Паническо разстройство - 30

• 75 321
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  И аз съм минала през ПР, депресията много отдавна(повече от 20 г.) и смятам , че съм се преборила. И както Darcey казва ,трябва наистина борба с мислите. Не е лесно, но трябва и се получава. Да се гонят от главата с упоритост  и отклоняване на вниманието по всякакъв начин. За мен не беше добър вариант тогава  усамотяването и липсата на движение. Интровертна съм по природа , но никога не съм била толкова активна ,както тогава - "Луд умора няма"Grinning
   Следващият етап беше , когато се посъвзех от борбата с негативните мисли  , да осмисля ирационалността на страховете си. Пуснах ги обратно в живота си, но вече не ме плашеха . Казвах си, че  не могат нищо да  ми направят, Съжителствах си тогава с тях  ,  в главата  ми бяха,  но си казвах, че са мисли са просто, а волята е моя и свикнах с тях . Тогава стават безинтересни и  сами си отиват-  мислите, страховете, а с тях и депресията.
 Но започнах  с борбата и недопускането на мислите. За мен това се оказа работещото - лекарствата изобщо не ми помагаха  , а  ме правеха на парцал . Самотерапията  и личната ми воля ме излекуваха окончателно. Иначе беше едно тъпчене на място в продължение на около 5 г.  
  Успех!
То си е нещо вътрешно. В момента ме разтройва и натъжава всичко, дори най малкото. Каквото и да си казвам и да се владея, вътре нещо ме яде, оттам главоболие, трудно се концентрирам, неадекватна съм, всичко ме стяга, боли, едвам издържам, най хубавото е докато спя. Вече почти година се боря без АД, но явно караниците с родителите ми, баща ми беше в болница и не знаеха какво му е, целия този стрес явно ми се отрази, времето също влияе и съм скапана. Само ми се спи и нямам желание за нищо, защото не се чувствам добре. Ксанакса ме спасява за телесните гадни неща и симптомите, макар че вчера нищо не свърши. Живея някак си колкото да работя и дотам. Хич не осъзнавам, че времето си лети и вместо да живея се измъчвам.Отпуските ни започват от края на Януари, дано издържа, страха е страшно голям.
Нелка,а пробвала си с билки или им нямаш вяра.Мисля,че докъто не си започнала АД не ти пречи да ги пиеш,може да не помогнат,но пък едва ли ще навредят.
Вит.Д, Омега 3 и магнезий.
Витамините си ги пий.Но по скоро питах за билки,чай,таблетки и тн.напринер жълт кантарйон,мента,лайка,мащерка и тн.
Не, мента, глог и валериан, чай от мента.

# 391

Не, мента, глог и валериан, чай от мента.
[/quote]Нелка защо не пробваш,докъто ти дойде отпуската,ако си решила да чакаш с АД до тогава.Аз никога не съм пила чай,мразех го.Но от извесно време замених кафето с него.Преди пиех по много кафе,сега по 1 и после чай.Не мога да съм сто процента сигурна,че е от него,но напоследък съм по добре.По рядко ме боли главата,по малко се разтрепервам,една идея по добре са ми физическите несгоди.Може да е и от намаляване на кафето аз пиех поне по4-5,а и пуша така че и това сигурно влиае.Но определено мисля,че билките малко или много помагат на нервите.А аз ги пия от само 2седмици ,знам ли пробвай поне е сигурно не вредят.

# 392
Ментов чай, почти всеки ден пия:)

# 393
  • Пловдив
renatta
Аз това правя сега, приемам я само приятелски. Пък и то друго яче няма как. Оставил съм нещата по течението и съвсем приятелски без да я притискам по никакъв начин.

Днес излезнах с една приятелка и говорихме си, споделяхме и по някое време като ми стана едно гадно и като ревнах... Пробвах каквото ми казахте, но не ми помогна особено. Не знам може би съм слаб характер в това отношение, или не съм намерил още моя начин. Много лабилен се чувствам, антидепресанта ли е слаб или още не е подействал както трябва ли не знам...

# 394
renatta
Аз това правя сега, приемам я само приятелски. Пък и то друго яче няма как. Оставил съм нещата по течението и съвсем приятелски без да я притискам по никакъв начин.

Днес излезнах с една приятелка и говорихме си, споделяхме и по някое време като ми стана едно гадно и като ревнах... Пробвах каквото ми казахте, но не ми помогна особено. Не знам може би съм слаб характер в това отношение, или не съм намерил още моя начин. Много лабилен се чувствам, антидепресанта ли е слаб или още не е подействал както трябва ли не знам...
Добре, че има с кой да споделиш, че и да поплачеш пред него. Горе главата. Нещата ще се наредят, ще видиш.

# 395
  • Пловдив
renatta

Добре, че има с кой да споделиш, че и да поплачеш пред него. Горе главата. Нещата ще се наредят, ще видиш.

О да. Тя ми най-голямата упора, и може би единственият истински приятел. Всичко мога да й кажа. Но заради натовареното ежедневие много рядко ни остава време да се виждаме.

# 396
Нелка аз пия чай жълт кантарион и мента,но в количества.Поне по 2-3от вид.даже слагам в една чаша 2пакетчета,едно мента и едно ж.к. .и така по няколко пъти на ден.По добре ми е от няколко дни определено.До колкото знам те с месеци трябва да се пият за ефект,но определено намирам разлика.

# 397
renatta

Ще мине Драко. Аз с АД, по напред споделих, мачках всички и не ми пукаше за нищо.

# 398
Дарко ще се нареди всичко.Аз лично предпочитам ,когато ми е ама много скапано да споделя с приятелка и да си порева ако трябва.В това няма нищо лошо.Имаи още малко търпение,ще подействат АД и ще видиш какъв корав пич ще станеш.

# 399
Как сте момичета? Похвалете се, че сте добре да ми вдъхнете малко кураж.Simple Smile

# 400
  • София
Как сте момичета? Похвалете се, че сте добре да ми вдъхнете малко кураж.Simple Smile
Ами аз съм се кротнала от 2-3 седмици , не смея да се похваля(да не чуе дявола ) ,но се чувствам добре.Сутрин пиех по един ксанакс от 0,5 , но вече от 4 дни съм на половинка.Сега покрай празниците,защото ще съм си в къщи ,ще се опитам да спра и деанксита.Дано се получи този път.

# 401
  • Пловдив
Днес минах през доктора. Каза ми, че малкото подобрение което имам е искания резултат след месец. Ще пия същия АД още 2 месеца, защото тогава разгръща пълния си потенциал и ефект. Хубави неща ми каза, вдъхна ми доверие.

Учудвам се как едно просто изречение може да обърне живота на човек.

П.С.
Странно, но свързано с нощната ми работа каза, че безсънието действа анти депресантно. Каза, ако можеш веднъж в седмицата недей да спиш 36 часа.

# 402
Браво Лени, радвам се че си добре Hug

Драко, наистина за 1 месец е добър резултат, вече след 2-3 ефекта е по голям. Поне при мен беше така.
Направо се изумявам как едновременно работеше и издържа страничните ефекти.

Предстоят ми няколко 12 часови смени и в четвъртък едно коледно парти, не знам как ще издържа, много се притеснявам, още малко докато започна АД. Вече и мускулите не ме държат, едвам работя, само се моля да издържа:)

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 13:21 от neli_20

# 403
  • Пловдив
Нели, минах през ад направо. Много зор видях, имаше моменти в който просто исках да свърши всичко. Но имах доверие в доктора ми и в лекарствата, че ще мине и ще съм по-добре.

Също си мисля, че ако тази група и Вас ви нямаше, нямаше и аз да успея. Щях да си помисля, че нещо ми става и щях да изпадна в паника, но всичката ви подкрепа и обяснения ми помогнаха много. HugFlowers Tulip

# 404
  • София
Нели, дръж се и това ще мине, пий ксанакса през това време, ако ти помага.
Джери, как си, успя ли с регистрацията ? Али, а на теб поразмина ли ти ?
Драко и Лени, браво! Дай Боже през новата година само да се хвалим.

Общи условия

Активация на акаунт