Новата мис България

• 91 030
  • 907
  •   2
Отговори
# 810
  • София
Думата Шушана е идеална за използване с терапевтична цел за правене на звук Ш - има я в сричка ШУ и след това веднага в ША.

# 811
Еврейското име е "Шошана" обаче. Защо с "у" са ги направили въпросните "кавъри"?

# 812
 А ние българите какво общо имаме с евреите, че да пеем техните шушони?

# 813
  • София
Спасили сме ги!  Simple Smile

# 814
https://en.wikipedia.org/wiki/Erev_Shel_Shoshanim

Защото оригиналната песен е еврейска. Шошана има някакво значение - роза, лилия, съответно и женско име, както и ние имаме женските имена Роза и Лилия. И сръбският кавър, от който нашите са крали, е "Шошана". За мен някой почитател на сръбското просто е чул песента и я е откраднал, без много да му мисли. Може и той да си е мислел, че за шушони пеят.

# 815
 Това е положението в България. По света композират арии и сонети , а ние пеем за шушони и цигании. Идол ни е някакъв си Гришо и Никол. Като се замисля, мис България Тамара е просто идеална за страната ни  Laughing

# 816
Баба ми пееше тази песен преди 30+ години. Сега дали е било Шошана или Шушана не мога да кажа, но явно песента не е новост по нашите земи.

# 817
Не разбирам какво общо има Григор с Тамара и Шошана.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 20:38 от katty_m

# 818
Добре е че Григор Димитров е идол на младите хора, защото е постигнал и продължава да постига нещо велико, за разлика от списващите тук. При това с много труд и упоритост, а не като се съблича, плаща или пее тъпотии. Който не го разбира, да обвинява КПД-то си, а не Г. Димитров. И не, не гледам тенис и не се интересувам от този спорт!

# 819
  • в кукувиче гнездо
Не разбирам какво общо има Григор с Тамара и Шошана.
Слава Богу нищо!!!

# 820
Баба ми пееше тази песен преди 30+ години. Сега дали е било Шошана или Шушана не мога да кажа, но явно песента не е новост по нашите земи.

Май Сузана беше.

# 821
Шу(о)шана си беше.

# 822
Ми, аз се радвам като печели, но не съм в екстаз и не ми е идол. Иначе - хубаво момче, може да си намери и по-готина и млада приятелка Simple Smile
Ми да! Ето мис България, например!

# 823
Ужас))
Като споменахте световно известните българи се сетих за Нина Добрева - според мен, тя е с типично българска красота. Миските ни трябва да са като нея, а не някакви изрусени и ремонтирани.

# 824

Категорично беше така. И аз я знаех като малко дете, с "у".
Simple Smile
Ми, аз се радвам като печели, но не съм в екстаз и не ми е идол. Иначе - хубаво момче, може да си намери и по-готина и млада приятелка Simple Smile
Ми да! Ето мис България, например!
Бива, ама от някоя друга година.
На мен човекът нищо лошо не ми е сторил, все пак...

Общи условия

Активация на акаунт