С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 539
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
  • Ямбол

Всеки ден има с какво да ме дразни - днес я помолих да дойде по-късно следобед(искала да си готви),

Защо готви у вас?
Защото не е добре, забравя. Беше направила пожар у тях и многократно опушваше съседите над нея. Накрая изхвърлихме всички печки и котлони и ѝ оставихме само една микровълнова. Понякога си взима каквото аз съм сготвила, но повече предпочита сама да си го направи, без да се замисля, че ни товари да я следим, дали и у нас няма да забрави нещо.

# 586
Лиляна, няма ли вариант да я запишете към някоя кухня? В нашият квартал има една баба, с подобни на вашите симптоми. Щеше да запали целия блок, та от тогава е доста известна 🧐. Дъщеря и взе всички уреди и я убеди всеки ден да ходи да си взима ядене от една близка кухня. Говорила съм с бабето, голям агент е - бивша учителка и все разказва някакви смешни истории за бившите си ученици. Но си личи, че не е съвсем добре. Sad

# 587
Добра идея - социален патронаж се нарича тази услуга и освен кухня (която доставят до дома), предоставят и още някакви грижи,  полага се на пенсионери, болни и лица в неравностойно положение. Има такса, която е процент от дохода на ползващия услугата, като този процент зависи от разни условия.

# 588
Няма как финансово да се оттърват от родителите. Просто природа... Мъжът на Гугъл или трябва са прекъсне всякакъв контакт с тях (което е нечовешко и слабо вероятно) или трябв да продължава са дава парички. Срядно положение няма, защото “свекърите” няма да позволят. Ако спрат паричките, по това което разказва Гугъл, те ще ги подлудят.
Гугъл от кой град сте, ако е ОК да споделиш?

От София. Simple Smile

# 589
  • Ямбол
Не е лоша идеята, но няма да иска. Ще го подхвърля на мъжа ми в подходящ момент все пак. Но тя е на химиотерапия и на нея почти всичко ѝ горчи. Водила съм я лятото по ресторанти на морето с много добра кухня, е, горчало ѝ, боклуци били давали.
Засега го играя лошата и капризна снаха, която не дава да я безпокоят и донякъде успявам да си извоювам спокойствие в личното си време, но понякога като си навие, няма спирка.

# 590
Аз си признавам, че на мястото на Лиляна отдавна да са ми гръмнали бушоните. Бих купувала продукти с мои пари и бих готвила тристепенно меню и за обяд, и за вечеря на свекървата, но това системно идване и действане в моята кухня, не и не, и не, и още безкрайно не.

# 591
  • София
Аз си признавам, че на мястото на Лиляна отдавна да са ми гръмнали бушоните. Бих купувала продукти с мои пари и бих готвила тристепенно меню и за обяд, и за вечеря на свекървата, но това системно идване и действане в моята кухня, не и не, и не, и още безкрайно не.

Ама проблема е, че тя не ще на Лиляна манджите ... иска САМА да си готви, и аз съм си мислела, че на мястото на Лиляна сигурно бих гръмнала!

# 592
  • Ямбол
Да, проблемът не е нито в парите, нито в качеството на продуктите. Тя така или иначе си "пазарува" от нашия магазин. Запънала се е сама да си готви и толкова. Няма начин да се опитам да готвя като нея - мазно и запържено.
Просто ще дойде момент, в който няма да мога да я изтърпя и ще става каквото ще става.

# 593
Да, проблемът не е нито в парите, нито в качеството на продуктите. Тя така или иначе си "пазарува" от нашия магазин. Запънала се е сама да си готви и толкова. Няма начин да се опитам да готвя като нея - мазно и запържено.
Просто ще дойде момент, в който няма да мога да я изтърпя и ще става каквото ще става.
След като е направила пожар в нейната кухня и забравя включени уреди, напълно реална е опасността да направи пожар или друга беля и у вас. Може би е най-добре да наблегнеш на тази идея и мъжът ти да убеди майка си, че не бива да си готви сама нито у тях, нито у вас, нито където и да е. Реално погледнато, това е все едно да оставиш 5-годишно, без надзор, да включва електроуреди. Единственият безопасен вариант е всеки път, когато тя готви, някой от вас да е до нея и да я пази, което е прекалено. И като се има предвид, че мъжът ти най-вероятно по цял ден тича по задачи за магазина (доставчици и други подобни), на кого ще се падне честта и удоволствието да пази мама му да не гръмне или подпали кухнята? А, да, бе, да! Как пък не! Но по-добре, вместо със скандал, пробвай с версия "безопасност".

# 594
  • Ямбол
Досещаш се, кой е във версията безопасност. Всеки път им казвам, гответе си, когато сте двамата. Но тя няма ориентация за време и понякога ми се пречка, когато съм аз вкъщи.
Веднъж беше идвала в 3 сутринта - наспала се и си мислила, че е сутрин. Дошла вкъщи, видяла ни, че спим поседяла малко в склада на едно диванче и си тръгнала. Усетихме я по багажа, който беше оставила - продукти за готвене.
Аз просто съм се примирила, че към момента няма друг начин, но това не ме успокоява и понякога се дразня, особено когато знам, че може да се съобрази, но не го прави, защото си е наумила и трябва да стане. Иначе не прави проблеми, не си налага, не се кара, но ей така кротичко и миловидно си действа да става каквото си е решила.

# 595
Щом е влезнала без да ви събуди, значи има ключове. Вземете ù ключовете. Аз на майка ми (дразни ме поради други причини) не съм ù давала ключове и така ми е спокойно.

# 596
Иначе не прави проблеми, не си налага, не се кара, но ей така кротичко и миловидно си действа да става каквото си е решила.
Ето това е безценен урок, ако човек успее да го научи.На мен отвътре ми идва да действам с тигана по главата, обаче в последните години се замислих кое ми е по-важно- да дръпна един хубав скандал или да направя каквото аз искам, когато поискам, както поискам и ако изобщо поискам. Избрах второто. Много ми хареса. Та, пробвай и ти с кротко и миловидно действие.

# 597
Оф, то и с взимането на ключовете не е лесно. Баба ми (на близо 80 години е) се беше изгубила в Димитровград. Отишла до пазара и на връщане забравила къде и е апартамента. Хубаво, че имаше ключ за апартамента на вуйчо ми, защото явно него си спомнила. Та беше отишла там и после като се прибали си я намерили поне на топло и сухо в тях.

# 598
  • София

Уиш, истината е, че жената е болна, но не е все още безумна.
Забравя и ще се задълбочава, ти поне знаеш как е било с баща ти, аз знам как беше с майка ми, но няма как да ѝ се забрани всичко- все още не е стигнала фазата " зеленчук", за да се държат така с нея.
По- скоро, трябва да се помисли за човек, който да прекарва половин ден с нея у тях и тогава тя да пазарува и готви.

# 599
По- скоро, трябва да се помисли за човек, който да прекарва половин ден с нея у тях и тогава тя да пазарува и готви.

Точно това си мислех да предложа. Ако имат възможност, да ѝ наемат нещо средно между медицинска сестра и компаньонка. Ако не се заинати, че не ги иска. Обмисляла съм за далечното (надявам се далечно) бъдеще такава опция за майка ми и съм абсолютно наясно, че тя ще изгони когото и да наема за отрицателно време.

Общи условия

Активация на акаунт