На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 184 233
  • 3 919
  •   1
Отговори
# 3 660
  • Fairbanks, Alaska
Такива договори се водят промоционални. Самата промоция е за 2 години и като изтече, цената се вдига.

# 3 661
Настоящият ценоразпис влиза в сила от 01.07.2025г. Всички цени в него са в € / BGN и включват ДДС.
Стандартните абонаменти важат при сключване на безсрочен договор.
Всички обявени цени на абонаменти и услуги важат за територията на град Варна с високо и гъсто жилищно застрояване. Месечните абонаменти и цени на услуги за адреси извън тези райони подлежат на допълнително договаряне.

нет 200 мегабита в секунда е на цена 41 евро стандартна цена.ллпри сключване на безсрочен договор.

Комбо оферта е 13.50 евро, но пише само за нови абонати, не знам ще ви я предложат ли.

Във виваком не предлагат оферти за нови абонати, на съществуващи. Обяснявала съм се с тях защото излиза че е по-изгодно да се откача и наново да се закача, за да получа евтината оферта за нови абонати, ами така било, точка.

Според мен се обадете и конкретно попитайте ще може ли да преподпишете на 13.50 евро, или няма да може.

# 3 662
Може ли да се преподпише същия договор на старата цена или ще подписвам нов договор с друга цена

# 3 663
  • Fairbanks, Alaska
Зависи от самия оператор-понякога може.

# 3 664

нет 200 мегабита в секунда е на цена 41 евро стандартна цена.ллпри сключване на безсрочен договор.

Комбо оферта е 13.50 евро, но пише само за нови абонати, не знам ще ви я предложат ли.

Във виваком не предлагат оферти за нови абонати, на съществуващи. Обяснявала съм се с тях защото излиза че е по-изгодно да се откача и наново да се закача, за да получа евтината оферта за нови абонати, ами така било, точка.

Според мен се обадете и конкретно попитайте ще може ли да преподпишете на 13.50 евро, или няма да може.

Направих точно това - даде ми безценен съвет.  Благодаря на всички ви за съветите и помощта. В сряда ще дойдат техници до 09:30 сутринта да подпишем договор за 31,29 ( 16 евро ) за две години. Стария не може да го преподпишем- не знам защо. Попитах дали може да сключим безсрочен договор, а не през две години да преподписваме и подписваме нови договори, но цените били много високи на безсрочните и нямало как ( нещо такова, не разбрах точно причината за отказа )

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 14:53 от dsfds

# 3 665
Да, можеш на безсрочен договор, но цените са стандартни. Виж ги отдолу на сайта в полето ЦЕНИ са. Обяснено е..сложих ти цитат горе за безсрочен договор...

Не може да преподпишеш на същата тарифа, защото тази оферта ПАКЕТна цена е само за НОВИ абонати, които сега ще се връзват.
Изрично пише за нови абонати. Не е упоменато за нови и съществуващи, така че...или прекратяваш този и сключваш като нов абонат, но тогава ще платиш и такси включване.

До сега си била на 200 за телевизията, за това ти го написах този пакет за 13.50. Ти обаче се натискаш да плащаш повече, защо така, не знам и аз? Малко ти се виждат 26 лева ли...

На мен пак ми се губи логиката им - този пакет  16 евро също е само за нови абонати, както и пакета за 13.50 евро. Как на първия не може, а на втория може? Нещо ти извиват ръцете според мен.
Не бих бързала да подписвам, проучи добре и настоявай за 13.50 според мен. Ако трябва им пиши имейл, за да имаш писмен техен отговор, който да приложиш към евентуална жалба до КРС.

# 3 666
Тя ми каза че единственият възможен вариант е на цена над сумата която съм плащал досега. Този е най-близо.

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 14:56 от dsfds

# 3 667
Тя ми каза че единственият възможен вариант е на цена над сумата която съм плащал досега. Този е най-близо

Аааааа...това е рефрена на мобилните оператори, който обаче не е верен!
Към план с по-висока такса може, ако си по време на договора. Като изтече - даже и в последните три месеца при а1 - може и на по-ниска от сегашната си такса да се подпише.

Бреей, изучили са се и тия да лъжат, браво на тях.

ПС..питай я къде го пише на ОУ или в сайта им това, което ти казва тя.

# 3 668
Както и да е. Ще ми се вдигне нета поне.

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 15:13 от dsfds

# 3 669
Много лесно клякаш. Ама имал си бол пари, дал си...както казал един герой на един друг известен наш, автор...
Даже на 41 евро за оптичен нет може направо ..

# 3 670
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Направих точно това - даде ми безценен съвет.  Благодаря на всички ви за съветите и помощта. В сряда ще дойдат техници до 09:30 сутринта да подпишем договор за 31,29 ( 16 евро ) за две години. Стария не може да го преподпишем- не знам защо. Попитах дали може да сключим безсрочен договор, а не през две години да преподписваме и подписваме нови договори, но цените били много високи на безсрочните и нямало как ( нещо такова, не разбрах точно причината за отказа )
така и не разбрах защо трябва да преподписваш за безсрочен договор ? срочния договор се преобразува в безсрочен автоматично след изтичане на срока. ако договора не е бил промоционален след изтичането на срока оставаш на същата цена. ако е промоционален тогава ще се вдигне таксата.
новият договор вероятно ще ти е промоционален за 2 год. и ще трябва пак да преподписваш при изтичането му.

# 3 671
Това е практика от много години, не знам как не са Ви обяснили досега, че 3 месеца преди да изтече договорът ви (конкретно за двугодишен договор говоря) "излизат промоционалните" условия за Вас и можете да идете да си преподпишете договора като си изберете нов план. Ако не отидете, те автоматично ще ви продължат договора, но на по-неизгодна месечна такса. За съжаление новите, па било то и промоционални условия, са винаги на по-висока цена. С две думи - ако отидеш и преподпишеш си набутан, ако не отидеш и не преподпишеш - си два пъти по-набутан.

Този цитат отговаря на много от въпросите

Исках да сключим безсрочен договор, за да не преподписваме и подписваме нови договори през две години, но цените при безсрочен договор са доста големи

Писах ти на лични

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 16:27 от dsfds

# 3 672
  • Буркина Фасо
ти в момента знаеш ли на какъв договор си? - промоционален или не?

# 3 673
Преди 2г са я изоблили май да подпише промоционален пакетна цена. Ако не беше тогава подписала..щеше да си кара на безсрочен още време...си мисля аз така като гледам нещата Simple Smile

Пише че 20г е била на безсрочен на една и съща такса. Остава загадка защо е подписала срочен договор и се е качила на въртележката и сега всеки 2г ..ново договорче.

ПС...20 май изтича този. Сега сме март!
Защо е това бързане?? Изгодно за тях..да те вържат. За теб не, не си наясно още с опциите, но бързаш.
Ще сбъркаш ! С това бързане!

Винаги ли правите квото ви кажат отсреща бе, хора?!?

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 16:34 от teta75

# 3 674
Някой служител гони таргет и се пробва... Ако мине. Явно минава все пак.

Общи условия

Активация на акаунт