Първи зъбчета напират, ДЕКЕМВРИйчетата се нервират

• 11 749
  • 283
  •   1
Отговори
# 15
Аз пак късно...
ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН
на Вики, Мони, Стани и Павката!!! Да са ви живи и здрави! - на патеричка Embarassed
Да са живи и здрави и днешните Мони на Лориан и Кристиан на Кибама!
ЧЕСТИТО И ЗА НОВАТА ТЕМИЧКА! thumbsup на Янич и Мимиска!
За срещата в Борисовата градинка - срам, не срам, ама няма как да до'да... Blush Превозът е невъзможен, т.е. системата е "хризантема" #Silly
Елс, явно топлото време отприщва глупостта и лудостта #Crazy На мен днес една непозната в градинката ми каза, че детето ми е дебело и да спирам да го кърмя, а да се изцеждам и да му давам от шише, ама по-малко smile3555 Едвам се удържах и запазих благоприличие...А каквато съм пухкавка в момента можех набързо да се саморазправя (и то с кеф)! Всеки, разбира или не, дава мнение и съвети... Ама ми мина! Wink
А, Кокита е по-бърза! Коки,чудно сте си наддали! Продължавайте все така! Wink
За киселите - продават се готови, пише си "Кисел" и имат различни вкусове - екзотик, ябълка, лимон и пр. Иначе това е царевично нишесте, брашно от овесени ядки, плодово брашно, обезмаслено мляко и аромати. Някои го разтварят с мляко, но за нашите джуджета е по-добре да е с вода. Купих си мнооого пакетчета от един магазин в квартала. Ако има нужда - ще купя и ще ви изпратя!
Мамамая, Калоянчето също си го има на бузката тоз мръсен лишей - било реакция към някои храни, които аз ям, напр.белтъчините на кравето мляко. Е, като спрях да ги ям, то пак там си стоеше. Мажа го с кремче и сега е мнооого добре, дори на моменти изчезва. Навсякъде чета, че в общия случай тези реакции се израстват. Така че въобще не му се притеснявай! Стискам палци!

# 16
  • София
Добро утро!
 Hug

Днес се очертава един хубав летен ден! Което веднага насочва мисълта ми към планираната среща. Аз ще гледам да дойда, но ако до към 14:15 ме няма, не ме чакайте, а се мушкайте на хладно в парка.   smile3539

baloni Честито на бебе Моника на мама Lorian и на бебе Кристиан на мама Kibama, които днес празнуват 5 месеца! Здраве и усмивки!!!  baloni

Изпълнен със   Nature Sun With Face ден желая на всички,
 wavey засега

# 17
Добро утро и от нас!
Навън сео чертава хубаво време и се надявам повече мами да се  включат за срещата.
ЧЕСТИТ МИНИ ДЕН ДЕН НА МОНИ НА ЛОРИАН И КРИСТИАН НА КИБАМА!
ДА СА ЗДРАВИ,ВЕСЕЛИ И ПОСЛУШНИ!!![/[/size]center]

