Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 948
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Аз вчера гледах такива високи шкафове в Икея, но ми е много дълга вратичката така. Но пък не ми харесва и да има разстояние до тавана. Затова за вкъщи измислих да сложа два реда рафтове, а нагоре нормален шкаф. Другият вариант е нормален шкаф, а отгоре просто плоскост, която да дава завършен вид. Сребристото няма да стои натрапчиво според мене.

# 361
И аз бих оставила всички шкафове бели, евентуално плот и гръб в същото сиво като уредите Simple Smile
За високите горни шкафове - и на мен ми стоят нелепо 70см. И предишната кухня и тази са ми с височина на плота 90см (стандартно слагат на 86, но ми стои някак странно) и нагоре 60 + 90см. В предишния апартамент тавана беше на 255см (остават 15 см до тавана), а в този е 266 и отгоре сложихме декоративен фриз 4-5см, та пак остават двайсетина сантиметра.
Не бих сложила съвсем догоре, защото пода го изравнихме абсолютно хоризонтално, но тавана не можем...
В коридорите имам едни шкафове до тавана, но са условно до горе, на 3см са, има една бленда между тях и тавана, за да избегна евентуално застъргване при отваряне.
ПП: Друго което се сетих - за 90 см (или повече) вратички, да се внимава с ширината, че плоскостта е тежка. При мен са на 60смх90см шкаф 2х30х90, на 90смх90см шкаф имам долна полица светъл отвор 15см, вратичките са 2х73х90 със стъкло...
Ако се престрашите на такова огромно като при tasia, настоявайте за допълнителни панти (ако трябва две наблизо една до друга в горната част), че като почнат да провисват и да се натягат постоянно...

# 362
Плота бих го направила графитено сив. Но зависи от цялата концепция.

# 363
  • In the shadows of my mind
 И аз да кажа - всички шкафове бели + цветен плот, в зависимост вече и от останалия интериор и гръбчето. Но със сигурност бели шкафове. Гледах наскоро една сива кухня... в един доста особен цвят и хич не ми хареса, а по принцип съм виждала много прекрасни сиви кухни. Специално от мострите, които видях на снимката, бих оставила бяло, бяло и пак бяло.

# 364
  • София
За моята бъдеща кухня си представям точно това от снимката - горните шкафове бели, а долните и колоните - тъмно сиви, като плота и гърба ще имитират мрамор, т.е. ще бъдат почти бели
Скрит текст:

# 365
  • Бургас, София
Според мен не гонете близък цвят до уредите. Така или иначе материалите са различни и ще имат различна визия, колкото и близки да са двата сиви цвята. Ще изглежда, че сте се опитали да замажете положението. Сложете си бели навсякъде или бели + сиви, но достатъчно различен сив цвят. При първия вариант ще имате единство на кухненските мебели, а уредите ще се отличават. Не смятам това като проблем, уредите и мебелите така или иначе са от различни материали в общия случай и няма нужда да се сливат. При втория вариант няма да изпъкват толкова самите уреди, но няма и да стои като кърпено.

# 366
"Така или иначе материалите са различни и ще имат различна визия, колкото и близки да са двата сиви цвята."   Peace
Няма да забравя как се дивихме на контактите. Едни и същи. Положени върху бялата стена и върху гръб "Сахара" - все едно различни цветове сме ги вземали.
При високите врати ми се струва нефункционално да отваряш всеки път 110 см, за да вземеш нещо на най-много 40-50 см височина ...

# 367
При високите врати ми се струва нефункционално да отваряш всеки път 110 см, за да вземеш нещо на най-много 40-50 см височина ...

Ама не ти дразни окото.

# 368
Не ми дразни окото с въздух отгоре 25-30 см, и на 98% стигам всичко, няма нужда от стълби и столове.

# 369
А във въздуха наредени кротко гювечи, неизползвани ел. уреди, кутии и др. Разкош.
И прах, разбира се.

# 370
  • Canada
Според мен, бели горни и сиви долни би стояло добре. Горният ред шкафове до тавана разбира се. Много по-красиво и завършено стои. Пък и не се изисква някакъв по-голям разход на енергия за отварянето на по-голяма врата.

Скрит текст:

# 371
Ако ще са до горе трябва да има фриз/корниз (както е на снимките в крития текст на Polar bear)... т.е отстъп поне 5см от тавана (назад писах за това). Имаше снимка на кухня с врати плътно до тавана, е няма как да е толкова равно и нивелирано всичко, че да не драска врата по тавана... Вратички провисват, като са толкова тежки (110х60 си е голяма площ)
http://bg-mam.ma/p/1004667/36256562

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 14:16 от peneva_a

# 372
Ама тези показани снимки със сиви долни шкафове нямат нищо с цветовете, които показа мацката. Нейните бяха лъскави и подобни на онова за боядисване на кюнци.

# 373
Ако ще са до горе трябва да има фриз/корниз (както е на снимките в крития текст на Polar bear)... т.е отстъп поне 5см от тавана (назад писах за това). Имаше снимка на кухня с врати плътно до тавана, е няма как да е толкова равно и нивелирано всички, че да не драска врата по тавана...
Начини има, но са по- трудоемки и оскъпяващи кухнята.

След две седмици започваме със строежа на 2рия етаж и ще ви навестявам често пак. Много съм назад с четенето.

# 374
А във въздуха наредени кротко гювечи, неизползвани ел. уреди, кутии и др. Разкош.
И прах, разбира се.
Да, в нечий друг въздух.

Общи условия

Активация на акаунт