ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 360
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Фокси, Русев по време на лекции и консултации не вдига. Ако звъннеш в Малинов по време когато приема - и помолиш да те свържат с имунолога - ще имаш по-голям успех, но пак ще е за кратко. Аз лично когато искам да обсъдя нещо с него си записвам час - 30лв е консултацията. По телефона няма как да се спомни коя си и какъв ти е случая.

# 271
  • София
А и за мен е адски несериозно да се правят медицински консултации по телефона

# 272
Има до бър хемятолог в Пловдив - др Кирова, но какво трябва и защо да се следи всеки месец?

Аз всеки месец си пускам ПКК (заради тромбоцитите) и фибриноген - имам много загуби. Анти Ха го пускам като повиших килограмите, около и след 20 г.с консултация при проф. Паскалева, дали дозата на Клексана е ок.
В12 и феритин го изследвах в началото на бременността и след 4-я месец вече бяха близо до долна граница и започнах прием.

# 273
Аз току-що питах в Геника Пловдив. Правят кариотип - 220лв.; у-микроделеции -160лв.Праща се в центр. им лаборатория в София -там се изследват

Да, и аз говорих с Геника, имат 3 адреса в София. Казаха ми обаче че сега не можем да направим изследването защото не работели по празниците, така че живто и здраве началото на 2018.

# 274
  • Пловдив
Фокси, Русев по време на лекции и консултации не вдига. Ако звъннеш в Малинов по време когато приема - и помолиш да те свържат с имунолога - ще имаш по-голям успех, но пак ще е за кратко. Аз лично когато искам да обсъдя нещо с него си записвам час - 30лв е консултацията. По телефона няма как да се спомни коя си и какъв ти е случая.
delisardeli , знам каква е цената на консултацията... Звънях по телефона, защото първо: доцентът ми каза да го направя, за да обсъдим резултатите от проведените и (очевидно) платени преглед и изследвания. Второ : защото на този етап втора лична среща, за която трябва да пътувам насам и натам цял ден, не се налага. И трето : СЪЩИНСКИЯТ ВЪПРОС - дали има момичета, които да са си следили кръвните при някой добър специалист-хематолог в Пловдив, тъй като това трябва да се случва на всеки 3 седмици след включване на фраксипарина , а както вече прочетох на няколко места в темата - доцентът ги получава регулярно и ...не отговаря. Благодаря.

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 17:23 от Foxy1

# 275
  • Пловдив
А също и да се коментира, без да се чете за какво става въпрос...

# 276
  • Пловдив
Има до бър хемятолог в Пловдив - др Кирова, но какво трябва и защо да се следи всеки месец?

Аз всеки месец си пускам ПКК (заради тромбоцитите) и фибриноген - имам много загуби. Анти Ха го пускам като повиших килограмите, около и след 20 г.с консултация при проф. Паскалева, дали дозата на Клексана е ок.
В12 и феритин го изследвах в началото на бременността и след 4-я месец вече бяха близо до долна граница и започнах прием.

Благодаря, ще потърся къде приема д-р Кирова. А по въпроса , какво трябва да се следи, ето частта от препоръките на доцента , която имам предвид : "След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната теарпия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ). "

# 277
  • София
А също и да се коментира, без да се чете за какво става въпрос...
Мн добре съм прочела.

# 278
  • София
Хематолог въобще не следи тези показатели, които иска Русев .
Аз съм при Паскалева - тя при бременност следи : анти- ха, Пкк + Дкк, фибриноген , урина и общ белтък и албумин, Аспиринов тест и Д- димер ( може да пропускам нещо ), брой тромбоцити .
Така, че момичета, моля ви,не правете моята грешка , от това следене на Русев , отново съм със загуба в 20 та седмица.
Трябва си ХЕМАТОЛОГ, не имунолог

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 18:01 от Bambolinka11

# 279
  • София
Хематолог въобще не следи тези показатели, които иска Русев .
Аз съм при Паскалева - тя при бременност следи : анти- ха, Пкк + Дкк, фибриноген , общ белтък и албумин, Аспиринов тест и Д- димер ( може да пропускам нещо )
Така е и редно

# 280
Foxy ще се радвам да споделиш как е минал прегледа с Д-р Кирова (ако има такъв). Какви изследвания си носила и какво те е накарала да пуснеш допълнително.
Какви са ти генетичните, че Доцента ти изписва Фракси? Аз съм  Три хетерозиготни генотипа PAI 4G/5G, ACE I/D, Val34Leu (F13) и хомизиготен G/G за 66А>G(MTRR). Заключението е, че трита хетерозиготни генотипа имат кумулативен ефект относно повишен риск от спонтанни аборти. А Генотип G66G в MTRR гена в комбинация с ниски нива на витамин В12 увеличава 5 пъти риска от дефект на невралната тръба.
И смятам да направя една консултация. До колкото разбирам трябва да отида при хематолог, нали?

# 281
  • София
Най- добре!

# 282
  • Пловдив
Foxy ще се радвам да споделиш как е минал прегледа с Д-р Кирова (ако има такъв). Какви изследвания си носила и какво те е накарала да пуснеш допълнително.
Какви са ти генетичните, че Доцента ти изписва Фракси? Аз съм  Три хетерозиготни генотипа PAI 4G/5G, ACE I/D, Val34Leu (F13) и хомизиготен G/G за 66А>G(MTRR). Заключението е, че трита хетерозиготни генотипа имат кумулативен ефект относно повишен риск от спонтанни аборти. А Генотип G66G в MTRR гена в комбинация с ниски нива на витамин В12 увеличава 5 пъти риска от дефект на невралната тръба.
И смятам да направя една консултация. До колкото разбирам трябва да отида при хематолог, нали?

д
Да, DucaMF, ще споделя обезателно , стига да я докараме дотам. Тепърва се възстановявам от хистероскопията , пък дай Боже ...

# 283
Клексанът и Фраксипаринът нямат нужда от мониториране всеки месец.
Около 4-5 месец от бременността се проверява анти Х а, за да се провери компенсира ли дозата организма. Така ми е казала проф. Паскалева.
Когато се пускат изследванита за бременността се поглежда как са тромбоцитите и фибриногена, ако тромбоцитите паднат под долна граница се търси спешна консултация с хематолог, оперативно аг, или проф. Паскалева, като своевременно се спира приема на нмх.
При мен фибриногенът беше  4,50 при горна граница 3,50. Когато преминах на по-висока доза Клексан, фибриногенът влезе в 3,50.

# 284
  • София
Клексанът и Фраксипаринът нямат нужда от мониториране всеки месец.
Около 4-5 месец от бременността се проверява анти Х а, за да се провери компенсира ли дозата организма. Така ми е казала проф. Паскалева.
Когато се пускат изследванита за бременността се поглежда как са тромбоцитите и фибриногена, ако тромбоцитите паднат под долна граница се търси спешна консултация с хематолог, оперативно аг, или проф. Паскалева, като своевременно се спира приема на нмх.
При мен фибриногенът беше  4,50 при горна граница 3,50. Когато преминах на по-висока доза Клексан, фибриногенът влезе в 3,50.

Аз днес пак бях при Паскалева. На мен ще ми трябва ежемесечен мониторинг и строг контрол при нея ( така каза)
Даже при бременност ще ми се увеличи дозата на Ап на 2 пъти по 75 мг на ден ( днес пуснахме АСПИ тест след употребата на аспирин 100 мгр дневно , е... не ми е достатъчен, каквото и  да значи това ). И понеже съм и с риск от преекламсия , може би затова ще ми трябва по-строг контрол Sad

Общи условия

Активация на акаунт