# 18
Добро утро!
Момичета, благодаря ви  Hugза милите думи и успокоението. Ама и аз не се бях притеснила особено. Само дето педката ме нервира с тези изказвания. Те май докторите са два вида Sick - едните нищо не казват и не обясняват, другите пък при първа възможност бълват всякакви диагнози със или без основание. А на мен и на мъжа ми вторите са ни особена "слабост", защото преди няколко години заради една по-специфична инфекция на гърлото, която докторите тук не можаха да разпознаят и която в крайна сметка се излекува с 3 намазвания с точното лекарство, на мъжа ми му бяха поставили диагноза "туберкулоза". Както казах всичко мина много бързо и лесно, но чак когато се намери точния лекар, който постави точна диагноза и предписа правилно лечение. Обаче да не ви говоря до какво психическо състояние беше се докарал мъжа ми, едва ли не беше легнал да умира! Та затова и вчера така се издразних ooooh!. Не може без никакви изследвания, най-малкото, да говориш за анемии и тем подобни. А и тя, докторката, за първи път се дъни така, може би и затова.
Но за съжаление с това не свърши лошото ... Изобщо вчера беше е*ати и деня!  smile3511На свеки аз съм й виновна, че Стени не я познавал и не й се радвал много. Е, как да я познава, като 3 месеца те идваха да го виждат по 1 път в седмицата за не повече от половин час. А после като взехме да излизаме по разходки само чака ние да минем през тях и ако не минем - се сърди. И вчера върха беше като изръси, че изобщо не съм й давала да пипне детето, защото учтиво и обясних, че ако го вземе да го разнася на ръце из двора си, после Стени няма да иска да стои в количката и ще трябва аз да го нося и да бутам празна количка и й предложих ако иска да си ни изпрати до вкъщи и тя да го носи, а аз да бутам празната количка. Познавам си детето, за разлика от нея! Но аз бях до тук! Все правя компромиси, за да не счупя хатъра на някой, все пак са родители на мъжа ми, но повече не може! Добре поне, че мъжа ми е свестен, че понякога подобни глупости развалят семейства.
Ама стига съм ви ревала newsm50, вече сигурно ви писна от мен Embarassed, само да се оплаквам такава ...
Така че сега по ред на номерата:
БРАВО на малката Веси, само така да продължава и напред!
Честито на Моника и Кристиан за поредния закръглен месец!
Завиждам на софийските мами, че ще се срещат! Чакаме писмени и фото доказателства за хубавото ви събиране!
За киселите поразпитах и ми казаха, че това е царевично нишесте, което е сварено с вода или мляко и с добавен плод или плодово пюре към него. А също така имало и готови пакетчета, както е казала и Ян Бибиян.
Ине, пюретата Сънвал, които продават тук, не мисля, че са нелегален внос. Знам как би изглеждала една стока, която е минала леко по тъча. Тези си имат етикети на Неделчев и Неделчев, ако бяха нелегални нямаше да имат български етикети или ако ги имаха, то щеше в цяла България да се продават такива. Просто явно жената ги продава на минимална надценка. Вчера пак ходих до това магазинче и специално огледах цените - ами такива са, не съм се объркала - пюрета Сънвал за 1,00-1,20лв, сокове Кинела - 1,00лв. А вчера си взех от там и това мляко за тяло, но за 5лв. И даже жената точно беше получила стока и я разопаковаше и всички кашони си бяха и те  с надпис Неделчев и Неделчев. Поне за едно нещо да сме на далавера в този наш град, иначе хич не си мислете, че е евтино тук, даже е доста скъпо, защото ...е, ти в предишния си постинг го беше казала (асоциацията, която направи, като чу Свиленград).
Айде стига, че пак се улях... smile3505 smile3521

# 19
Добрютрооооо  Sunglasses

Честит 5-ти месец на Мони и Кристи!

Урааа, има слънце - има купон. Ще джиткаме навън! Ние сме в парка!

Да се включа и аз по темата за кожните проблеми: При нас май не са лишеи, а си е направо АД. Вчера пуснах запитване в темичката в здравословни и чакам отговор от д-р Бърди. Ето малко снимки: http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=37758  При нас стои от 2 месеца вече, а от няколко дни виждам, че и по главата започва  Cry. Педито беше казал, че е от пресушаване и изписа Линола Фет, но ефект няма.
Някой има ли подобен проблем? Как го решавате?

# 20
ЧЕСТИТ ДЕН-ДЕН НА МАЛКИТЕ СТЕНИ, МИРИ, ВЕСИ, СИМОНА, БОЯНА, АНИЧКА, ПАВЕЛ, ИВЕТ, ВЕНЦИСЛАВ, ВИКТОРИЯ, ИНА, МОНИКА, КРИСТИЯН!!! ДА СА ЗДРАВИ И ДА ИМ СЕ ПОКАЖАТ ЗЪБКИТЕ БЪРЗО И ЛЕСНО!
Извинете за закъснението - не успявах да се свържа в сайта. Мерси за пожеланията на Рада. Тя винаги около датата си е много дива и после става сладичка - астрологично ша да е:) Ето сай за добри хороскопи http://www.adze.com/ В момента се приспива като си пее нещо ааааоооааа, така и баба може като не реве а:)! (или в нашия случай "баба не може" понеже не ще да я гледа хаха)

Бгбубу - Нефи страшна капия в бънджито! Все се чудя дали да взема на Рада, ама тя хич не се впечатлява от тези изобретения:( Взех й люлка, тя реве в нея, сега ще си я троша у главата. Мъжо ме пита що не седна аз в нея хехехе.

