С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 378
  • 788
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Те щом са били...заети, как изобщо са вдигнали?!?

# 31
  • Ямбол
Да, Уиш, по-леко се понася. Или поне по-бързо ми минава.

# 32
Ако не вдигна, почва поголовно звънене и на пожар по всички телефони и роднини

# 33
Е, нищим казус с тежка бременност, нали така? Иначе някои списващи изядоха Кали с парцалите за това, че не искаше никой да идва в първите десетина дни, включително и свекито. Ама сега друго било нормално.
На кика пожелавам спокойствие и да не се вторачва в нищо. Мъжът й да помага каквото може в тяхното домакинство, а за останалите да се оправят както намерят. Няколко месеца няма всичко да е под конец, ама голяма работа. Сега важно е друго.

# 34
  • Варна
Ми да звъни на всички наред, на вас какво ви пука... Тъкмо ще имате време да довършите каквото там сте захванали, докато тя ги изреди всичките Simple Smile

# 35
  • при късмета
kikair, не се ядосвай, момичетата се опитват друго да ти обяснят. Всичките ти претенции могат да бъдат само и единствено към твоята майка. Това, че свекърва ти е помогнала на дъщеря си е нещо съвсем различно. Нямаш право да определяш отношение майка-дъщеря, независимо, че мажа ти е със същата майка. Както и не можеш да ѝ определяш кога, колко и как си гледа домакинството и мъжа. Виж мъжа ти може да я упрекне "за детето на сестра ми помогна и преди и след като се роди, за моето не си мърдаш пръстта", но той, а не ти. Щом до сега не го е направил по своя инициатива, а не ти да му "го показваш", значи няма и да го направи. Разбирам положението ти, но си гледй бременността и не се ядосвай на свекървата, защото погледнато реално не може да имаш тези претенции към нея. Твоята майка къде е? Ако дъщеря ми е с проблемна бременност, не бих я оставила да разчита на свекърва. Ако и тя не може да ти помага, все пак единствения от който може да очакваш помощ е мъжа ти. И той е бил наясно какво ще е положението

# 36
Ей,че сте и вие.Притеснена  е  бременната,иска дете  и   е готова на много да го има.Както говори,двор и друго-не  е апартамент  и голям град.Има работа и  я чака.Грижа за други хора-също.Лесно е по учебник да кажеш какво е  редно,трудно е да се направи.Принципно сте прави,ама всеки  различно може да приложи  правилното виждане.
Знам какво е,бременна ,в началото ,идва деверът и  аз най-нахално си продължих в леглото моите занимания,не  помня книжка ли четях ,но в стаята си останах,все пак те идват през седмица и очакват все гости да са,и  етървата бременна,6 месеца   върви напред от мен.Свекърва ми ме направи на нищо,че не съм ги посрещнала.
Знам,да съм отишла отделно да живея,и  всичко останало.Ама голям процент хора живеят заедно или наблизо.
Аз бях за задържане в началото,подразних се,че  ставам слуга.Каквато съм аз ,такава и етървата-снаха.Що  трябва да бера винаги грижа.Момичето трепери над бременността си и вероятно се страхува,дай  боже да е  добре.И тази да се оправи с чистене и си поеме задълженията с двор ,мъж и  други.Понякога не можем да излезем от ситуациите.Не  сме гледали като се женим.Разбирам какво  дразни-оставя тук на снахата и прави за дъщерята  всичко.Не  си взема работата с нея-това е проблемът.

# 37
Боряна, решението на момичето е да си гледа техния етаж или стаичка или каквото там имат в явно общата къща. Да не се интересува от двор, баба, свекър и прочие. На техния терен мъжът й каквото свърши, пък че не е супер чисто навсякъде и редено по конец, майната му. Да й готви, защото за нея е важно да се храни пълноценно и да е чисто в помещенията, които ползват. Тя като лежи, а той е на работа през деня, и няма нужда от голямо чистене.
Скрит текст:
И не говоря наизст. Второто ми раждане беше секцио с някои усложнения. Отказахме да идва някой, таткото си взе 15-те дни бащинство, докато наредим режима и това беше. Чистеше се обитаваната площ, пък че килера ми не беше реден 2 години, голяма работа,оправих го като си стъпих на краката. С първото бях нормално и по същия начин, ама тогава нямаше тия 15 дни. Караш го по-полека, зокато се поокопитиш и толкова.
Да си чете или каквото там я разтоварва, а не да върти пък зълвата, пък двора, пък свекъра... Само се разстройва и вълнува, което й е противопоказно.

