На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 150 730
  • 3 397
  •   3
Отговори
# 870
В архив планове...
Тук също..но цените са други...
https://www.vivacom.bg/bg/residential/polezni-syveti/chesto-zada … inirane-na-uslugi

# 871
И моите не са индексирани.

# 872
Предплатена на Йетел след месец ще я минат на 18лв или нещо такова... Какъв икономически вариант има, понеже номера е стар, но се ползва друг номер основно за разговори...
Пусках назад линк с планове без срочен договор, 12.90 със 120 мон и нищо друго. Не знам докъде ще стигнат тези минути, на мен биха ми стигнали, но с предплатена ми излиза по-евтино.
Защо махат предплатената?

# 873
Няма как да е индексирана цената по  договора, ако няма такава клауза в него, която да предвижда това.

Скрит текст:
Майка ми е на 75 г. и беше на безсрочен за 6.99 лв., което включваше безкрайни минути, но само с трима приятели от Йетел + 30 минути към други от Йетел. Още преди два месеца я предупредиха, че този план няма да се прилага, прекратяват го и се заменя с друг безсрочен за 7.99 лв.-  със 150 минути към всички от Йегел и 100 МБ интернет и тя няма нужда да предприема нищо. Много се ядоса тя и когато е отишла в офиса са й предложили - не от първия път 1000 минути към Йетел за 5.30 лв. за 2 години, който след срока става безсрочен на същата цена. Понеже живеем в различни населени места, няколко пъти я карах да прочете условията, чак не ми се вярва.

# 874
Индексацията на цената е заложена в общите условия, с които се съгласяваш, подписвайки договора.

# 875
Тази клауза я има отдавна в договорите. На йетел, договор от 2016г - има я.

# 876
Тази клауза я има отдавна в договорите. На йетел, договор от 2016г - има я.
Вероятно я няма в договорите, на тези, на които не са актуализирали цената.

# 877
Не мога да кажа без да съм видяла...

# 878
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз имам една карта, която не я ползвам, но я плащам. Държа я за резервен вариант. Не помня дали преди 4г.-5г.изтече договора и съм на безсрочен. Плащам 7,50лв.по спомен и там нямам индексации.

# 879
....една карта....по спомен.....
Нали разбирате, че нищо не става ясно ..просто приказки. Simple Smile

# 880
  • София
ОК, за да не са приказки - карта само за интернет за таблет към Виваком от 2009 г. Отдавна договора е безсрочен, актуализираха го от 5 лв на 6.50 лв.

# 881
Както казах в предходен пост, индексацията е описана в Общите условия, които са неразделна част от договора и с тях се съгласяваме, полагайки подписа си. Ето от сайта на Виваком:

От тук - https://www.vivacom.bg/online/bg/tac/view/category/mobile-termes-and-conditions

# 882
Не сме на колективно договаряне, а на индивидуално - т.е. с договор. Те в общите условия може да пишат, че ти конфискуват телефона при определени условия, какво от това, но ти все пак се задължаваш с договора си, макар да си запознат с "общите условия". И аз знам за поне трима, на които не са индексирани договорите.

# 883
То и аз съм с договор индивидуален, не колективен, ама ме индексираха. Grinning
В моят договор пише, че се съгласявам с общите условия на дружеството. И ако пише в тях, че могат да ми конфискуват телефона и това не противорвчи на друг закон, значи могат. При промяна в Общите условия ти дават право да прекрати договора без неустойки.

# 884
И ако пише в тях, че могат да ми конфискуват телефона и това не противорвчи на друг закон, значи могат.
Очевидно е, че противоречи, затова го дадох като пример. И ти не се съгласяваш, а си запозната с общите условия.
И те индексираха, защото ти го пише в договора.

Общи условия

Активация на акаунт