Което ме навежда на темата за килата - мамите дето са по 45кила -- вие как я мислите тая, такива манекенки да не се оплаквате ей! За последен път съм била под 50 на 13 години Mr. Green Иначе, колкото и да ми е мъчно, само със спорт ще стане. Вчера 90 минути се потих и беше страшен зор! Но по странен начин се чувствам много силна след раждането!! Неспането да не би да те прави издържлив?! Не мога да не ям обаче - цял живот съм била лакомия:( Затова сега всички обиколки са ми с 5см отгоре Cry Как да е.

Кърмата - не знам да намалява от спане по корем! При мен има повече като се движа заради по-доброто кръвообръщение, и като ям авокадо, зехтин, кисело мляко (не питайте защо точно това) Даже понякога успявам да заситя Рада без да иска допълнително Praynig Другото е, че ако съм дори малко изнервена - няма папу и това си е!!!

Кожните болести и алергии - при нас май има екзема (то си е вид алергия де) и се мажем с един крем-гел дето доста помага. Казва се Дипробейс или Дабълбейс. Има и други - Ойлатум и Е45. Ако някой има проблеми или иска да му купя да казва - пътуваме за София на 12.06. При Рада още от 3 седмица има малко обрив, но от 3 месец стана сериозно. Сега понякога е зловещо (дере се до кръв по бузите), понякога е гладка като порцелан. Тя реагира на кърмата, когато ям яйца, сирене, мляко и риба. Казват, че повечето деца израстват тези проблеми. Дано, ако имате такива се махнат!! Много ги мъчи. Само си представям с шарка как е...

Зъбите - нашата мома й текат лигите вече 2 месеца, но няма зъб. Май й харесва като й чеша венците Crazy Даже й купих четка за зъби за целта хехе. Вие мажете ли ги с гел?

Спане - по колко часа спят бебешоците на 5 месеца? Чела съм, че 15 е нормално, ама Рада понякога и до 13 не докарва. Няма какво да се оплаквам - детето си спи през деня по няколко пъти (по-точно, не издръжа да е будна повече от 2.5 часа на един път), ама нощем нали си има график за ноктюрна аеробика с вдигане на дупето и краката и яко трясване върху дюшека, та не се събира много..

# 21
добро утро и от мен
абе Ине като го гледам това на фаната по бузката и на мирелката е нещо такова, а какво е това АД, че незнам  Embarassed
Елси мила ма тя тази твойта свеки кво иска не разбирам ма не става така това, аз понеже си нямам свеки от една страна добре, но от друга на майка ми се карам понякога за такива неща.
ох така се ядосах тази сутрин, успах се станах в 9.10 и като се обадих на педката да ходим за това на бузката ми каза че била в болничен за един ден  Close  и като й казах за кво искам да отидем било нормално това да не се тевожа, но ако ме притеснава утре да отида. Покани ме все едно айде от мен да мине ела
отивам да видя мойто диване кви ги върше
честито на порасналите бебоци
и приятно изкарване на мамите в борисовата градина и чакаме снимки послеее

# 22
ДД мами и бебоци   bouquetЧЕСТИТ 5 МЕСЕЦ НА ПОДРАСТВАЩИТЕ !
Елс за пюретата на Сънвал сте на далавера при нас струват 1.75лв ,а за педитата  ignore2цялата ни здравна система е такава  #Cussing out
моето свеки  ми помага за детето и не се бърка в отглежданетосамо по-малко ,но кой ли я слуша  Whistling, ние живеем заедно  Tired,което не ми харесва много ,но за сега това е положението  Confused
от два дена забелязах ,че Ели прави големи усилия да си налапа краката ,но неуспешни ,толкова есмешна  Crazy
пожелавам приятно прекарване на срещичката  Hug Hug Hug

# 23
  • Варна, морето и сините вълни!
ето ме!
отчитм се- цели и за сега здрави
Катето го захраних вчера с оризова каша. Свърши се рахата н амама. Но милата изгладняваше на 2 часа. Много ми е смешна като се храни - бърка в лъжицата, мажи, тика си я в устата...
Ми това е!
Инето това ми прилича на атопичен дерматит. Има едно кремче на мустела за АД. Много е ефикасно. Ние се отървахме от тези истории благодарение на него. Дано съм била полезна!

