С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 368
  • 788
  •   1
Отговори
# 45
Не  е въпрос заставянето.Да  идва отвътре  е нужно.Случаят е особен.Не   е ли странно тази свекърва да има едно дете,дъщерята.Винаги сте  говорили за делене...това е  делене за мен.

# 46
Делене е. И е съвсем нормално. КАГ го каза съвсем точно- нито към свекървата може да имаме отношение като към майка си, нито към снахата като към дъщерята. Кръвта вода не става. Иначе, за човещината да помогнеш, е друго. Ако имам възможност, защо да не помогна? Ще помогна, разбира се. Но да си въобразява някоя жена, че ще я поставя наравно с майка си или дъщеря си, значи е много заблудена.

# 47
  • Варна
Да де. Точно. Ама в случая не й идва отвътре, но снахата търси начин да я "застави". Разбирам огорчението и обидата й, но нека си даде сметка, че понякога изисканата помощ може да е по-зле отколкото никаквата помощ.

# 48
Ами аз я разбирам, Боряна. Всяка бременна има нужда да се почувства специална, глезена и център на света. Нормално е, а тук става дума за рискова бременност, чакана с години.
Но това е положението - навиването колко е лоша свеки в случая не само няма да помогне, ами и може да  навреди.

# 49
  • при късмета
Замислете се, че ако снахата не може да изисква помощ, то мъжа ѝ има пълното право да каже на майка си, че помага за детето на сестра му и преди и след като е родено, а за неговото трябва да я карат на сила. Конкретно в този случай имам предвид. Бабата се е вдигнала още в началното бременност на дъщеря си, в друга държава, без да има нужда и е била там и в началото като се е родило бебето. До тук нищо лошо или пък неестествено. Но идва време сина да дочака дете, за което са направили толкова много да се появи и, знае се, че е рискова бременност и майката трябва да лежи непрекъснато и тя се размотава 3 месеца да се прибере. И като се прибере и може поне домакинската работа да поеме, тя не го прави.
То вярно, че сина няма как да роди, но той според мен има право да каже, че майка им ги дели. Или поне, че дели децата им

# 50
Цитат
То вярно, че сина няма как да роди, но той според мен има право да каже, че майка им ги дели. Или поне, че дели децата им

Това казвам  и аз.
Синът  поне да уреди да оставят жена му на мира.

# 51
Всяка бременна има нужда да се почувства специална, глезена и център на  
Точно така. Но този, който трябва да я накара да се почувства специална, глеена и център на вниманието, е собственият ѝ мъж. Не майка му.

Ма ко, тя не помага за детето на сестра му, а помага на сестра му. За неговото дете, той няма нужда от помощ. Той нито ще бременее, нито ще ражда, нито ще кърми, нито ще ходи като болна овца от недоспиване. Не виждам ТОЙ от каква помощ има в случая.

# 52
  • при късмета
Той няма нужда от помощ, но двамата заедно имат нужда докато се появи детето им. Появата на детето на дъщерята е била мотивацията на свеки да помага. Сина също ще става родител, при това с много усилия. Пак подчертавам, че говоря за конкретния случай. Какво ми е мнението по принцип е ясно от предишните постове

# 53
Той няма нужда от помощ, но двамата заедно имат нужда докато се появи детето им.
Никаква нужда от помощ нямат двамата заедно. Жената има нужда от помощ и е добре мъжът ѝ да си стегне задника и да ѝ я осигури. Ако трето лице пожелае да се включи, ОК, значи получава бонус.

# 54
Скрит текст:
Твоята майка къде е? Ако дъщеря ми е с проблемна бременност, не бих я оставила да разчита на свекърва. Ако и тя не може да ти помага, все пак единствения от който може да очакваш помощ е мъжа ти. И той е бил наясно какво ще е положението
Почина от рак на гърдата когато бях на 3 години. Баща ми се ожени повторно,  но живеят с втората ми майка в друг град.
Помагат ми, но втората майка си остава втора завинаги.
То втората майка си остава такава, ти искаш свекърва ти да я замести.
Абе, не е баш така като се замислиш. Мащехата кръвна връзка няма с майката и съответно с бъдещото бебе, а на свеки то й е кръв чрез сина й.
Пак ще се повторя, но от написаното аз виждам, че момичето се впряга за неща извън тяхното домакинство, което е напълно излишно. Не знам какво са изисквали досега от нея, но ако е било помощ за всички в къщата, работата по двора и т.н., е редно да им се разясни, че сега приоритетът е друг и ня и мъжът й не трябва да бъдат закачани. Щото то е достатъчно него да го юрнат по двора, а от нея да чакат да си сготви и изчисти.

# 55
И за мен е делене. Да, сина няма да ражда, но това е неговото бебе, което е извоювано в люта битка, на цената на болезнени и скъпи процедури и хормонални терапии - в случая няма значение кой ражда и бременее, внучето си е внуче. Нормално е, ако си човек на място, да помогнеш. Свекървата явно не е. Ама да се оправя свекървата. Ако съм на мястото на това момиче, ще си седна на дивана с хубава книжка и ще си правя кефа на чаша сок цял ден. Майната им на ангажиментите, ако се спъна в чорап, ще го поместя и дотам. Няма да се отзовавам на вопли за домакинстване особено, ако става дума за уморителни дейности. Ако е дреболия, ще си помисля, но няма да се напъвам. И оглушавам за всякакви обвинения, критики, недоволство и прочие от страна на свекъри - да мрънкат, аз си имам книжка, чайче и си потърквам корема. Нервите за лошотията на хората са излишни...

Авторката да се подготви, че появят ли се и двете бебета, това на сестрата все ще е по-по-най. Вижда се, че има делене, в случаите, които аз съм наблюдавала, това се предава и към внуците.

# 56
Да, съвсем нормално и човешко е да помогнеш, ако имаш тази възможност. Обаче да се вменява като задължение, как пък не.

# 57
И пак стигаме до простичкия факт, че майката помага на дъщеря си, защото ѝ е дете, а свекървата не помага на снаха си, защото ѝ е чужда. Ще помогне на сина си, ако бъде въвлечен в отглеждането на това дете, както и в домакинската работа.
Виждала съм го на живо това. Свекървата – прясно оперирана от рак, не ѝ се занимаваше с палаво внуче. Но се зае, за да отмени сина си. Защото ѝ станало жално, че след нощна смяна (и синът, и снахата работеха на смени) снахата се фръцва и си ляга да спи, а синът гледа детето. И за да може синчето също да поспи, бабата се пожертва. Ама, както вече казах, помагаше на сина си, не на снахата. Тя, така или иначе, нямаше нужда от помощ.

# 58
Боряна и Уиш май не сте ме разбрали. Казвам, че двойният стандарт и деленето  не е хубаво,  независимо от коя страна идва и към кого е насочено.  

Забелязала съм , че там където има етърва и зълва, снахите много искат свекървите, там , където няма конкуренция - свекървата е нежелана. Това за какво говори?

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 20:52 от K.A.G.

# 59
КАГ, мисля, че говорим за едно и също нещо с теб. Да, двойният стандарт не е хубаво нещо и наблюденията ти са верни. И да, никоя свекърва не може да очаква да получи отношение като към майка, защото не е майка на снаха си. И да, никоя снаха не може да очаква отношение като към дъщеря, защото не е дъщеря на свекърва си. Това не изключва нормални, дори мили взаимоотношения, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт