Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 675
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 1 155
къде ги срещате и защо се жените за тези мъже, които имат нужда само да бъдат къткани, коткани, дундуркани и т. н., защото са абсолютно неспособни да се справят с нещо повече от изхвърляне на пликчето с боклук?
явно живея в някаква паралелна вселена, в която има много свестни мъже /всичките явно са се концентрирали около мен и приятелките ми, за това за другите са останали само от горните/, всеки от тях има някакви недостатъци, но е напълно способен да разреши емоционален проблем на жена си без да я прати на танци, има хобита, излиза сам от вкъщи за удоволствие /не само на работа/ и при това не кръшка на жена си

пп за статистиката - изневерявали са ми

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 10:38 от bubanka

# 1 156
Ами честито Simple Smile Какво друго да кажем?

# 1 157
Не разбирам само защо продължавате да дълбаете в тези минали истории и само си сипвате сол в раната отново и отново чрез неприятния спомен за случилото се.

И аз не разбирам. Ако съм на мястото на новия партньор на такава жена, щастливи сме, и попадна на мненията ѝ във форума, в които по цял ден, всеки ден пише как бившият ѝ изневерил, ще приема, че още го обича и не може да го преодолее - предишния, а не изневярвата му. Няма хич да ми стане приятно.

# 1 158
Тотално не схващате явно. Но и аз не искам да се напъвам да обяснявам повече.

Когато има деца в картинката, дори да нямаш никакви контакти с бившия като мен, има постоянно нещо, което да те връща към грешния ти избор отпреди години. Просто е неизбежно. Хора, които са се разделили без деца, няма как да го разберат. А аз съм от жените с нулеви контакти с бившия съпруг, почти няма като мен.

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 10:50 от _Bianka__

# 1 159
Извинявам се ,че не съвсем в темата,ама ще питам лично Amour-бихме ли могли да направим тема,в която да си говорим как въздействаме на мъжете,но в никакъв случай да не говорим за манипулации( това е различно).питам нея,защото мн ми харесва как разсъждава,има дълъг стаж и не съм прочела,че го оставя сам да си се бори с демоните.Няма как да няма разногласия и да не е имало препятствия в живота им,но се е справила.Струва ми се че си има своите тактики,може и да е говорено за това(кажете темата,за да не се повтаря)не че са всевластни,но пък ако свършат работа дори за един

# 1 160
  • София
Ако питате общите ни приятели какво е семейството ни,ще чуете само хвалби и той е почти мъж мечта,помага с какво ли не,грижи се за децата,работи усилено,дава всичко в семейството. Само аз и той си знаем какво е вътре. От страни сме идеално семейство с 2 деца.

# 1 161
Напоследък и аз това забелязвам - всички за външния свят са идеално семейство с едно-две деца, за вътре - не е за разказване.
Включително и ние.

# 1 162
Извинявам се ,че не съвсем в темата,ама ще питам лично Amour-бихме ли могли да направим тема,в която да си говорим как въздействаме на мъжете,но в никакъв случай да не говорим за манипулации( това е различно).питам нея,защото мн ми харесва как разсъждава,има дълъг стаж и не съм прочела,че го оставя сам да си се бори с демоните.Няма как да няма разногласия и да не е имало препятствия в живота им,но се е справила.Струва ми се че си има своите тактики,може и да е говорено за това(кажете темата,за да не се повтаря)не че са всевластни,но пък ако свършат работа дори за един
Ако някой направи подобна тема, бих се включила с удоволствие.

Скрит текст:
Естествено, че е имало и разногласия, и препирни, и несъответствия.....не може да живееш с някого 30 години и всичко да върви "по мед и масло".Но когато има желание и от ДВАМАТА, нещата се оправят.
Това е основното, поне според мен, желанието трябва да е двустранно.Иначе, си е борба с вятърни мелници.

# 1 163
Не разбирам само защо продължавате да дълбаете в тези минали истории и само си сипвате сол в раната отново и отново чрез неприятния спомен за случилото се. Деликатно ви насочих към един ефикасен метод за освобождаване на блокирани емоции наречен ТЕС (EFT). С него няма да забравите, но спомена поне няма да ви тормози вече толкова.

