязала някоя друга от вас да е писала, че го взема. Днес се чух с доктора, понеже не се чувствам добре (според мен е от него-отпаднало ми е, сънлива съм) и ще го сменя с Утрогестан. Каза да слагам вагинално 2 сутрин и 2 вечер. А дуфастона го вземах - 1 сутрин и 1 вечер.

Вие как се чувствате с Утрогестана?

Здравей, аз пия Дуфастон по същата схема. Чувствам сънливост, но го отдавам на бременността, ноо...и кг си качвам и май той подпомага солидно Simple Smile

# 206
Аз пия утрогестан 3*1 и ми е замаяно, сънливо, но и аз не знам от него или от бременността.
Яна, ти при кой доктор беше, моя - Мерджанов или друг? Защото на мен Мерджанов ми каза абсолютно същото за лиспващото жълто тяло в яйчниците, поради което и ми изписа утрогестана.
В последствие точно при него отидох, тъй като ми го похвалиха...макар че това липсващо жълто тяло доста ме изненада.По същата схема ми предписа и на мен 3х1

# 207
Облаче, стискам палци всичко да се развие по най-благополучния начин и да преборите тази бактерия Simple Smile
Аз също пия Дуфастон 2*1.

# 208
  • На зелено
Момичета, здравейте!

И аз се присъединявам към вашата тема и стискам палци за успешна и лека бременност на всички Two Hearts
Моят термин е 01.08, като си мисля, че е изчислен точно, защото знам и деня на зачеването.

От лекар имам предписан прогесторен, всеки ден по 2 глобули, вагинално. Помага и за задържане, защото първият път имах мисед. Поради този ужас и дългото чакане на повторни две черти, сега треперя и го мисля постоянно. Ако ми е лошо, защо точно това и колко ме боли. Ако не ми е лошо, ама защо не е?! Гледам да не ме обхваща напълно паниката и избягвам да чета форуми. Включвам се към тази тема, за да споделяме емоции, радости и тревоги, които ни съпътстват едновременно.

Относно гаденето и при мен е налице. Просто е... За главоболието съм си взела чай от мента и пипер, както и масло за мазане на слепоочията. Пих един път и парацатемол, защото главата ми пулсираше. В последните дни забелязвам, че и вечер ми става много, ама много студено. Домашната лекарка каза, че може и да е инфекция или настинка, с която тялото се бори. Засега ще наблюдавам колко дълго ще продължи.
Следващият ми преглед при ЖЛ е в началото на Януари и се чудя как ще издържа до тогава.

Още веднъж пожелавам на всички Августкимами здраве и много късмет!

# 209
  • София
Аз съм на дуфастон - 2х2 и кринон гел. Чувствам се много добре,  рядко ми е отпаднало,  но не мога да спя като хората. Будя се в 4 и до 6 няма заспиване. Може да се дължи и на стреса в работата. Също на моменти ми се отваря вълчи апетит, какъвто не съм изпитвала през живота си и се страхувам да не кача рязко килограми. А и не се движа,  в къщи не ми дават да пипам нищо,  трябвало почивка,  а аз съм динамичен човек,  обичам да се движа,  да спортувам... Сега - нищо. Работата ми и тя е седяща,  как ще овладея напълняването, не знам. А, да,  прочетох,  че и на планина не било хубаво да се ходи,  че надморската височина можело да причини контракции.

Общи условия

Активация на акаунт