# 38
  • при късмета
При проблемна бременност, със съвсем чиста съвест оставя нейната си къщна работа да я върши който иска, но пък и не държи сметка какво е свършил друг, освен мъжа ѝ.
Така не се ядосва и си гледа бременността.
Кати го е написала вече преди мен

# 39
Твоята майка къде е? Ако дъщеря ми е с проблемна бременност, не бих я оставила да разчита на свекърва. Ако и тя не може да ти помага, все пак единствения от който може да очакваш помощ е мъжа ти. И той е бил наясно какво ще е положението
Почина от рак на гърдата когато бях на 3 години. Баща ми се ожени повторно,  но живеят с втората ми майка в друг град.
Помагат ми, но втората майка си остава втора завинаги.

# 40
Отдавна съм тук и ви разбирам.
Вие  не разбирате,че има  различни хора.Които не са стигнали до това да застанат  ребром.Ще  стигнат до там,но сега не са.
Острите упреци не помагат,сега това момиче има нужда от  по-топло отношение.
За  други се чудя знаят ли какво искат.Но  тук с повече внимание  трябва.Не  искам да нанпиша какво мисля.Какво може да стане   и какви упреци да има.
Знаеш  нещо,но друг не го знае, тряска ти обвинения и  те ядосва и дразни-това казва тя за мен.Оставете зълвата и свекървата,майка и да беше пак така.Сега има нужда от помощ.Да  не прекаляваме със самостоятелност,има моменти  и за подкрепа.Просто започна грешно,но  и аз така правя понякога,не намирам ядката на проблема,а   обвивката показвам.Вече ме научихте.

# 41
  • при късмета
Твоята майка къде е? Ако дъщеря ми е с проблемна бременност, не бих я оставила да разчита на свекърва. Ако и тя не може да ти помага, все пак единствения от който може да очакваш помощ е мъжа ти. И той е бил наясно какво ще е положението
Почина от рак на гърдата когато бях на 3 години. Баща ми се ожени повторно,  но живеят с втората ми майка в друг град.
Помагат ми, но втората майка си остава втора завинаги.
То втората майка си остава такава, ти искаш свекърва ти да я замести. Не те упрекваме, опитваме да ти обясним, че въпреки всичко претенции точно в този вид не може да имаш към свекърва си. Не се вторачвай в това какво прави или не прави, а гледай само бременността си и мъжа си, за де не се ядосваш. Само с вашето си домакинство ще се справите, а другото като и ако стигнете. И мъжа ти трябва ясно да покаже на останалите в къщата приоритетите си, защото в случая всичко него чака. но и двамата сте били наясно, че ще е трудна бременност и е трябвало да си планирате нещата така, че сами да се справите изначало. Пък ако дойде помощ, добре дошла.
Ако започнеш така да мислиш, много по-спокойно ще си изкараш бременността да края.Тъкмо после, ако свекървата започне да ти се бърка за детето ще имаш пълното основание да я отрежеш или да ѝ покажеш, че когато не е помагала, кагато си имала нужда, то не може да командори, когато вече се справяте

# 42
Ами това казвам. Щом е нормално да предпочиташ собствената си майка, така е нормално да предпочиташ собствената си дъщеря. "Аз си искам мама, ама тя трябва да иска мен" е  двоен стандарт.

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 18:04 от K.A.G.

# 43
КАГ ,не съм съгласна с теб точно сега.
Знам,че  се съм майка на снаха си.Знам,че  синът ми  има деца,дори  защото не може да ражда е  нужно разбиране.
Идва малко-дъщерята ще има дете,ама синът няма.
Не  съм помагала,но и не съм пречила.

# 44
  • Варна
На мен пък ще ми е адски неловко да се възползвам от изискана по този начин помощ - ти помогна на дъщеря си, сега си длъжна и на мен. Просто не виждам как ще я погледна в очите тая жена, ако се стигне дотам да я "заставя" да помага за да има баланс.

Общи условия

Активация на акаунт