За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 185
  • 800
  •   2
Отговори
# 225
Да питам тези, които кърмите или сте кърмили. Пия от началото още лактогонен чай, но много ми омръзна вече. Ако го спра дали ще се промени количеството? Кърмя от 9м, сигурно е регулирана много отдавна кърмата, но някак ме е страх да ги спра, защото моят злоядец е предимно на мляко.

Относно излизането зимата, не виждам защо да не може да бъде изведено едномесечно или по-малко бебе, ако е облечено добре и на завет в количката.
Вчера излязохме към 15ч, не успях по-рано (иначе гледам към 13ч да излезем, за да хванем най-мекото време) и беше супер топло. Южният парк беше пълен с деца и бебета, а едни хора с три деца (включително и такова в количка), правеха огромен снежен човек на поляната Simple Smile

# 226
  • Стара Загора
Според мен лактогонния чай не е хубаво да се спира, защото те кара да пиеш повече течности, не толкова заради самия ефект. А много хора ги забравят в студеното време. Аз си ги редувам, купувам и от билкова аптека, там ми смесват.
Въпрос и от мен: Кога заведохте децата си на ортопед и беше ли по здравна каса или на този с ехограф? Моята педиатърка нищо не ми е казвала все още, а малкия е на 2м.

# 227
  • София
prolet_inchen, пиши на доктор Оги
Ще ти даде съвет, ще те насочи, а може и на преглед при него да отидете.
Водила съм синът ми при него по друг повод.
Имам приятелка, чието дете имаше асансьорни тестиси, но не помня дали го оперираха или не.

Д-р Оги си пада по операциите... Честно казано, противно на всички позитивни мнения тук, изобщо не съм впечатлена, даже малко ме подразни, че направо искаше да реже, че и ден и час за операция назначи. Все едно това операцията е като рязане на нокти... Никой не искам да засегна  bouquet, човекът отговаря редовно тук на въпроси и изглежда отзивчив, но...

# 228
  • София
Cross, аз водих моята на 3 месеца. Беше на преглед с ехограф и платих 40лева.

# 229
Според мен лактогонния чай не е хубаво да се спира, защото те кара да пиеш повече течности, не толкова заради самия ефект. А много хора ги забравят в студеното време. Аз си ги редувам, купувам и от билкова аптека, там ми смесват.
Въпрос и от мен: Кога заведохте децата си на ортопед и беше ли по здравна каса или на този с ехограф? Моята педиатърка нищо не ми е казвала все още, а малкия е на 2м.

Между 2 и 4 месец трябва да се направи консултацията с ортопед. Ако ортопедът работи със Здравна каса не би трябвало да се плаща след представяне на талона от личния лекар. Иначе прегледът си е с ехограф, както е писало и другото момиче.

# 230
Електра, аз отдавна (поне от 3+ месеца) не пия лактогонен чай, нито сминдух (пиех на таблетки, но ми писна), нито нищо. Но гледам да пия повече вода, за да набавям течности. Кърма има съобразно търсенето и честотата на кърмене, при нас това са средно три до четири пъти дневно, не знам много ли е, малко ли е...

Нашият преглед при ортопед беше в 4ти месец, с направление беше, но имаше и преглед с ехограф. Ние сме в частна клиника и винаги плащаме една такса за посещението (10 лв), освен нея друго не съм плащала за ортопеда. За София съм чела, че обикновено искат по 25 лв. за преглед с ехограф като имаш направление...

# 231
Относно играчките мисля, че наистина няма кой знае какъв избор за толкова малко бебе, да не кажа никакъв. А относно излизането абсолютно съм ЗА при положение, че вече е излизало за по 15-20 мин или половин час навън. Моята педиатърка още преди 12 години с първото дете ми беше казала да почна със слънчеви бани на терасата за по 5-10 мин и увеличавам постепенно. Синът ми се роди при  -18 градуса.
Сега с дъщеря ми по същия начин.

Благодаря!!! излезнахме, но понеже беше минусова температура, стояхме навън само 15 минути , колкото да върви процеса на "свикване".  Днес вече е хубаво времето и температури над нулата и мисля да си направим  по-сериозна разходка.

# 232
  • Германия
Синът ми е на 18 месеца. Днес бяхме на консултация и ваксина. Докторката го погледна под памперса и ми каза, че тестисите му били асансьорни - т.е. при студ и страх се прибират в коремчето, а когато детето е спокойно слизат пак на обичайното си място.

Мъжът ми е имал този проблем - единият му тестис е пътувал нагоре-надолу. Нищо не са предприели навремето родителите му и се оказа, че това е довело до частичен стерилитет. На спермограмата се оказа, че едва 1/4 от сперматозоидите са нормално активни. Отне ни към 5 години опити да забременея.

Та искам да кажа, че си е за притеснение, но съм сигурно че ще направиш всичко възможно да се оправи положението  Hug

# 233
Такааа, вчера и аз го гледах, и баща му го гледа, засега стигаме до извода, че се прибират тестисите в коремчето само като му е студено. Иначе са си навън, където им е мястото. Но все пак искам да се консултирам със специалист - някой може ли да ме насочи, на частно си ходим, ще си платим, само да е добър. Под добър разбирам някой, който не реже първо, а да пита после. Ще пътуваме до София, ще си запишем час. Нямам идея уролог ли трябва да е, или някаква друга специалност?

# 234
  • София
Момчилов в Пирогов - там е единствената детска урология. Само че мнооого се чака, едно два часа... изнервящо е, но го водят най най. Хубавото е, че е точно до входа и може да се излиза навън като изтрещи детето.
Все пак идете и при Бранков - там поне всичко е ултра уредено и не се чака.
Принципно трябва уролог, най-добре детски.

# 235
Бранков в Токуда ли преглежда? Около Пирогов има ли къде да се паркира /може и платен паркинг/? Примерно да чакаме с малкия в колата, а мъжът ми да пази ред?

# 236
Около Пирогов е зелена зона (плаща се за да паркираш), досега винаги сме намирали място. И да, Бранков преглежда в Токуда.

# 237
Мен не ме кара лактогонния чай да пия течности newsm78

На ортопед и аз водих на 4м, на частно си ходих обаче.

# 238
Лейди, благодаря за отговора! Сега ще го преглеждам редовно, ще си записвам, кога какво съм видяла, а още в понеделник ще запиша час за след празниците. Дотогава вече трябва горе-долу да ми е ясна картинката.

# 239
И ние ходихме на ортопед на платен преглед. Продължи 2 минути (със събличането на детето) и струваше 40 лв.

Общи условия

Активация на акаунт