На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 151 163
  • 3 399
  •   1
Отговори
# 690
  • Асеновград
Сменя се към по ниско само ако изтича договора , последния ден . Обикновено почват да се се обаждат 4 месеца по рано преди изтичане и тогава не може към по нисък . Вижте си кога ви изтича договора и отивате една седмица по рано и се уговаряте . Няма такова не може . Като им се хващате ще е така . Другият вариант е свършва договора и минавате на ваучер . Има за около 10 лв. най ниски , разгледайте . Много хора минаха на ваучери .

# 691
Йетел, а преди Теленор, от доста време не предлага подновяване на договор с по-ниска цена на плана от настоящия.

Това не е вярно.

Три месеца до края на договора, и/или като изтече, може да преподпишеш на каквато цена си искаш, вкл. и по-ниска.

Ще ти го кажат ли в офис? Не.
Без разправии ли ще стане? Не.
Може ли да стане? Може.

# 692
Едното дете беше с план към А1 за 15 лева, оставих го да стане безсрочен и стана 17 лева, но намалиха интернета наполовина. Накрая просто го прекратих. Купих предплатена карта на Виваком и няколко месеца по-късно минах на план за 18 лева за неограничени минути и 6000 ГБ интернет + 6000, които ми пуснаха в офиса бонус. Понеже е със застраховка от 4,50 на месец и с увеличението на таксата плащам вече 25 лева. От бившия Теленор имах план, който изтече декември 2020, ако не греша. Беше за 25 лева и 8000 ГБ интерент. Отказах да преподпиша и казаха, че ако остане безсрочен ще намалят интернета на 2000 или 3000  ГБ. Тогава от А1 ми предложиха да взема втора карта/ номер на името на майка, която е с ТЕЛК и ползва специален план. Получих почти същото, което щях да ползвам в Теленор, ако беше станал безсрочен, но на половин цена.
И моят съвет е да опитате да сключите нов договор за 27 лева, но ще смените номера в този случай. Ако Ви устройва.

# 693
  • BG-DE
Тета е права, може да стане но човек трябва да е по-упорит. В краен случай да подпише след като договорът стане безсрочен но тогава ще се наложи да плати една по-висока такса.

# 694
  • София
При същите условия на настоящ договор да подпишеш на по-ниска такса, едва ли ще преподпишеш. Погледнете плановете, които предлагат и условията по тях - включени минути, МВ, международни разговори.
Да, мога да преподпиша договор за 20 лв., ама какво получавам? 1000 МВ и неограничени минути, примерно, но до момента съм ползвала 10000 МВ и неограничени минути. Ако не са ми проблем малкото МВ съм ОК с този план, но ако е проблем какво правя - подписвам на такъв, който ми предлага 10000 МВ, които ми трябват, а неговата такса вече е по-висока от последната плащана от мен.

# 695
Сменя се към по ниско само ако изтича договора , последния ден . Обикновено почват да се се обаждат 4 месеца по рано преди изтичане и тогава не може към по нисък . Вижте си кога ви изтича договора и отивате една седмица по рано и се уговаряте . Няма такова не може . Като им се хващате ще е така . Другият вариант е свършва договора и минавате на ваучер . Има за около 10 лв. най ниски , разгледайте . Много хора минаха на ваучери .
Ако е ваучер най изгодни са на Виваком, защото са валидни цял месец. На мен обаче интернетът им от предплатена карта ми е много тегав. Детето е с план и там няма забележки. Предплатените карти на А1 при презареждане са само за 14 дена.

# 696
3-4 месеца преди изтичане на договора може да мине на по-ниска такса -за Йеттел поне говоря. Това на 100%. Преди, след Нова година, след 5 години предполагам ще е същото. Няма причина при изтичащ/изтекъл договор да не можете да го предоговорите с по-ниска такса. Тук вече е въпросът доколко това е изгодно за оператора/търговеца, който ви обслужва, така че моят съвет е да бъдете по-настоятелна в искането си.

# 697
Лале, виж това
https://www.yettel.bg/bg/plans/postpaid-plans/no-contract-plans
С ровене в сайта не можеш да го достъпиш, но с търсене в гугъл излиза. Ако нещо ти обянсяват, че няма такива планове вече, казваш, че никъде на страницата не е посочено, че са деактивирани, следователно си ги има.
Няма такова нещо да не можеш на по-ниска такса, нито някакви специални разрешения, щом нямаш устройства на изплащане. Запъваш се и си настояваш на своето.

# 698
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
План Юнивърс вече не се предлага. Има само Тотал и Ънлимитед. Това е от 2020г.Няма да мине номера.

# 699
Не че ми се налага, но на сайта на йетел не виждам стандартните планове. Не с промоционални такси, а стандартни. Което е нарушение на ЗЕС, понеже вчера го четох пак, та да си кажа де...

# 700
План Юнивърс вече не се предлага. Има само Тотал и Ънлимитед. Това е от 2020г.Няма да мине номера.
А къде го пише това - че не се предлагат?

# 701
The selected plan is not available for activation now.

Това изписва като цъкнеш на продължи, но не им вярвам аз изобщо....

Хубаво е че модератор е прехвърлил дискусията тук, но не е хубаво че е изтрил половината от нея, която беше доста полезна и касаеше условията при преподписване на изтичащи договоре, но здраве да е....

Всъщност ще повторя, че е по темата - на А1 можеш да преподпишеш на тарифа, по-ниска от настоящата, в последните три месеца от договора и след изтичането му. Пише си го на сайта им черно на бяло.

# 702
При мен се опитва да ме прати да си вляза в профила Simple Smile А оттам 'случайно' не мога да избирам планове с по-ниска от настоящата ми такса. Ама няма да стане Simple Smile

# 703
Няма да можеш да избереш планове с по-ниска такса, ако остават повече от 3 месеца до края на договора (т.е. ако договора е с крайна дата след 31.05.2023г.)

# 704
Края на април ми изтича.
В профила никога не съм можела да избирам по-евтини планове. И има бележкс, че не може да мина на по-евтин план. Ако мине.

Общи условия

Активация на акаунт