# 24
Как си дърлжите децата с чисти дрехи?! Сериозно. Рада плюе пюрето от боровинки навред и сега се чудя как да изпера тази лилавиня #Crazy

# 25
Как си дърлжите децата с чисти дрехи?! Сериозно.

Много просто - като ядем пюрета обличаме вече лекьосани дрехи! Говоря в мн.ч., защото това важи и за мен и за Стени. Той не плюе много, но пък обича да прави "брррррр" с пюре в устата и познайте какво става наоколо! Така че на него съм му заделила едни блузки и ританки само за такава цел и на мен един стар анцунг съм прежалила и така. За мен е по-лесно да се преобличаме, отколкото да търкам петна.

# 26
ох, много ме е яд, писах много и то се затри  #2gunfire #2gunfire
сега само по същество, без лирични отколонения:
за килограмите - при мен е трагично, плондир с увиснал корем, голямо дупе и изчезнали цици (пък и едно кърмене му ударих, 40 дена но както и да е)......
хотмама - за лекета - слагам според случая към репарата в пералнята едно от следните неща: белина за цветно или бяло, вениш окси екшън (или нещо такова) и един течен ариел (не му поня името) тъмно зелен на цвят за лекета. ако ми се занимава накисвам дрехите предварително във вениш.
за спането - всяко бебе е индивидуално - адрианица понякога спи само по 12 часа на ден  #Crazy
за свекървите - явно са 2 породи: разбрани и опъки. моята е от втория сорт. и съм разбрала едно нещо: нито жестовете оценява, нито компромисите разбира, нито изобщо й прави впечатление, че аз се държа добре, вместо да я изритам на улицата. за това златно правило: никога, ама никога не прави нещо повече от това, което са заслужили (става дума за гадните, кат мойта), за да не си повярвт, че са велики и да не ти се качат на главата, да се държат на къса каишка и на разстояние.
за кислеите - от нешестето много се дебелее, така че внимавайте. по-добре млечно-плодови каши или оризово-млечни.
друго не помня какво исках да кажа  newsm78

сега ще ядем и тръгваме на среща, да видим как ще се дотътрим.........

# 27
ДД и от нас!
ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН
на Вики, Мони, Стани и Павката!!! Да са ви живи и здрави! - на патеричка

Да са живи и здрави и днешните Мони на Лориан и Кристиан на Кибама!
ЧЕСТИТО И ЗА НОВАТА ТЕМИЧКА!  на Янич и Мимиска!
Елси, край нямат вашите теглила! Аман от докторски бръщолевеници и аман от свекита (аз си нямам, ама имам бивша, та си спомням  Crazy)
Ине, надявам се да не е атопичен дерматит, но прилича. Виж какво казво Мимито.
Мимито, според меньой си избързала малко с кашата - и ние цоцкахме през час и половина, но мина и сега пак сме на 3-5 часа през деня, а през нощта - ехееей - 10-12  Laughing Колкото повече чета за захранването, толкова повече се ориентирам към педагогическото. Но и моето зверче видимо не бърза  Laughing
Ян Бибиян, Нуше и други отчаяни от кг-те: за кърмачки Хербалайф предлага един прах-шейк, който се пие един-два пъти дневно (като за начало един път) вместо едно от храненията. Диета не се спазва. Кутията струва 110 лв  #Crazy , но пък стига за около 2-а месеца.
За не-кърмачки нещата са по-скъпи, но действат по-бързо - за 1-н месец трябват около 200лв.
Идеята е, че сваляш 3-5 кг месечно (повече е опасно за здравето), а ако си кърмачка до 2-а. И след това колкото месеци си отслабвал, толкова и "поддържаш". Целта е организмът да "забрави" старото тегло и да "запомни" новото.
За вас не знам, но аз от другия месец се мятам, че не само не отслабвам, ами съм качила около 4 кг.   #Crazy И съм около 60. А трябва да съм около 50.... Тежкоооооо!

