Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 85 334
  • 883
  •   1
Отговори
# 135
Това е чудесно,Kriss.P , бъдете здрави с бебо.... Много се радвам, че всичко е минало по най-добрия начин и си доволна. Искам да те попитам дали имаш представа как стои въпросът със самостоятелните стаи? Ти в такава ли си? Имаш ли съквартирантка ? Аз след второто ми раждане там, мисля следващия път (почти сигурно решихме да има, но нека мине поне годинка още)  да си пожелая такава от самото начало . И още нещо сега се сещам . Бебетата са в отделно отделение, нали ? Това за леглата е много добро решение, тъй като в База 1 никак не бяха удобни  Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 10:07 от Анонимен

# 136
  • София
Ами аз съм сама в стая, не съм плащала за индивидуална. Те така или иначе гледат да не слагат по две жени. Вчера постъпихме заедно с още едно момиче, но тя беше в моята стая, докато освободят една от другите и после веднага я преместиха. За сега не казват да ми водят другарче...а отделението било пълно....А бебетата са на същия етаж, но от другата му страна. Водят ги на 3 часа, стоят колкото искаш, може и изцяло да го оставят при теб стига да си в кондиция. Мен сутринта ме раздвижиха и не смея за сега да го оставя изцяло само с мен. Може би последния ден ще си го взема. Иначе определено насърчават кърменето, но на мен още не ми е слязла кърмата.

# 137
Аз също родих там преди 20 дни.Доволна съм от персонала и условията.Леглата наистина са супер,особено за след секцио.

# 138
  • София
Някой има ли впечатления от др Попова?

# 139
  • софия
    В пакета за проследяване на бремеността влизат ли прегледи като биохимичен скрининг, фетална морфология, 3Д?

# 140
    Някой има ли впечатления от др Попова?

Нямам лични впечатления,но доколкото разбрах е от скоро в новата база на Вита.Преди е работила в Токуда.Потърси от там дали няма повече инфо.

# 141
      В пакета за проследяване на бремеността влизат ли прегледи като биохимичен скрининг, фетална морфология, 3Д?
      Да. В пакета влиза всичко, какво си пожелаеш. Плащаш го и оттам нататък всички изследвания, прегледи и т.н. са ти с 20% отстъпка, до изчерпването му.

# 142
      • София
      Здравейте, знаете ли каква евентуално е цената на леглоден за майка и/или бебе в случай, че се наложи допълнителен престой?
      В момента при нормално раждане цената включва 3 нощувки, а при секцио - 4 нощувки.
      Предстои ми раждане там, очарована съм от новата база, тъй като успях да посетя отворените врати през февруари, надявам се да сме доволни и най-вече всичко да мине по план и да сме здрави при изписването Simple Smile

# 143
      • София
      Някой дали е ходил пеша до база 2? Питането ми е дали има читав тротоар на тази улица Филип Кутев..
      Също, има ли паркинг за пациенти?
      Удобно ми е да отида пеша, но ако няма тротоар по-скоро ще отида с колата...

# 144
      • София
      Някой дали е ходил пеша до база 2? Питането ми е дали има читав тротоар на тази улица Филип Кутев..

Има, ама от едната страна само - срещуположната на болницата. Направих веднъж грешката в кишаво време да ида, някакво чудо - улицата е в скандално състояние, тротоарът може да се категоризира като що годе - добър, ама в това време си беше скапано отвсякъде! На следващия ден с колата. Има паркинг - удобно е.

# 145
      • София

Има, ама от едната страна само - срещуположната на болницата. Направих веднъж грешката в кишаво време да ида, някакво чудо - улицата е в скандално състояние, тротоарът може да се категоризира като що годе - добър, ама в това време си беше скапано отвсякъде! На следващия ден с колата. Има паркинг - удобно е.

Благодаря, мислех да се разходя, но май по-добре с колата.. Паркингът си е към болницата, нали? Заплаща ли се?

# 146

Благодаря, мислех да се разходя, но май по-добре с колата.. Паркингът си е към болницата, нали? Заплаща ли се?

Паркингът се заплаща, да. Първият половин час е безплатен, след това е 2 лева на час. Малко е скъпичко, поне според мен.

# 147
      • София

Паркингът се заплаща, да. Първият половин час е безплатен, след това е 2 лева на час. Малко е скъпичко, поне според мен.

Да, потвърждавам, ама какво да се прави. По-добре, че го има, долу на Драговица беше някакъв ужас с паркирането Grinning Склонна съм да си платя, стига да ми е удобно. И без това се чувствам като БТР зад волана Grinning

# 148
      Здравейте, бях на преглед (6-я месец след раждането). Преглед, цитонамазка , секрет. Виждам, че има дискусия, та не мога и аз да не се включа! Отидох до болницата пеша (втората линия на метрото ми е изключително удобна от вкъщи). Наистина има тротоар само от едната страна, но се ходи спокойно по него.. Малко имах проблем с пресичането точно пред болницата, тъй като хванах някакъв пиков час.  Може би е редно да се помисли за някаква пешеходна пътека или премигващ в жълто светофар. Все пак е болница и е близко до ума, че там ще пресичат доста хора. Не е добре да се чака някой да пострада, за да се задействат. Иначе впечатленията ми от сградата (и по-специално интериор, оборудване, персонал) са чудесни. Много е луксозно, лъскаво и може би води всички болници в София за момента. Обаче......толкова. Неприятно се изненадах от това, че са вдигнали цените и то не малко). Аз от първата бременност и преди това си ходя в База 1 при моят гинеколог.... Родила съм там двете си деца, второто от които се наложи да бъде секцио. Описала съм и двете си раждания подробно, тая само хубави спомени, персоналът е на много добро ниво. Акушерките са като нинджи Grinning ... Много добър и стикован екип.... Имам чувството, че всички се разбираха само с поглед.... Третото при всички положения ще бъде отново секцио. Но като чух сумата, която ще трябва да платя малко ми секна желанието да раждам отново там. Оказва се , че ще трябва да платя 2900 лв (тъй като след врото ми раждане, взех решение да съм в самостоятелна стая следващия път). Другият вариант е да платя 2400 и да съм с друга родилка (но 2400 са си пак сума). Не ми се иска да избирам друг лекар да ми следи бременността и да раждам на друго място. А вариантът да се следя при моя гинеколог и само за раждането да избера друго място, малко ме напряга,..... некоректно ще се получи. Вие какво мислите за новите цени ? Някой има ли като мен в такава дилема Sad ?

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 14:14 от Анонимен

# 149
      • София
      Здравейте, бях на преглед (6-я месец след раждането). Преглед, цитонамазка , секрет. Виждам, че има дискусия, та не мога и аз да не се включа! Отидох до болницата пеша (втората линия на метрото ми е изключително удобна от вкъщи). Наистина има тротоар само от едната страна, но се ходи спокойно по него.. Малко имах проблем с пресичането точно пред болницата, тъй като хванах някакъв пиков час.  Може би е редно да се помисли за някаква пешеходна пътека или премигващ в жълто светофар. Все пак е болница и е близко до ума, че там ще пресичат доста хора. Не е добре да се чака някой да пострада, за да се задействат. Иначе впечатленията ми от сградата (и по-специално интериор, оборудване, персонал) са чудесни. Много е луксозно, лъскаво и може би води всички болници в София за момента. Обаче......толкова. Неприятно се изненадах от това, че са вдигнали цените и то не малко). Аз от първата бременност и преди това си ходя в База 1 при моят гинеколог.... Родила съм там двете си деца, второто от които се наложи да бъде секцио. Описала съм и двете си раждания подробно, тая само хубави спомени, персоналът е на много добро ниво. Акушерките са като нинджи Grinning ... Много добър и стикован екип.... Имам чувството, че всички се разбираха само с поглед.... Третото при всички положения ще бъде отново секцио. Но като чух сумата, която ще трябва да платя малко ми секна желанието да раждам отново там. Оказва се , че ще трябва да платя 2900 лв (тъй като след врото ми раждане, взех решение да съм в самостоятелна стая следващия път). Другият вариант е да платя 2400 и да съм с друга родилка (но 2400 са си пак сума). Не ми се иска да избирам друг лекар да ми следи бременността и да раждам на друго място. А вариантът да се следя при моя гинеколог и само за раждането да избера друго място, малко ме напряга,..... некоректно ще се получи. Вие какво мислите за новите цени ? Някой има ли като мен в такава дилема Sad ?

И аз малко остнаха с пръст в устата след увеличението им, но в крайна сметка вече съм се хванала на хорото и ще го изкарам до там - 2400 секцио, или 2000 нормално. Свикнала съм с обстановката,както и с лекарите, та затова не ми се иска да сменям.

Общи условия

Активация на акаунт