Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-21

• 71 268
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
На североизток има слънце преди обяд и през лятото е по-прохладно,плюс по-голямата площ -и определено втория.

# 151
Моята пералня е в кухньохола, не е най удачния вариант...като пере, мм ме пита пак ли си пуснала хеликоптера... Twisted Evil Ако има вариант за мокро помещение е ОГРОМЕН плюс. Дрешник или килер нямам, това също се усеща, когато няма къде да денеш прахосмукачката и един тон кутии, неща...За мен, простора е незаменим...имам голяма дневна, по голяма от стандартните НС, но бих се радвала на повече място...
Да хубаво е да ти легне на сърцето имота, но ако сега купувам, ще е с глава, не със сърце. hahaha

# 152
Здравейте,

В момента търсим жилище и бих искала да споделите вашият опит. Къде гледате обяви, как разкривате фалшивите дори без да звъните (за да не ви губят времето естествено), или дали сте се доверили на агенция или брокер. Ако работите с брокер имате ли идея от къде взимат информация за обявите, дали предлагат само тези, които са постъпили в тяхната агенция или си имат способи.
Също ме интерсува как да се свържем със строители, за да разгледаме настоящи проекти (започнати или пред акт 16) - изобщо всякаква информация ще е от полза ( работят ли с брокери, как да разберем повече за свободните апартаменти, сайтове..).

Благодаря ви много предварително.

# 153
Много ме размислихте, аз предполагах, че южната дневна ще ви хареса повече....За кутии и прахосмукачки не се бях замисляла.....

# 154
Много ме размислихте, аз предполагах, че южната дневна ще ви хареса повече....За кутии и прахосмукачки не се бях замисляла.....
Ако дадеш схеми на двата апартамента, и сама ще се увериш че по големия е по добре...Изток, североизток не е толкова лошо...лятото ще е хладно...Аз съм живяла в южен, изцяло...сега съм в източен...Лятото е по добре източния, зимата е по добре южния, но с дограма и изолация, май само гледката е водеща в момента...
Кашони и кутии ако си сам човек не е драма, но станете ли 2ма, 3ма...ще си спомниш тази тема. Peace

# 155
Изцяло южен е голям мор. Две изложения са голям плюс. Пък и е по-голям. Странна дилема.

# 156
Защо да е голям мор? Югът грее през зимата, лятото слънцето е високо и не пече, особено с нова дограма...

# 157
Защо да е голям мор? Югът грее през зимата, лятото слънцето е високо и не пече, особено с нова дограма...

# 158
Лятото си е жега, да не се лъжем, хубав климатик си иска, а и тухличката се напича и е тоооопло. Peace

# 159
  • София
Да ви питам за един съвет - какво бихте избрали - апартамент изцяло южен, но няма мокро помещение, съответно пералнята в кухньохола трябва да сложа и няма място за сушилня, или по-просторен, обаче дневна - североизток, спалните на юг, но пък има мокро помещение и дрешник.

Бих избрала по-просторния. В София южното слънце зимата влиза в стаите и ги топли, лятото не.
Но също бих избрала и като местоположение, околно пространство, спирки на гр. транспорт.
Разходи се около имотите, огледай подробно и тогава решавай.
От друга страна изцяло южен, среден ми е мечтата за имот.
Пералнята може и да е безшумна като милото ми 10 годишно Беко.

# 160
Вторият! Южните спални няма да имат нужда от отопление. И ще са светли. Две изложения е по-добре от едно.
Лошо е когато спалнята е запад/югозапад. Пече , докато залезе слънцето и като се нагрее тухлата в горещите дни е ад, няма охлаждане.
Хол изцяло север няма да вижда слънце, но щом е североизток трябва да пече до някое време. Посетете няколко пъти блока да видите слънцето как стои, иначе отоплението при изолация и читава дограма не е проблем.

# 161
  • In transit
Здравейте,

В момента търсим жилище и бих искала да споделите вашият опит. Къде гледате обяви, как разкривате фалшивите дори без да звъните (за да не ви губят времето естествено), или дали сте се доверили на агенция или брокер. Ако работите с брокер имате ли идея от къде взимат информация за обявите, дали предлагат само тези, които са постъпили в тяхната агенция или си имат способи.
Също ме интерсува как да се свържем със строители, за да разгледаме настоящи проекти (започнати или пред акт 16) - изобщо всякаква информация ще е от полза ( работят ли с брокери, как да разберем повече за свободните апартаменти, сайтове..).

Благодаря ви много предварително.

За строителите, обикаляте из районите, които искате и виждате къде има строежи. На всеки строеж има информационна табела с данните на инвеститора и строителя. Някои даже са сложили схеми с разположението на апартаментите, някои имат и директно какво продават с/без цени. Варианти много.

# 162
  • София /Абсурдистан
Иначе съм слушала, че сушилни и в коридор могат да се поставят, да се вградят в шкаф някак си.
Нашата е така в шкафа. До нея е и пералнята. Няма никакъв проблем. Само като работи сушилнята, трябва да се отвори вратата на шкафа да излиза топлината.  Аз бих избрала по-голямото жилище. У нас изложенията са изток- запад, западното си е студено през зимата и истински мор през лятото, нищо общо с източното.

# 163
Можеш. Напиши им писмено искане и го входирай.

Да не бързам да се хваля, ама... Имаме предв. договор за апартамента в Бургас. В един ден получихме две оферти. И двете без брокер от никоя страна.
Продадохме на цена с 4% по-ниска от обявената - т.е. в нормалния луфт за преговори. 3 месеца и 10 дни от пускането на обявата.
Дай боже всичко да е наред да изповядаме скоро.
Пожелавам на всички в темата да имат успешно развитие на сделките си! На мен явно ми донесе късмет:)

Честито! Ние решихме да изчакаме след санирането, че сега е маззало навсякъде.

# 164
  • Бургас
На мен не би ми пречило санирането, но си права. Установих, че малко хора гледат на един имот с перспектива. Приемат го както е към момента, не си представят възможностите, не мислят за години напред.
За съжаление и брокерите не помагат. На що снимки на агенции се нагледах, дето по диваните разхвърляни дрехи, на преден план найлонови торби, стирки, кофи... Това отблъсква.

Общи условия

Активация на акаунт