Това е като в онзи виц за страдащия от диария. Никакъв хап не му действал, все насран ходел. Докторът накрая му дал шепа успокоителни и следващия път го питал "Как е сега?". Онзи размазано отговорил "Ми, пак се насирам, обаче вече въобще не ми пука".

Та и тук така...  "Пийвай" ТЕС (EFT) и колкото и пъти да ти сложи рога жената, нямаш грижи в прощаването. Е, няма да забравиш, ама то и онзи пациент не забравил за диарията, само спряло да му пука Wink

# 1 164
# 1 165
Чудя се има ли връщане в правия път след синдрома на "късния пубертет"? Мое близко момче, много добро (до след Христовата възраст романтик, трезвеник, моногамен), от няколко години я е подкарал съвсем през просото. Започна да пие доста, до степен на загуба на контрол, хвана си любовница (и не една), вече почва и на работата си да гледа през пръсти. Засега изкарва добри пари, но докога ли? Има две дечица слънца. Жена му знае за всичко и страда. Близките наоколо го гледаме със страх докъде ще я докара. Дали има шанс да се вразуми?

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 17:43 от Анонимен

# 1 166
според мен трябва "силен шамар" от живота за да стане. Не казвам развод, но нещо трябва да го разклати сериозно, за да го събуди...

# 1 167
Чудя се има ли връщане в правия път след синдрома на "късния пубертет"? Мое близко момче, много добро (до след Христовата възраст романтик, трезвеник, моногамен), от няколко години я е подкарал съвсем през просото. Започна да пие доста, до степен на загуба на контрол, хвана си любовница (и не една), вече почва и на работата си да гледа през пръсти. Засега изкарва добри пари, но докога ли? Има две дечица слънца. Жена му знае за всичко и страда. Близките наоколо го гледаме със страх докъде ще я докара. Дали има шанс да се вразуми?

Да не е отключил някаква депресия? Такива внезапни промени все се дължат на нещо. Понякога алкохолът е начин за "самолечение" на психични състояния. Жена му трябва да знае какво се е случило.

# 1 168
Имаше нещо такова, усещаше се, че е нещастен, все приказваше, че младостта му си отивала  (което е глупост, защото е в максимума на силата си)...според мен е точно синдром на ненаигралия се, може би и житейските ангажименти му се струват в повече. Мъжете, както и тук писахте, не са много стабилни психически на стрес. Но лошото е, че се намеси и алкохол, и нещата там загрубяват прогресивно. В един момент и да се освести, ще е зависим. А там прогнозите са лоши. Дори и да приемем, че жена му го изтърпи. Много ме е яд за това момче. Дали има случаи на спонтанно вразумяване или да не се надяваме?

# 1 169
Имаше нещо такова, усещаше се, че е нещастен, все приказваше, че младостта му си отивала  (което е глупост, защото е в максимума на силата си)...според мен е точно синдром на ненаигралия се, може би и житейските ангажименти му се струват в повече. Мъжете, както и тук писахте, не са много стабилни психически на стрес. Но лошото е, че се намеси и алкохол, и нещата там загрубяват прогресивно. В един момент и да се освести, ще е зависим. А там прогнозите са лоши. Дори и да приемем, че жена му го изтърпи. Много ме е яд за това момче. Дали има случаи на спонтанно вразумяване или да не се надяваме?

Да не е изживял някакъв силен стрес? Смърт на родител или приятел, отключване на заболяване у него или у близък (не е задължително да е нещо сериозно, по-скоро хронично)? Да не би жена му да му е изневерила и от романтик да е станал циник? Изневери при родителите му? Има нещо, което го е извадило от релсите. За него животът си отива и той е изпаднал в паника, че не е живял.

На мястото на жена му щях да го натискам да отиде на психолог. Внезапно вразумяване може да има само при преживяване на друг силен страх, но гаранции накъде ще завие - няма.

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 18:23 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт