На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 148 814
  • 3 388
  •   1
Отговори
# 3 330
Устройства не купувам от оператор.

# 3 331
днес 13,08 моя позната с договор до 23.08 пусна заявка за пренос от Йетел. За 10 дни до края на договора веднага получи смс 27 лв неустойка.

# 3 332
Ходих до Йетел. Обясних, че договорът ми изтича на 11 септ. в А1. Звъняха на някого там, изтърваха се ще е техен бивш колега. Можело сега като ми излезе новата сметка в А1 на 21 август, още от 22 да съм вече при тях. Без неустойка и без да дължа нищо повече към А1, захапвайки дни след зануляваме.

# 3 333
Полина@ - ще платите месечна такса и на йетел и на а1. Гледат да ви прехвърлят веднага за да си хванат целите. Не съм работил в А1, но и те имаха неустойка при предсрочно прекратяване. След като пуснете заявлението за пренос ще ви дойде смс. Най-добре звъннете на оператор на А1 и питайте. Ще ви кажат точна сума какво и как - разговора се записва и няма да ви метнат. Тези няколко месеца се въртят оферти за пренос и от трите оператора около и малко под 30 лева. Така че и другия месец ще е същото. Виваком имат и те на unlimited 20 ( като даже 6 или 9 месеца сте на 16 лева) след това 30-32.

# 3 334
Ходих до Йетел. Обясних, че договорът ми изтича на 11 септ. в А1. Звъняха на някого там, изтърваха се ще е техен бивш колега. Можело сега като ми излезе новата сметка в А1 на 21 август, още от 22 да съм вече при тях. Без неустойка и без да дължа нищо повече към А1, захапвайки дни след зануляваме.
Да, така е, както ти е казал. Ще платиш за останалите 20 дни, които няма да ползваш. Умно ли е това? Някой гони ли те от Yettel?

# 3 335
Между другото има го тоя феномен, хората се прехвърлят малко по-рано защото предварително търсят нови оферти и ги натискат с някакви невероятни планове които важат само за тях и само следващите 20 минути Joy После ама защо има неустойка. Аз съм на Виваком на 12 лв телков план, 1000 минути, 6 ГБ, не се индексира. От тях я ползвам 200 минути и 2 гб я не. Не виждам смисъл да плащам неограничени планове при положение че няма да ги ползвам. Не съм някоя баба, правя сериозен трафик на Уай фай. Когато съм навън нямам време да кисна в интернет, ползвам го само продуктивно. Баща ми скоро подписа на йетел пак с телково решение което му дава 20 процента отстъпка, 15 лв крайна цена, 20 мегабита неограничен трафик, картата е само за интернет понеже е глухоням и не му трябват минути. Яко напъва обаче видео разговори и ютуб, за което 20 мб са повече от достатъчни. Майка ми обаче чупи рекорда с 4 лв на месец на боб карта, 4 ГБ нет и толкоз, тя също не ползва минути и почти не излиза от вкъщи така че тези 4 ГБ стигат. Като вляза в офис на оператор и като ме нападнат много бързо се отказват. Питам ги имате ли нещо под 12 лв и почват да обясняват как нямат ама щели да ми дадат за 35 лв не знам си какви екстри, не знам си какви телефони подарък.Наскоро проучвах дали за малко повече пари не мога да получа повече интернет ей така за разкош, но няма. На Йетел мога да мина към фирмата в която работя за 20 лв неограничен интернет и минути, но пък не ми се ще да се връзвам към нея. На А1 има хубава предплатена карта където се пада че за 18 лв за 30 дни има 1000 минути и 30 гб нет. Което мисля че реално задоволява 90 процента от потребителите, евтино е и няма обвързване. Генерално възгледите са ми, че искам да плащам за това което ползвам. Жена ми пък доста години седи на предплатена на Виваком, говори с малко хора извън работата и ползва интернет канали за комуникация. Сега съвсем се изхитри и си взе есим карта от чужд оператор, пакет само интернет, без срок, купува 10 ГБ и кара с тях докато свършат, реално на гигабайт излиза скъпо, обаче кара с месеци и излиза без пари спрямо план. Аз съм си взел същото за други държави като ходя защото примерно за Турция Виваком на  моя план реже глави за нета. Беше над 20 лв на МБ. Ако всички бяха като нас мобилните оператори щяха да фалират Joy

# 3 336
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Големи скръндзи излязохте Вашата фамилия😀😀😀. Това го казвам с най-добри чувства. Аз също не обичам за нещо, което не ползвам. Има една карта на Йетел на 6,20лв.по спомен. Стара е и съответно няма индексациите обаче все им е трън в очите, когато отида в офис. Да съм преподпишела пак на същата цена. Е, какъв е смисъла-да ми вдигнат таксата догодина и да се простя с тези 6лв.😀😀😀Големи сладури.

# 3 337
Големи скръндзи излязохте Вашата фамилия😀😀😀. Това го казвам с най-добри чувства. Аз също не обичам за нещо, което не ползвам. Има една карта на Йетел на 6,20лв.по спомен. Стара е и съответно няма индексациите обаче все им е трън в очите, когато отида в офис. Да съм преподпишела пак на същата цена. Е, какъв е смисъла-да ми вдигнат таксата догодина и да се простя с тези 6лв.😀?😀😀Големи сладури.
Какво получаваш срещу тези 6.20лв.?

# 3 338
Как става това купуване на сим карта на чужд оператор?

Сега съвсем се изхитри и си взе есим карта от чужд оператор, пакет само интернет, без срок, купува 10 ГБ и кара с тях докато свършат, реално на гигабайт излиза скъпо, обаче кара с месеци и излиза без пари спрямо план.

# 3 339
Как става това купуване на сим карта на чужд оператор?
eSIM е, тоест не е физическа, а се зарежда в телефона като профил(настройки). В много сайтове продават такива само с интернет.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 18:55 от Moderator (Bubanka)

# 3 340
Да, eSim, дори револют вече предлагат такива. Ние ползваме bnesim, цените са добри и най-вече имат предплатени пакети с интернет чийто гигабайти не изтичат. Отделно въртят някакво крипто, някакви реферални подаръци, в резултат на което чат пат получавам 3 евро в акаунта, вече имам 30 лв. Подобни есим са подходящи за екскурзии в чужбина или хора с много ниско потребление на интернет. Вече ако са нужни повече от няколко гигабайта милите ни родни оператори излизат по-евтино.

# 3 341
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Големи скръндзи излязохте Вашата фамилия😀😀😀. Това го казвам с най-добри чувства. Аз също не обичам за нещо, което не ползвам. Има една карта на Йетел на 6,20лв.по спомен. Стара е и съответно няма индексациите обаче все им е трън в очите, когато отида в офис. Да съм преподпишела пак на същата цена. Е, какъв е смисъла-да ми вдигнат таксата догодина и да се простя с тези 6лв.😀?😀😀Големи сладури.
Какво получаваш срещу тези 6.20лв.?
2000 минути в Йетел

# 3 342
  • Sofia
За първи път купих предплатена карта към Виваком за брат ми по непредвидени обстоятелства. Купих я на 26 юли и на 23 авг се оказа, че няма минути. Били 1000 мин до тогава. Преведох в картата 10 лв, по телефона ми казаха, че ако не е на някакъв план, които са за срок максимум 21 дни за минути, минутите ще са по 10 ст., но не казаха за какъв срок. Та питането ми е пак ли ще е за някакъв срок или докато се изчерпи сумата?

# 3 343
За първи път купих предплатена карта към Виваком за брат ми по непредвидени обстоятелства. Купих я на 26 юли и на 23 авг се оказа, че няма минути. Били 1000 мин до тогава. Преведох в картата 10 лв, по телефона ми казаха, че ако не е на някакъв план, които са за срок максимум 21 дни за минути, минутите ще са по 10 ст., но не казаха за какъв срок. Та питането ми е пак ли ще е за някакъв срок или докато се изчерпи сумата?
https://vivacom.bg/predplatena-karta/free2go
Могат да се купуват допълнителни пакети(пр. с минути, мегабайти, комбинирани и т.н.), които са с различна валидност, но не е задължително. Валидността на сумата е различна спрямо заредената сума. Мин. сума за презареждане е 8лв.
Цитат
10. При презареждане до 10.22 € | 19.99 лв. започва да тече нов 60 дневен срок на валидност на баланса, считано от датата и часа на презареждане.Валидността на левовия баланс по картата изтича в последния ден на съответния период в часа, съответстващ на часа на активиране на картата.

11. При презареждане на минимум 10.23 € | 20.00 лв. започва да тече нов 120 дневен срок на валидност на баланса, считано от датата и часа на презареждане.Валидността на левовия баланс по картата изтича в последния ден на съответния период в часа, съответстващ на часа на активиране на картата.

Всяка отделна валидност я пише в приложението и сайта като се впишеш.

# 3 344
Ani Ka отдавна баланса на новите пакети предплатени карти е за някакъв малък срок и не се ли използва се губи - т.е. операторите ни взимат ( крадат) авансово заплатената сума - все пак зареждаме като  ваучер някаква сума и би трябвало тази сума да си стои напр. една година. при добавяне на пакет е за определен срок и  неизползваните минути и нет се губят.
Има от старите видове предплатени , на които парите стоят 12 месеца и при презареждане се удължава срока на валидност и така не се губи ( но трябва да имате познат за да ви продаде от старите пакети)

Общи условия

Активация на акаунт