За готовите кисели да предопредя - щом съдържат овесено брашно - не ги давайте за сега - овесът е от глутен-съдържащите!!!
mamamaya, и твоята педка е за  #2gunfire А АД=Атопичен Дерматит.
hotmama73, киселото мляко не ви ли обостря екземата? При нас всички млечни продукти предизвикват поне колики... За спането - нощем спи по около 15-17 часа с едно хранене сутринта в полусън. След това през деня трудно будува повече от час, така че не ми се мисли колко спи...
Аз днешната среща ще я пропусна.
Но вчера се видяхме с Правдето и Женимама - на кърмаческата среща. Беше супер, а и Маги постави тотален рекорд по стоене навън - 4 часа. До сега стоеше по 15 мин. до 1 час. Естествено се държа безобразно -мрънкаше, пищеше и към края изпадна в истерични ревове. 3 пъти спа в кенгуруто  Laughing. Като се прибрахме заспа като пън и 4 час гък не каза. За първи път се кърмихме навън. Много си е удобно.
Обаче аз съм като пребита и днес ще гледам да не излизам много-много. А и татито пак го няма, т.е. не мога да изляза с количката.
Вчера се намърдахме и в чужда количка - триколка, та сега решихме с мъжо дъ купим такава. Аз пак няма да мога да я изнасям сама, но има много висока проходимост и се управлява без никакво усилие, така че се влюбих в нея.
Много дълго стана - ЧАО!
А, лилит ме изпреварила  Laughing Каква белина за цветно ползваш?

# 28
И аз да се отчета в новата тема...
Елс, гледай си детето и само в краен случай ходи на доктори. Установих, че всеки доктор-специалист мисли, че неговата болест е най-страшна/важна (нещо като учителите - всеки си мисли, че неговия предмет е най-важния в у-ще - трудово, рисуване, физическо  Mr. Green), слагат тежки диагнози и изписват силни лекарства на общо основание. Маги в момента е с някакъв ситен обрив, който според мен може да се дължи на: ново бебешко олио, пюре от праскови, нови гадни памперси, овесена вода и неакане от 5 дни.Едно по едно изключихме нещата - първо се върнахме на старите памперси, спряхме всякакви пюрета за няколко дни, мажем се пак със зехтин, спрях овесената вода (не че имаше ефект  Mr. Green) и сега чакаме великото събитие - акането. Не знам от какво, но обрива намаля. Ако до 2 дни не изчезне ще отидем на кожен лекар, но преди това - тц. Пак ще ни изпишат някакви кортикостероиди, на които противопоказанията са повече от полезното им действие  newsm78
Мади, за спането по корем - преди да забремения и до 7-мия месец основно така спях, а сега съм намерила друга цака - лягаш по корем върху възглавницата (гледай да е по-висока), като я слагаш до началото на гърдите, така че циците ти да са "във въздуха" и да са минимално притиснати. Не е като да се "пльоснат" по корем, но става.
За килограмите и спорта - от днес подновявам тренировките, че бях настинала тези дни и хич не ми беше до скачане. Решила съм до морето да вляза във форма, 'щото вече не мога да се гледам. Първия краен срок беше 26 май, но явно няма да успея  Mr. Green
Мъни, много са ви скромни разходките - нашите започват към обяд и продължават до 8 вечерта - навън се кърмим, храним с пюре, преобуваме...
За лекетата - и Маги има 2-3 домашни дрехи за хранене, а като сме навън я завивам с една бархетна пелена (като в бръснарница), но като цяло гледам в количката да я храня с плодово пюре, че повече го кльопа. Ако все пак се омаже, дрехите натривам с обикновен сапун и ги накисвам във вода, а след това, заедно с другите бебешки дрехи - в пералнята.
Хотмама, радвам се, че вече си онлайн   bouquet
И на финала - ЧРД на всички пораснали бебоци  Misc Baby Bottle

# 29
Лилит, вземам си поука от теб! То и без друго си бях решила, че е време да се обръща тоягата от дебелия край...
Забравих одеве за спането - ако 15ч. са нормалното, то значи Стени горе-долу е граници. Той спи от 21:30-22ч. до 7ч., яде и пак спи (понякога не иска, ама си го приспивам) до към 9:30ч. После през деня спи на три пъти по половин час, ако съм късметлийка и по повече. Лошото е (лошо според някои де, на мен не ми пречи), че не умее да се приспи сам, трябва аз да го приспивам като го люлея в леглото или му дам да пие вода (нали се успокояваме само от биберони, които пускат нещо hahaha). Ама те всички деца са си различни. Така че, Хотмаме, не се притеснявай за часове, ако Рада е ненаспана, ти първа ще усетиш.

Общи условия

Активация на акаунт