Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

• 142 304
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • München, Deutschland
Благодаря на всички за пожеланията, много сте мили!  bouquet

Марчева, твоята май е с повече млечен шоколад и на вид си я докарала по-близо до цвета на бонбоните. Simple Smile

Пеп, рЕзко огладнях от твоите снимки, нищо, че не съм много във форма в момента и уж не ми се ядеше Mr. Green.

# 211
  • София
Мусака правена от моя приятел. Стана много вкусна . Докато се наканя да снимам и тя взе ,че свърши .

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 12:43 от vikonetka

# 212
  • Down Under
Торта с ягоди и крем Наполеон

# 213
  • София
Всички сте се трудили много и с любов в кухнята, но chrissy ме държи залепнала тук! Умопомрачително меню и представяне!
Да съхраните обичта си, chrissy, ви пожелавам! Когато има любов, всичко е възможно и поправимо (и не са само празни думи, истина е)!

Бутерка със сирене от мен- нефотогенична, но бърза и вкусна.

# 214
Днес ще готвя нещо набързо, че не остана време, но ме вдъхновихте с тези сармички Yum а това тафче на графче изглежда страхотно Wink

# 215
  • София
Френски тост за закуска с малиново кули с бял шоколад.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 19:37 от marchеva14

# 216
Направо сте умопомрачителни!!!! И както казва Криси тук и преял да си - пак огладняваш Flowers Hibiscus
И понеже пак съм на диета - виртуално ще изям "тортата с ягоди и крем Наполеон"
.
У дома - пилешки бутчета и ориз за сина

таратор

# 217
Sem22,как го направи този ориз?Колкото и да се опитвам не става такъв.

# 218
Sem22,как го направи този ориз?Колкото и да се опитвам не става такъв.
АААА, "имам " си тайна и Smirk не я издавам Flowers Hibiscus

А сега сериозно: ПРАВЯ ГО В УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ - рисоварка. Иначе и аз НЕ го умея (затова синът ми купи този уред Satisfied) Там си има мерни единици - 1 чашка (от уреда) ориз = 1 чашка вода ......и аз слагам + 1/2 чашка за зеленчуците. Ако при първото варене на нов пакет ориз (от 4 кг е моя пакет) -ориза стои леееко суров, тогава слагам не 1/2 а 1 чашка + вода. * макароните ги броя за ориз при меренето на водата - т.е. 1+1= две чашки вода.
*** Запържвам в масло (маргарин) лук, добавям така наречените макаронени "Критараки" (това е с формата на ориз?!) и след това добавям и ориза - просто да се обърнат в маслото. Изсипвам върху зеленчуците в уреда, добавям водата и включвам. То само си се вари!!!!
** Зеленчуци слагам обикновено - задушено зеле; чесън, чушки,  и микс от моркови, грах и царевица. 
Успех!

# 219
  • пак на Рив Гош
sem, от няколко места много ми хвалят оризоварките и все повече се чудя дали да не си взема една... Проблемът, както обикновено, ще е мястото в кухнята Simple Smile

Пепчо, страхотни сърмички!
И от тортата с ягоди не бих отказала Simple Smile

Chrissy, и тук да ти пожелая много години щастие заедно!

Ние също имахме годишнина с Роцев миналия петък, ама не готвих, водиха ме на ресторант Grinning
Но пък да ви покажа тортата за рождения ден на Камбанката, която навърши 13 преди седмица. Рожденичката я пожела с шоколад и фъстъчено масло:

# 220
  • София
........................ Ние също имахме годишнина с Роцев миналия петък, ама не готвих, водиха ме на ресторант Grinning
Но пък да ви покажа тортата за рождения ден на Камбанката, която навърши 13 преди седмица. Рожденичката я пожела с шоколад и фъстъчено масло:
............................
И вие да сте здрави и живи! Чудесна торта!!  chef

# 221
  • Down Under
От нас скромно тази вечер - питка със сирене

# 222
  • München, Deutschland
Роца, благодаря и тук. Simple Smile
Пожелавам ви на теб и Роцев много щастие, още много пъти по толкова заедно и само разбирателство.

А малката Камбанка да расте щастлива и обичана. Simple Smile

Горди, браво, чудесна питка.

# 223
  • София
Кюфтенца с бешамел и кашкавал на фурна.

# 224
Картофи със свинско на фурна
Боровинкова пита

Общи условия

Активация на акаунт